- Poruka
- 128.994
Resava se, Bilo je takvih i kad sam ja bio u osnovnoj skoli pa se okupi nekoliko maltretiranih i izgaze ovog i da vidis kako se smiri.Ima verovatno, al niko neće da popije kaznu zbog toga, a ništa time neće se rešiti.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Resava se, Bilo je takvih i kad sam ja bio u osnovnoj skoli pa se okupi nekoliko maltretiranih i izgaze ovog i da vidis kako se smiri.Ima verovatno, al niko neće da popije kaznu zbog toga, a ništa time neće se rešiti.
Nece, smire se. Oni su kukavice u dusi i sire se prema slabijima.Taj krupniji dvanaestogodisnjak ce i tako samo da nastavi da bije slabije od sebe
Stane pred tim jacim, al nastavi da kinji slabije...Nece, smire se. Oni su kukavice u dusi i sire se prema slabijima.
Kad udare u zid samo stanu.
Zna da ce se opet okupiti i istuci ga. veruj mi. Mi smo tako resavali te probleme u osnovnoj skoli.Stane pred tim jacim, al nastavi da kinji slabije...
Pa u mojoj osnovnoj bas i nije tako biloZna da ce se opet okupiti i istuci ga. veruj mi. Mi smo tako resavali te probleme u osnovnoj skoli.
Ako uzmemo u obzir da ovo dete ima psihičkih smetnji, teško da će shvatiti na taj način, može se izazvati da bude radikalnije u svojim napadima ..Nece, smire se. Oni su kukavice u dusi i sire se prema slabijima.
Kad udare u zid samo stanu.
Moram pročitati celu temu,nisam u toku. Napisaću kad pročitam.@UltraVioletna Sta mozes da kazes na ovo?
Kakve su obaveze socijalne sluzbe u ovom slucaju?
О томе сам писао у другом посту.Ako uzmemo u obzir da ovo dete ima psihičkih smetnji, teško da će shvatiti na taj način, može se izazvati da bude radikalnije u svojim napadima ..
Odakle im pare za to?Malo nevezano i vezano za temu:
Ozbiljne zemlje imaju pored sistemskih resenja za ovakve stvari, i takozvane hitne mere.
Ko daje pare za smestaj tih sto treba razdvojiti,gde ih odvedu?Na primer, ako komsije prijave nasilje u porodici, policija (dakle ne ni sud, ni iko drugi), dolazi, i na osnovu procene stanja na licu mesta, izrice hitnu meru razdvajanja na 10 dana,
Sta ako nasilna osoba preti vracanjem,daljim nasiljem?Sta ako mu dodele zabranu prilaska a pridje,polomi od batina?kako bi se sprecilo nasilje dok sud ne odreaguje (sudovi su uvek i svuda malo sporiji).
Nedavno sam svedocio tome.
Sada je preporuka društveno koristan rad@Lagerta Ti znas kako je sad posto je bilo izmena zakona koje su otisle totalno nizbrdo i skoli i profesorima vezali ruke.
Jel postoje ove stvari?
Ne, ovo se svodi na objašnjenje zakona koji štiti takvu decu i takve roditelje.Ovo što pišeš se svodi na to da su krivi oni koji trpe batine.
Iz budzeta. Ti mislis da Srbija ne bi imala pare za to? Ako se ima para da nam autoput kosta duplo vise nego u Norveskoj, ima se i za ovo - ovo je sitna lova spram toga na sta se sve trosi.Odakle im pare za to?
Svako neka se sam snalazi, a ako nema kod koga, postoje specijalni domovi za privremeni smestaj u takvim slucajevima, poput sigurnih kuca.Ko daje pare za smestaj tih sto treba razdvojiti,gde ih odvedu?
Isto kao i svuda - ne postoji savrsen sistem, policija kontrolise koliko moze, nikad ne moze niko 100% da te zastiti od nasilnika ako je on teski psihopata i resio da prekrsi sve moguce zakone i da ucini zlo.Sta ako nasilna osoba preti vracanjem,daljim nasiljem?Sta ako mu dodele zabranu prilaska a pridje,polomi od batina?
ove koji odlucuju treba pohapsiti.Sada je preporuka društveno koristan rad![]()
Autisticno malo morgen nego razmazeni huligan.Najpre ustanoviti zašto je dete nasilno?
Da li je autistično ili je zanemareno/prekopiralo stvari iz kuće?
Ako su roditelji problem, trebalo bi dete oduzeti/uputiti na lečenje.
Ako je dete autistično ispisati ga/napenaliti roditelje - suštinski takođe ga smestiti u neku ustanovu.
Skeptičan i kakve bi uslove imalo tamo, ali ako je dete destruktivno nema nekog smisla da bude sa/maltretita drugu decu.
Roditelji sa druge strane mogu tužiti direktora/školu i roditelje ovog malog. Pa neka sistem odradi svoje (što naravno neće...)
Po meni su batine valjana opcija, par roditelja se okupi, fantomke na glavu i da roditeljima malog lome prst po prst.
Sa druge strane, da moje dete trpi naučio bih ga kako da se brani. Bokser ili stolicu u ruke i udri u glavu, oči, bubrege, ako te neko napadne ne razmišljaš u momentu da li je neko bolestan ili nasilnik. Braniš se ili bežiš...
neko reče da to nije vredjanje, ako ne vredja siledžiju...ne lupaj ti kada se vec vredjamo..znam da bih odgovarala ali bi me bilo briga