Čemu su vas naučili vaši roditelji?

Ничему ме нису научили !

Улили су ми огромну количину љубави,
кева ми је формирала изузетно добру логику расуђивања,
али практичне ствари ми нису рекли.

Ни једну !

Када сам питао покојног ћалета што ми не објаснише механизме друштва,
одговорио ми је да је држава била јака, систем стабилан,
и да су мислили да ми је пут трасиран ...

Нису знали да ће доћи до хаоса и сналажења у мраку.
И бар да је сналажење, него борба црнаца у тунелу ! :dash:

Да не крадем. У првом основне донео сам оловку из школе. Одакле ти оловка? Позајмио сам од друга. А, позајмио. И оломише обоје папуче о мене. Ретко су ме тукли, поготово отац, али те батине сам запамтио за цео живот.

Razmišljala sam ovih dana o nekim stvarima.
O prošlosti, o sebi, o svetu koji me okružuje i šta ja predstavljam u tom svetu.
Sortirala po ko zna koji put dobro i loše .
Misli su čudo.I kada ne želiš da misliš, zaustavljanje istog je nemoguće.

Kao što naslov kaže
Šta su vas naučili vaši roditelji?
Za šta biste mogli da im kažete-hvala?
Da li im nešto zamerate ili ne?
da im se ne zameram, ali ni pod kojim bogom da cigane ne pustam u dvoriste

O prošlosti, o sebi, o svetu koji me okružuje i šta ja predstavljam u tom svetu.

Kao što naslov kaže
Naučili su me mnogo,a to valjda shvatamo tek kad dođemo u neke godine.
Ne mogu da im zamerim ništa,jer su radili onako kako su umeli i mislili da je najbolje.

Kao što naslov kaže

Hiljadu korisnih stvari, hiljadu beskorisnih, i hiljadu pogresnih.

Kao i svaki roditelji - ne postoje savrseni. Ako neko misli da je imao savrsene roditelje, taj ce biti ocajan roditelj.

Roditeljstvo je skup gresaka, a dobro roditeljstvo je trud i borba da taj skup bude sto manji i da posledice gresaka budu sto manje.

A ako bih morao da izdvojim jednu stvar koju su me naucili a da mi je najvise pomogla u zivotu, to je da verujem u sebe i da uvek smatram odgovornim sebe za sve sto mi se desi.
Zahvaljujuci tome prilicno uspesno resavam razne zivotne probleme, jer ne kukam na druge i ne cekam druge 😎

Uh, pa gomila stvari je za pohvalu i za kudjenje.

Ali, recimo da mi je sada bas slatko sto je cale investirao toliku energiju da me nauci kako da prezivim u prirodi (koje su gljive jestive, koje su sumske bobice ili biljke jestive, kako da pronadjem vodu, kako da se snadjem u prostoru, itd).

To je mnogo lijepo,i mnogi ocevi nazalost tako lijepe i korisne stvari ne nauce svoju djecu

Naučili su me da budem poštena, da budem spremna da ću sve u životu morati da uradim sama, pa i muške poslove, da budem smirena u kritičnim situacija a (tu, na žalost, nisu uspeli, ali do mene je) DA poštujem one koji su dobri, bez obzira na nacionalnost.Da ako mi je neko nešto loše uradio, okrenem se i odem. Da ne psujem i budem kulturna,prema svima, da pomažem kome mogu ne očekujući ništa od njih. Da radim i naučim mnogo toga jer "ko zna šta će mi u životu trebati", da budem samostalna, ne ovisim finansijski niotkoga. Dosta tog dobrog su me naučili, ali neke stvari su teško ili nemoguće primenjive u današnje vreme. Na žalost.

Back