Cekaj samo otac da dodje pa ces da vidis!

Han Pritcher

Elita
Banovan
Poruka
16.622
Otprilike to je bilo vaspitanje 60-ih, 70-ih i sad, kad majke ne umeju da se nose sa muskom pa i zesnskom decom dok otac radi daleko od kuce provodeci sa svojim potomstvom 0 sati vremena da bi ih nahranio.
To je razlog zasto moja i ostale generacije iz tog doba mrze oceve, zasto muskarce nazivaju svinjama i mrze ih iz dna duse. A oni su nas ucinili da se nosimo sa problemima, da odrastemo, promenimo sredine, da svoju porodicu snabdevamo i decu hranimo. i danas gledamo isto kako rospije hrane decu mrznjom prema ocevima.
Meni je uzelo 40 godina da shv atim da mazenje od mame nije mene napravilo covekom, nego moj otac

Poslednja izmena:
Ne sve ali ih ima. Naveo sam na pdf "Dom i porodica" da neke stvari u vaspitanju ne idu i da aludiraju na podsvesnu mrznju majki prema sinovima nakon sto sam izneo neslaganje da odredjene korisnice svojoj muskoj deci lakiraju nokte nakon cega sam usao u rapravu sa jednom osobom koja je pisala o tome sa ponosom i hvalila se. Necu navoditi ime ali mislim da je dobar prilog u vezi teme.

zavisi od pristupa
ako ćale predstavlja apsolutni autoritet i čvrstinu
a majka ušuškanu nežnost i toplinu
i ako postoji aposlut u odrastanju
postoji rizik da postaneš ili ocemrazčki nasilnik ili edipovska plačipička
sad kao da je iko otkrio meru roditeljstva
pa taj bi dosad dobio milenijumsku nobelovu nagradu u svih 7 kategorija

nije to bilo samo šezdesetih kad si ti rasto, bilo je to i osamdesetih devedesetih kad sam ja rasto
a šta sad, gde sad, sad od toga nema ni tragova, koje sad!

danas je prosečan ćalac srećan ako ga žena ne prijavi muriji što detetu ne da čokolodu pre večere, sve bre u ****** otišlo
zakon muškarcu danas doslovno ZABRANJUJE da vaspitava decu, da ženu drži na uzdi i jednom rečju da drži porodicu u redu
a krenulo je tamo negde dveiljadite
zato su klinci danas debilčine gde god u kući žena vodi glavnu reč dok odrastaju, mamini sinovi pichketine papuče patofne i ostali cipelići
to bre sve bezmudo i metiljavo, ko žene

a gledam i te ćalce današnje, sve slina do sline, mire se sa postojećim stanjem, žena im zavrće muda kako oće, deca im po glavi skaču a oni ko volovi
i onda odakle toliko pederčina seka persa i pichketina?
pa odatle

Otprilike to je bilo vaspitanje 60-ih, 70-ih i sad, kad majke ne umeju da se nose sa muskom pa i zesnskom decom dok otac radi daleko od kuce provodeci sa svojim potomstvom 0 sati vremena da bi ih nahranio.
To je razlog zasto moja i ostale generacije iz tog doba mrze oceve, zasto muskarce nazivaju svinjama i mrze ih iz dna duse. A oni su nas ucinili da se nosimo sa problemima, da odrastemo, promenimo sredine, da svoju porodicu snabdevamo i decu hranimo. i danas gledamo isto kako rospije hrane decu mrznjom prema ocevima.
Meni je uzelo 40 godina da shv atim da mazenje od mame nije mene napravilo covekom, nego moj otac

koji si ti drvosecha u pm, pa to je strashno

nije to bilo samo šezdesetih kad si ti rasto, bilo je to i osamdesetih devedesetih kad sam ja rasto
a šta sad, gde sad, sad od toga nema ni tragova, koje sad!

danas je prosečan ćalac srećan ako ga žena ne prijavi muriji što detetu ne da čokolodu pre večere, sve bre u ****** otišlo
zakon muškarcu danas doslovno ZABRANJUJE da vaspitava decu, da ženu drži na uzdi i jednom rečju da drži porodicu u redu
a krenulo je tamo negde dveiljadite
zato su klinci danas debilčine gde god u kući žena vodi glavnu reč dok odrastaju, mamini sinovi pichketine papuče patofne i ostali cipelići
to bre sve bezmudo i metiljavo, ko žene

a gledam i te ćalce današnje, sve slina do sline, mire se sa postojećim stanjem, žena im zavrće muda kako oće, deca im po glavi skaču a oni ko volovi
i onda odakle toliko pederčina seka persa i pichketina?
pa odatle

Zene su nesposobne da samostalno bez jakog muskarca odgaje decu koja ce biti sposobna da se nose sa svim zivotnim problemima.

To ako ti je keva domaćica a ćale kamiondžija npr. pa samo on radi i hrani porodicu,onda bi imalo kakvog-takvog smisla...valjda.
Moji su oboje radili, manje više odlazili i vraćali se sa posla u isto vreme,zarađivali isto i zajedno nas vaspitavali,pri čemu niti su nas puštali da radimo šta hoćemo niti nam stajali nad glavom non-stop. Dobijao sam ćuške i od oca i od majke,od majke češće od oca jače(samo kad sam teško zasro nešto),više sam zentao iskreno od keve ne zbog ćuški nego zbog monologa koji je neizostavno sledio i kazni tipa "ne možeš napolje sa društvom" ili "nema crtaća dva dana" i sl. što sam sa 6-7-8 godina doživljavao kao smak sveta.
Ne mrzim oca,ni blizu jbt. potpuno mi nepojmljivo ovo što pišeš.

I jbm. ti ja ženu ako ja treba da je vučem kroz život. Meni treba saputnik u životu a ne teret . Tu arhaičnu ulogu pater familie kakvu su imali moj deda i pradeda nikada ne bih želeo da preuzmem. Živim u drugačijem svetu od njih. Niti dozvoljavam da mi žena upravlja životom,niti ja njoj namećem bilo šta. Pa dokle možemo tako možemo,ako ne bude išlo Bože moj...

Nisam rastao u to vreme, mada i sada ima oceva koji uteruju "strah" u kosti. Ne znam, od 10-e godine su me terali svakodnevno da radim i da im pomazem, stvorili mi neke radne navike. Sad da l' su napravili coveka, pa pitanje je, kao mali podjednako sam imao strahopostovanje prema roditeljima, a ne samo prema ocu. Oboje su tu bili da pricaju sa mnom, da mu pruze podrsku, mozda majka malo vise, oboje su radili u firmi prepodne i privatno popodne i vikendom, a i oboje su znali da me cusnu po potrebi i da podviknu, doduse cale mozda malo vise, a kad razmislim moglo je mozda i bez tog vikanja.

Ovako moja žena danas govori klincu. Kad nešto userre, a ona ne može da ga opasulji, onda kaže: "Ostavi to, tuće tata". Ne smeta mi ni najmanje da me klinac upamti kao strogog i oštrog, ali pravednog, pa sve i da me psuje koliko može. Molim Boga da imam čvrstog sina, a fizički jak će biti koliko bude mogao biti.

Rospijetine bre,oce to kad se sedi kuci i ne radi se(Citaj ne moze od dece satro da se radi LOL) zato ja samo postujem porodice sa 2 plate kakve takve ali da se radi i onda je koliko toliko ok.Ostale (zenetine) su dno za mene.

Ja sam mislila da nemaš više od 20. Nije bilo u redu priznati da si gej tada? :think:
Zaboravio si da spomeneš "tata bi ti kupio ali mama ne da".

Kad neke zene izvise i kad ih odbijes i porazis na svim aspektima onda si gej.To sto nece tebe i tebi slicne to je vec vas problem samo vi pravite udruzenja mitingujte po ulicama ( za divno cudo feministkinje su bas u dobrim odnosima sa pederima):per: i nema parade da vas nema na okupu.Sve vam je dzaba nemocni ste da bilo sta promenite a bice vam sve gore jer je svet zaslugom vama slicnih i dopao ovih nevolja.povratak tradicije je neminovan.

Poslednja izmena:
Gej je zbog avatara a i mislim da je stvarno gej, zbog prisutne mržnje deklarativni gej, ne pravi. Mama mu je nešto nažao učinila ili je potpuno neostvaren lik pa krivi majku jer se razvela. Klasičan izgovor za sopstvene neuspehe, deca razvedenih roditelja su često u toj "prednosti", da imaju spreman izgovor za sve.

Back