Cena hrane u Srbiji.

pre 4 godine hleb je kostao samo 15 dinara kila,a sada 1kg hleba 35 dinara,cemu takva cena,pa mi ako se bude jos vise povecavala cena hrane mi cemo onda morati ici po kontejnerima traziti sta da jedemo.A ja se nadam da ce hleb ostati 35 dinara i ako nisam zadovojan za tu cenu[35 dinara],nek ostave takvu cenu da je ne menjaju.

pre 4 godine hleb je kostao samo 15 dinara kila,a sada 1kg hleba 35 dinara,cemu takva cena,pa mi ako se bude jos vise povecavala cena hrane mi cemo onda morati ici po kontejnerima traziti sta da jedemo.A ja se nadam da ce hleb ostati 35 dinara i ako nisam zadovojan za tu cenu[35 dinara],nek ostave takvu cenu da je ne menjaju.

a mleko je koshtalo negdew oko 20-25 ... tako neshto :D:D:D:D:D:D ....

Svi korisnici sta mislite o cenama hrane ovde kod nas u Srbiji,i dali ce EU uticati na cene hrane.
Cene hrane u Srbije su nenormalno visoke...uvek se neprijatno iznenadim kad dodjem i krenem u kupovinu...Bilo bi dobro kad bi bilo kao ovde sansi da se nesto nadje uvek jeftinije jer postoji velika konkurencija izmedju trgovinskih firmi...Primera radi ovde imam vise mogucnosti da kupim jeftinije u prodavnicama koje se nazivaju "Hofer" nego u "Bili" " Intersparu" "Eurosparu" i sl. Sve su super snabdevene i cesto imaju "aktion" kako se to ovde kaze za kupovinu namirnica po znatno jeftinijim cenama...Imam priliku da pazarim i u Nemackoj gde je jos jeftinije...Zalosno je sto je u mojoj zemlji hrana tako skupa a primanja su mala...

cene?ja vise ne poredim na taj nacin,,,nego se setim dok su jos DM bile u opticaju, promenis 10 DM i nosis s pijace 3-4 najlon kese pune stvari(mislim na povrce, sir i sl.), sad promenis 10 eura,,,,sve stane u jednu najlon kesu.juce sam se nasmejala u prodavnici, kupila sam nesto mlecnih proizvoda, hleb, margarin i vodu naravno...jer je ovde cesmovaca opasna...ovali ova na kasi preko 500 din...od muke sam se nasmejala.:otkacio:

Bas pre nekih desetak dana mi je bila najbolja drugarica iz Italije (tamo zivi vec 2 godine) i ona je prosto bila sokirana nasim cenama. Usla je u nas jedini lanac minimarketa :mrgreen: i kupila svega nekoliko stvari i potrosila 5 hiljada dinara, a jedino konkretno i "luksuzno" su bili plodovi mora koji kostaju oko 500 dinara, a ostalih 4500 su stali u jednu kesu :evil: toliko o cenama hrane kod nas :dash: Sto se garderobe tice, tamo kada su snizenja, ona za 100e kupi nekoliko pari izuzetno kvalitetnih cipela, a o nekim majcicama, haljinama da i ne govorim...tamo moze da se pazari na snizenjima i za 1e, a da nije made in chine :evil:
Primer br 2. je moja prijateljica iz Svajcarske koja je takodje bila sokirana pre par dana kada me je zamolila da joj kupim neku garderobu kod nas jer je mislila da je kod nas jeftinije. Ukratko sam joj izdeklamovala cene u Bati (cije cipele je i zelela) i ona je isto ostala sokirana jer kod nas njihove cipele u proseku kostaju 200 franaka (10 hiljada), a kod njih najskuplje kostaju max 100 franaka, a u proseku su oko 40 franaka :evil:
A sto se hrane tice, takodje je skupa pa oni hranu kupuju u Nemackoj jer im je blizu :)
Pa vi sad vidite...

Bogami ja sam reagovala :evil: pre mozda nesto vise od mesec dana je bio bojkot kupovine i mi smo u kuci kupovali samo hleb, neke osnovne sitnice i cigare za mene :lol: Nazalost, verujem da sam bila medju malobrojnima koja je cula za tu akciju :( Ne razumem zasto se vise nije govorilo u medijima o tome :dontunderstand:

Back