Čekajući........

ClickHandler.ashx

Susret

Čekasmo se dugo, a kad smo se sreli
Dala si mi ruku i pošla si sa mnom.
I idući stazom nejasnom i tamnom,
Iskali smo sunca i sreće smo hteli.
Oboje smo strašno verovali tada
Da se besmo našli. I mi nismo znali
Koliko smo bili umorni i pali
Od sumnja i davno preživljenih jada...

I zanavek kad se rastadosmo, i tako
Stežuć svoje srce rukama obema
Otišla si plačna, zamrzla i nema
K'o što beše došla, tužno i polako

Jovan Ducic

Cekanja

Zaustavili smo sve nase satove
u trenutku razmimoilazenja.
Zaustavili razigrane atove
na poljima obezglavljenog trazenja.
Zaustavili jedno drugo suzom zaborava
na nebu olujnih nesanica.
Cekamo nemusti govor trava
da postanemo vuk il' ptica zloslutnica.
Cekamo misao spokoja da nam doleti
odnekud, iznenada, snazna.
Trajemo nas dvoje k'o hrastovi stoletni
ima li ljubavi- pitaju nasa lica, od suza vlazna.

Slovenska

images

Zgažene duše, srca lomljenog hiljadu puta, očiju sa milion isplakanih suza, usana sa toliko nedorečenih reči, bez daha, bez osmeha iskrenog, bez pogleda toplog - tražim ga... ili čekam?! NJEGA, koji će mi doneti radost u život, NJEGA, koji će promeniti navike, NJEGA, koji će me imati u potpunosti, u celosti, koji će me dobiti odano, toplo, nežno, iskreno.
Čekam ga da dođe na vrata srca mog, da zavlada celim mojim bićem, da me veže lancima za svoje srce, čekam ga - tog princa iz snova, iz mašte... Nije savršen, jer savršenstvo ne postoji; nije idealan, jer ideala nema. Jednostavno, čekam ga, ma kakav da je, čekam NJEGA, s kim ću podeliti svoj život, svoje mane, jer ih imam i ja, čekam NJEGA, s kim ću se savršeno uklopiti u mozaik života.
Čekam ili tražim?!
Svejedno, on mora doći, on će čuti moj glas i pojaviti se da uteši ranjeno srce, da zagrli skrhano telo, da poljubi vrele usne. Tražim njegov lik u plavetnilu neba, u zelenilu gora, u prozirnim daljinama. Tražim osmeh njegov, oči njegove, glas... Čekam princa da dođe i poljupcem me probudi - ne iz sna, nego iz iščekivanja..

Poslednja izmena:

Back