Cekaj samo otac da dodje pa ces da vidis!

:)ti si ili imao sreće ili si ipak negde u svojoj okolini imao muški uzor (nije to morao biti neko od rodbine i prijatelja) nebitno, dobro si prošao jer,

dečake sve više vaspitavaju isključivo žene (ne moraju one da budu razvedene) ali je nekim nepisanim pravilom taj deo priče u velikom broju porodica isključivo ženska obaveza. i ne samo zato što očevi više rade, nego zato što se žena od prvog dana roditeljstva "nametne" kao neko ko o odgajanju i vaspitanju tog deteta po prirodi stvari više zna (pitam se samo kako)
drugo, dečaci krenu u vrtić, školu i gle, tamo ih opet pod vaspitni nadzor dobijaju žene, svih boja, mirisa i uzrasta, klimakterične, mlade zanosne, zbabane, nadrkane..kakvegod, ali pre svega ipak žene a nigde odraslog muškog čeljadeta na vidiku. dakle, kod kuće nezainteresovano sedi , opet od žene gotovo kastrirani muškarac, izvan kuće na sve strane same žene..i gde i od koga taj naš dečko da nauči da pravilno sazri, da ne postane nesigurni usamljenik bez trunke samopoštovanja ili pak hladni brutalni zlostavljač koji je u nedostatku tog dobrog i zdravog očinskog uzora, sva saznanja prikupljao od vršnjačke dečačke grupe koja se, poput nekih malih uličnih gangova, formirala kao negativan odgovor na "školu napravljenoj po meri devojčica"?
neku utehu predstavljaju sportski klubovi, ali i oni više rade prenaglašavajući takmičarski duh nego na pravilnom razvoju dece.

čitam neka istraživanja u kojima postoje i statistike jel (koje je bolje ovde ne ostavljati jer će se odmah naći dušebrižnici da ih proglase bezvrednim) o tome kako su u ogromnoj procentualnoj prednosti u vršnjačkom nasilništvu, u lošem vladanju, u lošem učenju i nesavladavanju gradiva upravo dečaci. devojčice su po svim parametrima bolje i sve uspešnije.
da li je po vama to dobro, normalno, prihvatljivo, neprihvatljivo ili uz današnje cene na pijaci i sve konkretnije severnokoranske nuklaerne pretnje, sasvim nebitno?

jedan zanimljiv autor na kojeg se u pojedinim tekstovima pozivaju, pa ko je zainteresovan neka pročita http://en.wikipedia.org/wiki/Steve_Biddulph
mislim da je nešto prevedeno i na srpski.

impresivno koleginice, vrlo impresivno.
pitanje se odmah postavlja ovde na muskom forumu, ko vam je dao dozvolu da koristite mozak bez pitanja.

dakle dragi očevi muške dece, sadašnji budući, što više budite kvalitetno prisutni u životima svojih sinova, budite im uzor, autoritet, prijatelj, oslonac...otimajte ih što više od maženja i titranja njihovih mama ( neka sine, nemoj ti, mama će da namesti krevet), ili prekornog pogleda njihovih učiteljica (budi muško! fore) učite ih disciplini, samopoštovanju, radu, zabavi, pričajte im o svemu onome što se danas masovno prepušta internet spoznaji i edukaciji umesto da im iz prve ruke objasni njihov rođeni tajo...eto, ima ovde valjda i onih koji o tome mogu mnogo više i mnogo podrobnije da pišu od mene,
ja sam ipak samo majka i to dva ženska deteta:)

Sinu bih uvek dao primer da zna da ceni sebe i da trazi da mu zene ugadjaju i majka naravno.Dakle mama treba krevet da mu sprema da bi on kad se ozeni to trazio i od zene.To se odnosi i na kuvanje pranje ribanje i sve ostale zenske poslove koje ne prilice muskarcu.Zena je stvorena da bude sluga svom gospodaru muskarcu.

Sinu bih uvek dao primer da zna da ceni sebe i da trazi da mu zene ugadjaju i majka naravno.Dakle mama treba krevet da mu sprema da bi on kad se ozeni to trazio i od zene.To se odnosi i na kuvanje pranje ribanje i sve ostale zenske poslove koje ne prilice muskarcu.Zena je stvorena da bude sluga svom gospodaru muskarcu.

Idi prvo korak po korak: prvo treba da imas zenu, pa onda decu i sl.

to je bilo više figurativno, dakle, ne dozvoliti da se od muškog napravi nesposobna sisica.

tek će muškarac koji nauči da poštuje sebe i ne ovisi od nikog, dobiti poštovanje od žene (pod uslovom da žena ne traži šonju).
a ugađanje nije isto što i onesposobljavanje i hendikepiranje.

poznajem dosta ljudi koji su u ratu ostali bez oca, majka ih je sama vaspitala, pa su postali sasvim normalne osobe, cak i mnogo stabilnije i jace nego djeca koja su odrasla sa oba roditelja, tako da se ne bih slozila sa tim da je uloga oca presudna, isto tako ne znaci i da su sve samohrane majke, roditelji za primjer. jednostavno, neko je u stanju sam da vaspita dijete, neko nije bez obzira da li je musko ili zensko. e sad, druga je stvar sto dosta muskarca na ovom forumu, smatra zene nesposobnim za bilo sta, pa svoje frustracije ovde ispoljava.

- - - - - - - - - -

tebe bih stvarno voljela upoznati :)

naravno da majka može da vaspita sina, ali njemu je jednostavno neophodan u toku odrastanja zdrav muški uzor.
u takvim teškim situacijama može to da bude i rođak, sportski trener, nastavnik..ali pravi, snažni muškarac koji će dečaku poslužiti kao model ponašanja i muškosti.
prosto, majka može da ga odgoji i da mu pruži svu moguću ljubav, ali ga ne pravi muškarcem.

pa ne bih bas rekla, bas znam dosta muskaraca koji su pravi muskarci a odrasli su bez oca ili im je otac bio boze sacuvaj pa i nije mogao biti uzor.
ma jelda su ono najs gajs a?
sve dok te ne siluju.

80% muskaraca odraslih bez oca su silovatelji u SAD prema: Criminal Justice & Behaviour, Vol 14, pp. 403-26, 1978.

a ostalom da ne pricamo

- - - - - - - - - -

http://thefatherlessgeneration.wordpress.com/statistics/

ma jelda su ono najs gajs a?
sve dok te ne siluju.

80% muskaraca odraslih bez oca su silovatelji u SAD prema: Criminal Justice & Behaviour, Vol 14, pp. 403-26, 1978.

a ostalom da ne pricamo

- - - - - - - - - -

http://thefatherlessgeneration.wordpress.com/statistics/

To je sasvim u redu ako govorimo o činjenicama za SAD ili Kanadu. No ovaj forum je iz Srbije i za takvo nešto ovde nemamo potkrepljenje činjenicama. Svakako da se rezultati mogu drastično razlikovati.

To je sasvim u redu ako govorimo o činjenicama za SAD ili Kanadu. No ovaj forum je iz Srbije i za takvo nešto ovde nemamo potkrepljenje činjenicama. Svakako da se rezultati mogu drastično razlikovati.

nisam kriv sto placate birokratiju da ne rade nista. dilujte sa tim, ove brojke nisu pale sa marsa, ne bi me cudolo da su generalne. al to necu ja da istrazujem, lopta nije u mom dvoristu. umesto da se ritas kolega, izvrsi istrazivanje za svoj gros pa dodji da diskutujemo.
dajem ti bre informacije, ulazem neki trud i rad a ti kenjas na mene. alo!

- - - - - - - - - -

yebeni lenji, usrani srbijanci. kvocke bre jedne!

ne zalazite sad u sitna crevca, te majka udovica, te majka marija, te majka hrabrost...poenta je da u današnje vreme ona može da bude sve samo ne uzor kako se postaje muškarac, naročito u ključnom periodu detinjstva kada mu je uprkos velikoj vezanosti za majku neophodna identifikacija sa ocem (muškarcem)

Ako sam dobro razumela, ti bi sinu dao licni primer takvog ponasanja i ophodjenja prema zenskim osobama u svom zivotu?

šugi to tumači na pomalo drastičan način (sad mi je već simpatična ta njegova isključivost, ali je negde i u pravu)
upravo su slabi, tunjavi muškarci digli žene na pijedestal na kojem one ne treba da budu pridajući prevelik značaj njihovoj moći, naročito sexualnoj i u tom smislu im prepuštajući dominaciju.

uostalom, pogledajte forum ,jes da nije neko merilo, ali i tu postoje oba pola ( i onaj treći, naterasi: ))) i pogledajte odnos snaga.
žene su ne u blagoj nego u sveopštoj dominaciji na svim temama vezanim za ljubav, sex i porodicu. i ono malo muškaraca koji pokušaju ne da im se suprotstave, nego da iznesu nešto drugačije i principijelne stavove, biva u hordama napadnuto sa svih strana ali po sličnom principu: prvo skoči alfa, a onda ih bete, game i ostale sa naoštrenim zubima i kandžama prate u stopu (mene ne računajte, ja sam seda starica kojoj se hebe više za bilo šta, nego eto tako, primetim...) ali hajde, kapa dole toj nekolicini hrabrih, nego što većina ostalih zdušno podržava taj trend udruženog feminističkog zločina i ne da mu se ne odupire, nego ga još i pothranjuje, a zašto..ne bi li se omrsili? ahahaha.
upravo se jedan takav napad odigrava na pdf. žene. fatina debilna tema i jedan muški nesrećnik koji se drznuo da to i napiše i obrazloži.

slazem se ja da otac moze da utice na odrastanje dijeteta, al samo u slucaju ako je normalan i ako mu se posvecuje na pravi nacin (a danas je malo takvih ili nemaju vremena ili nece da se trude previse oko vaspitavanja djece) a ako nije normalan onda je bolje u svakom slucaju da dijete odrasta sa samohranom majkom, manje ce posledice biti na izgradnji njegove licnosti, bolje i mamin sin, papucar, nego poremecen po ugledu na oca.

slazem se ja da otac moze da utice na odrastanje dijeteta, al samo u slucaju ako je normalan i ako mu se posvecuje na pravi nacin (a danas je malo takvih ili nemaju vremena ili nece da se trude previse oko vaspitavanja djece) a ako nije normalan onda je bolje u svakom slucaju da dijete odrasta sa samohranom majkom, manje ce posledice biti na izgradnji njegove licnosti, bolje i mamin sin, papucar, nego poremecen po ugledu na oca.

e, zato se i teži (trebalo bi) nekom društvu zdravih i pravilno formiranih muških jedinki koje će praviti sledeće generacije istih takvih, jer zbunjen, feminiziran, neodlučan, ili pak nasilan, neodgovoran i nezainteresovan otac, svakako neće dobro uticati na sina. to je začarani krug a društvo, kaao što vidimo, samo produbljuje problem stvarajući sve više i više mentalno i polno na neki način, hendikepiranih submisivnih muškaraca.

dakle dragi očevi muške dece, sadašnji budući, što više budite kvalitetno prisutni u životima svojih sinova, budite im uzor, autoritet, prijatelj, oslonac...otimajte ih što više od maženja i titranja njihovih mama ( neka sine, nemoj ti, mama će da namesti krevet), ili prekornog pogleda njihovih učiteljica (budi muško! fore) učite ih disciplini, samopoštovanju, radu, zabavi, pričajte im o svemu onome što se danas masovno prepušta internet spoznaji i edukaciji umesto da im iz prve ruke objasni njihov rođeni tajo...eto, ima ovde valjda i onih koji o tome mogu mnogo više i mnogo podrobnije da pišu od mene,
ja sam ipak samo majka i to dva ženska deteta:)

A pa jest, a ako imamo žensko dete onda otac ne treba, žensko će da uči žena i to alfa ženka poput tebe na primer :lol:

- - - - - - - - - -

Nastasja, ti tražiš muža ovde, ajd priznaj :D

nisam kriv sto placate birokratiju da ne rade nista. dilujte sa tim, ove brojke nisu pale sa marsa, ne bi me cudolo da su generalne. al to necu ja da istrazujem, lopta nije u mom dvoristu. umesto da se ritas kolega, izvrsi istrazivanje za svoj gros pa dodji da diskutujemo.
dajem ti bre informacije, ulazem neki trud i rad a ti kenjas na mene. alo!

- - - - - - - - - -

yebeni lenji, usrani srbijanci. kvocke bre jedne!

Ti kao da nisi video da ja ne pljujem. Otkud ti pretpostavka da želim da pljujem po bilo kome? Nisam nikada i nijednom pljunuo na bilo koje istraživanje, jer znam da se za takvo nešto ulaže i trud i novac.

Tačno je da kod nas neće skoro niko da radi i tačno je da mi sva zarada ode na zadovoljenje potreba birokrata, ali zar osuda u prerogativu nije odlika ljudi odavde, a ne iz na primer, Kanade?

Za ovo ostalo što si mi se uvredljivo obratio, imam samo jedno pitanje: da li si igde video da sam ti se makar i jednom jedinom rečju obratio uvredljivim tonom? Najljubaznije bih molio za tvoj odgovor.

Back