Kisa pljusti.
Temperatura pada ubrzano, a ja sam dugo odgledala svoj odraz u ogledalu. Oci, ta nadaleko poznata ogledala duse, kod mene su cista Refleksija duhovnog stanja. Sijaju. Kao macki u mraku. Upijaju radosti zivota, trenutke, sitnice koje sam godinama zanemarivala. Zvoni telefon, poznati glas, umirujuca intonacija Savrsenog. Skoro da fizicki osecam zenice kako se sire, a plavetnilo oka obasjava prostor oko mene kao neonski oreol.
Strpljivo sam cekala da se iscistim od Losih stvari. Nisam zelela da mesam opasne hemije i igram se sopstvenim zivotom. Ja zivot volim i klanjam se svim uslovima koje postavlja pred amnom. Naucila sam da je Cekanje uslov za Srecu…kao i prolaznost. Ono sto iskoristim u trenutku, je ono sto ce me odrzavati ispunjenom, srecnom i zadovoljnom mesecima. Nizati trenutke kao bisernu ogrlicu je nauka. Nimalo laka stvar. Trazi posvecenost, smirenost, strpljivost i naravno, Ljubav…
Shvatam: ne moram biti zaljubljena da bih volela.
Da, shvatila sam, ne moram voleti da bih bila voljena…samo trebam biti Ja. Nesavrsena i jednostavna.
Svoja.
Sebi verna.
n.n.