Celumen u usima?

• Začetnik teme Začetnik teme KraNp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ushi ne smeju da se diraju, od cega i zasto da ih cistimo?
Svaki ce lekar savetovati da ono sto malim prstom ( noktom) mozes da izvadis iz uha to bi bilo to, nikakva
cackanja i ispiranja. To savetuju i veterinari ( za pse , naravno).

Ispiranje se radi kada nastane ceruminozni cep.
Ma ne rade viise ni to, imaju neki aparat ( skalameriju), drmnu ti u uvo i izvade taj chep.
Ja barem jednom godisnje idem kod tih ORL ( razloge necu ovde navoditi jer i nemaju veze
sa temom) i prvo sto lekar uradi je to da mi tu skalameriju stavi u uvo i izvadi taj cep ako postoji uopste).
Vec godinama nisam cula da se nekom ispirijaju usi ili da ne daj Boze taj sam to radi nekim kiselinama
sa bakinim praskom.

Ma ne rade viise ni to, imaju neki aparat ( skalameriju), drmnu ti u uvo i izvade taj chep.
Ja barem jednom godisnje idem kod tih ORL ( razloge necu ovde navoditi jer i nemaju veze
sa temom) i prvo sto lekar uradi je to da mi tu skalameriju stavi u uvo i izvadi taj cep ako postoji uopste).
Vec godinama nisam cula da se nekom ispirijaju usi ili da ne daj Boze taj sam to radi nekim kiselinama
sa bakinim praskom.
Ispiraju, bar u ovim našim ruralnim sredinama :)

Meni dva puta do tri godisnje ispiraju usi. Ubace veliki spric od po'kila vode i pod pritiskom izbace ono zutilo, i tako par puta u oba uveta. A posto mi je smor da idem po lekarima i cekam u redu, kupio sam neke vaksol kapi u vidu ulja i to mi pomaze.

I to radi lekar.

Naravno.

sa bakinim praskom.

Za Nemacku ne znam, ali kod nas se definitivno radi.

Back