Čemu služi zavod za tržište rada?

stručna pomoć tebi i takvima kao ti treba ali uskoro će vam trebati i druga vrsta pomoći ...

Sto se ne obratis naprednjacima?

Evo, jedan moj poznanik koji se muva oko naprednjaka dobio posao u beogradskom vodovodu iako je iz NS. Posle je presao u cistocu na neko catisanje.

Vidim ja da si ti nezadovoljan "promenama" i sto si ocekivao vise od onih koje si glasao.
Ni tebi, ni nikome od onih koji moraju da rade za druge nece biti dobro dok ovde vlada europska politika.

nisi ti pokrenuo,vec je podigao iz mrtvih,a pokrenuo je kolega forumas koji silji vec tri godine djoku,i kuka kako su svi krivi a on bezgresan;)
znam ja tačno ko je kriv , nasuprot vAS rođenih po foteljama ja sam se probijao kroz život svojim znanjem i svojim radom , i bio sam potpuno apolitičan do 1 marta 2010 , a od tada imam samo jedan cilj , takve kao ti da skinem sa vlasti i pošaljem vas na đubrište istorije , isto i kada sam se išao na testiranj između njih u konkurenciji od više stotina ljudi ja sam se probio svojim znanjem jer srećom nisu naši sprovodili testiranje već stranci i među njima postao administrator , nas 5 je obučilo još 50 administratora i još više stotina operatera po stanicama , i u taj projekat sam uložio 5 godina svoga života , da bi me neki ds-ovac sažvakao i ispljunuo , mamicu vam nabijem....

Sto se ne obratis naprednjacima?

Evo, jedan moj poznanik koji se muva oko naprednjaka dobio posao u beogradskom vodovodu iako je iz NS. Posle je presao u cistocu na neko catisanje.

Vidim ja da si ti nezadovoljan "promenama" i sto si ocekivao vise od onih koje si glasao.
Ni tebi, ni nikome od onih koji moraju da rade za druge nece biti dobro dok ovde vlada europska politika.
ne treba meni takvo radno mesto na kojem će me hebe svaka šuša i da stalno budem nekom dužan , ja čekam pravu ponudu za biznis a dotle imam mušterije koje me sa vremena na vreme traže za sitnije poslove , mesečno dva tri manja poslića eto para za džeparac da ne moram da se žicam i da iskam ni od koga a skoro kao oni jadnici što gule po 10 i 12 sati po onim firmama koji ih ne plaćaju nikako , rekao sam sebi još ova i sledeća godina do pola ako ne nađem ovde biznis odoh napolje za informatičare uvek ima posla.

ne treba meni takvo radno mesto na kojem će me hebe svaka šuša i da stalno budem nekom dužan , ja čekam pravu ponudu za biznis a dotle imam mušterije koje me sa vremena na vreme traže za sitnije poslove , mesečno dva tri manja poslića eto para za džeparac da ne moram da se žicam i da iskam ni od koga a skoro kao oni jadnici što gule po 10 i 12 sati po onim firmama koji ih ne plaćaju nikako , rekao sam sebi još ova i sledeća godina do pola ako ne nađem ovde biznis odoh napolje za informatičare uvek ima posla.

skorije se nisam ovako nasmejao,vec vidim Bil Gejtsa kako ti salje ponudu za posao,samo da upises broj nula na ceku:rotf::rotf:

Да, подигао из мртвих :)
Шта год ти мислио о колеги snejks-у чињеница је да је НСЗ обично њесра од институције.

Jeste. ali, treba da vidiš kako funkcionišu te institucije u Nemačkoj, Švedskoj, pa čak i u Sloveniji. Imaju čitave timove i radionice za obuke, dokvalifikacije, prekvalifikacije, ažurne baze poslodavaca, komunikaciju sa njima. O zaštiti nezaposlenih da ne pričam.

2 fakulteta,1 master,znanje 3 strana jezika,radno iskustvo i konstantno napredovanje,pa i ako ostanem bez posla,trazicu novi posao,prosto i jednostavno
2 faksa sa njima da obrišeš dupe kao is a tim masterom tri jezika- srpski bosanski i hrvatski , iskustvo: iskusno sediš u fotelji koja je za tebe predviđena od malena po krvnom srodstvu jopet ista stvar i još uvek se toviš na nečijim leđima ds skotino

nsz-nacionalni-zavod-.jpg

Jeste. ali, treba da vidiš kako funkcionišu te institucije u Nemačkoj, Švedskoj, pa čak i u Sloveniji. Imaju čitave timove i radionice za obuke, dokvalifikacije, prekvalifikacije, ažurne baze poslodavaca, komunikaciju sa njima. O zaštiti nezaposlenih da ne pričam.

Немачка и Шведска су нормалне земље у којој идеје и образовани људи успевају. У Србији успевају само паразити и страначки неспособњаковићи.

Taj завод треба укинути и тако уштедети средства пореских обвезника!

I jos koliko agencija ? Zemlja bi se osecala kao kad skines gas masku. cemu sluzi Upravni Okrug kad je vlast na gradonacenicima? cemu sluzi agencija za regionali razvoj, Komunalna policija.... ?Da uhlebe dzabalebarose da budu na budzetu Tu se decenijama nista ne manja samo su kancelarija sa dve stolice dobile jos pet stolica i po tri terenca u automobilima.

Prvo imam pitanje - svako ko se nije prijavio na biro a nema posao se vodi kao zaposlen????

Moj komšija je na birou od završetka fakulteta '70 i neke godine. NIKADA nije imao posao u ovoj zemlji, magistar je prava. Dakle dugoročno nezaposlen. Prvo nije bio član partije pa nije mogao da se zaposli a onda je došlo vreme da je trebalo da se plati za radno mesto -obećavali su mu na sve strane ali od posla ništa. Onda je došao rat kada niko nije imao posao a u međuvremenu je ostario i sada niko neće da mu da posao. Sada je za penziju ali naravno neće je dobiti kada staža nema. Kada je pre pola godine zakasnio sa javljanjem par dana tamo je doživeo strašno šikaniranje- Kako ga nije sramota (tim rečima) da bude na birou u tim godinama, kako samo za njega nema posla, da neće da radi namerno itd. :eek:

Moja majka je na birou bila 17 godina i ni jedan posao nije dobila, takođe magistar prava.

Ja zaista ne znam čemu služe takve institucije u ovoj zemlji kada apsolutno ništa ne rade. :dontunderstand:

Magistri prava ( doduse i ne znam tacno sta je to, al nema veze) u Nemackoj rade kao taksisti, uglavnom taksiraju nocu i nisu
magstri prava nego advokati.

Te insitucije u Sbiji ne sluze ama bas nicemu jer zaposljavaju politicke kadrove, a mogu i socijalne radnike, nista se nece promeniti jerBo
u Srbiji nema posla.

Back