Čedomir Jovanović

• Začetnik teme Začetnik teme Coke
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa ne znam zasta je doticni seronja sposoban,nikada nista nije u zivotu radio sem sto je trtljao malo u skupstini kada su ga postavili ,na bilbordima pise slogan nesto u stilu "na prvom mestu sposobnost znanje rad" znaci on ne spada tu ni po cemu,u startu laze ali mislim da ce glasati svako za njega kome bude dao bar 100 evrica.

Читао сам јуче у "Политици" интервју нареченог Чедомира и ваљао сам се од смеха. Каже "лустрираћу вас што лажете!" :lol: :lol: :lol: :lol:

Најбоље би му било да лустрира сам себе. Заувек!
Мада, било би онда досадно. Не би имао ко да увесељава народ. Смаха, смеха, смеха дајте деци!

e to je bilo kolega baš zabavno štivo. mislio sam ipak malo bolje o njemu i pored sve zaebancije na njegov račun pre ovog intervjua, ali posle njega stvarno se pitam u kom polusvetu taj čovek živi....

- - - - - - - - - - - - - - - - -
"I spent my whole life trying not to be careless. Women and children can be careless. But not men."

imagephpjc2.gif

Kokain nikad jeftiniji u Srbiji

Poslednjih godina cena kokaina u Srbiji drastično je pala, pa se gram na ulici, umesto za nekadašnjih 300 evra može kupiti i za 50 evra, dok se heroin može nabaviti za 15 do 25 evra po gramu!

Kako piše beogradski dnevnik Pres, rekordna proizvodnja u Južnoj Americi i potražnja u Evropi uz nove švercerske kanale doprineli su da kokain više ne bude samo privilegija bogataša. Beli prah je po popularnosti i ceni istisnuo ekstazi sa drugog mesta i približio se do sada neprikosnovenom kanabisu!

“Kao nekada marihuana, sada se i kokain konzumira u velikim količinama! Recimo, na žurkama se masovno šmrče beli prah, jer se gram dobrog kvaliteta može naći i za 50 evra. To je velika razlika, jer su nekada samo bogataši mogli sebi da priušte ovu drogu i da je plate nekoliko stotina evra za gram.
Inače, ovaj trend važi za celu Evropu, koju je preplavio kokain”, kaže izvor Presa iz policije:

“Nedavno je u Španiji uradjena studija koja je pokazala da se na 94 odsto novčanica u ovoj zemlji mogu naći tragovi kokaina! U Španiji gram košta samo 60 evra. Kokain koristi čak 1,6 odsto stanovnika! U Hrvatskoj je udeo lečenih zavisnika od kokaina u odnosu na sve lečene skočio sa 0,4 odsto 2005. na 0,9 procenata prošle godine”, navodi dalje taj izvor.

Sagovornik Presa dodaje da se, na primer, na području Diseldorfa u Nemačkoj godišnje konzumira više od 11 tona kokaina! “To su ogromne količine! Čak pet odsto osoba starih izmedju 15 i 64 godine u Španiji i Velikoj Britaniji koristi kokain. U Italiji, Danskoj, Holandiji i Irskoj takvih je osoba oko četiri odsto, a u ostatku Evrope otprilike tri procenata”, tvrdi dalje on.

Sagovornik Presa kaže da poslednja velika zaplena od pola tone kokaina u Makedoniji pokazuje da su narko-bosovi razvili nove švercerske kanale, koji sada uglavnom idu morskim putem do luka u Sredozemlju, gde su slabije kontrole.

On dodaje i da su cene ostalih droga u padu. Gram heroina je od 15 do 25 evra, u zavisnosti od kvaliteta. Komad ekstazija je između 150 i 300 dinara, spid je od 2.500 do 3.000 evra po kilogramu. Gram hašiša u uličnoj prodaji iznosi oko 10 evra, dok je kilogram marihuane 1.000 evra.

Načini konzumiranja kokaina

Kokain može da se žvaće, ubrizgava injekcijom ili da se ušmrakava. Prodaje se u manjim količinama, kao beli kristalni prah, čiji gram košta od 50 do 70 evra.

Narko-dileri ga mešaju sa puderom, šećerom ili prokainom, aspirinom i sličnim analgeticima. Ponekad ga mešaju sa amfetaminima, čime se pospešuje stimulativno dejstvo kokaina i povećava izdržljivost.

Pod dejstvom ove mešavine može se izazvati budnost i pojačana koncentracija i do 48 sati! Kada se kokain hidrohlorid u prahu - otpad koji se dobija proizvodnjom kokaina - preradi u smesu za pušenje, dobija se krek.

“Drugi uhodani put je vazdušni, kada narko-kurir proguta drogu ili je sakrije u prtljag i prenosi je iz Južne Amerike avionom. Krajnja destinacija je neka od zemalja poput naše, gde ne postoji rigorozna kontrola putnika. I pored rekordnih zaplena po lukama i aerodromima, narko-mafija još više razvija svoj posao. Potražnja za drogom je ogromna, a poslednjih godina sve rekorde obara kokain”, priča sagovornik.

“Srpski kriminalci aktivno učestvuju u švercu kokaina. I njih je pogodila zaplena u Makedoniji, jer su uložili veliki novac i očekivali su desetostruku zaradu. Naši narko-bosovi imaju dobre veza sa kartelima u Južnoj Americi. Kilogram kokaina na njihovom tržištu naši dileri kupe za oko 20.000 evra. Kada ga prenesu u Srbiju, on košta do 100.000 evra”, dodaje on.

Ovaj clanak o rasprostranjenosti droge po Srbiji , najbolje pokazuje koliko je sposoban obijac trafika kao ministar policije, koliko je sposobno Stojkovicevo ministarstvo pravde, i koliko je uopste ova ,smesna, korumpirana vlada mlitava i nesposobna za bilo kakav obracun sa narko mafijom.........

Inace, sumnjam da je pored onog narkomana , Marsicanina, koji je svetski rekorder u velicini jastucica pod ocima, koje je zadobio redovnim konzumiranjem opijata, i Kostunica, onako usporen , sa cudnim tikovima, na nekim opakim opijatima.......mozda bas tu treba traziti uzroke popustljivosti ove vlade prema narko dilerima.....yebiga , ipak ih ljudi odrzavaju na zivotu.......

Od svih likova iz vladajuce garniture, ipak je onaj pijani Sami najbezazleniji.....on covek priznaje da je klasican, staromodni , dobrodusni pijanac........

U,bre..........yeba im Ceda kevu svima na "Studiju B"...........kakav govor decko odrza, u "Sava Centru"svaka mu cast....................

E, sada sam odlucio da glasam za njega, 21.og........ispichkara i onog mlohavog , i onog delikventa, ministra policije, i onu pijanduru Stojketa Vinjaka , i sve shabane, a trebalo je sve to nabrojati, koliko ih je , a kamoli stici i opljuvati, onako , junacki...........

Svaka cast, LDP.........:)

E, sada sam odlucio da glasam za njega, 21.og........

Тек сад тачкасти?!?
Знаш, вероваћу ти да си тек сад одлучио кад ти будем веровао да ти је ово први налог :lol: :lol: :lol: :lol:
Хебига, немам нешто при руци онај линки кад свиње лете :roll:

А шта велиш на став ЕУ да решење Косова мора "сачувати образ Србије"!? Ништа од славља Агима и Чедаја!

А мислиш на "брашно"?
Оно што су посипали наши из Митровице на перформансу... Памтим то, пар дана касније Србија добила Устав 8-)
ДС гласао ЗА.

Мени је дивно што су сви такви у тој коалицији. Деца комуњара, расрби, Југословени, аутономаши, грађанчићи, еУропејци, жустри латиничари, неприлагођени, лепо скупљена пета колона, екс-самоуправни либерали, људи и жене у црном. Енергија крађе, бато! Још ми је дивније што нападају пре свега Коштуњавог, тако му само доносе гласове од несигурних радикала, а себи могу да донесу само гласове од ДС-а, који ће тако бити ближи ДСС по снази и ето нама нове владе.

Чеда нам је заправо врло користан. Одвућиће све горепоменуте елементе из ДС-а и једног дана, за деценију-две, кад Коштуњави и Тадић умру, повуку се или буду убијени (Србија је ово, било би нелогично не претпоставити и такву могућност), ДС и ДСС ће се ујединити (у склопу укрупњавања) и добићемо природну владајућу странку Србије.

Gráthas:
Мени је дивно што су сви такви у тој коалицији. Деца комуњара, расрби, Југословени, аутономаши, грађанчићи, еУропејци, жустри латиничари, неприлагођени, лепо скупљена пета колона, екс-самоуправни либерали, људи и жене у црном. Енергија крађе, бато! Још ми је дивније што нападају пре свега Коштуњавог, тако му само доносе гласове од несигурних радикала, а себи могу да донесу само гласове од ДС-а, који ће тако бити ближи ДСС по снази и ето нама нове владе.

Чеда нам је заправо врло користан. Одвућиће све горепоменуте елементе из ДС-а и једног дана, за деценију-две, кад Коштуњави и Тадић умру, повуку се или буду убијени (Србија је ово, било би нелогично не претпоставити и такву могућност), ДС и ДСС ће се ујединити (у склопу укрупњавања) и добићемо природну владајућу странку Србије.

........vidi , svidja mi se nacin na koji razmisljas....... :D

inagadadavida:
........vidi , svidja mi se nacin na koji razmisljas....... :D

Радовао би се нечијој смрти?
Па ако се то догоди можда те уапси чика полицајац. Као што су неки у Сабљи хапшени који су тако... хипотетички... причали.
Говор мржње, спремање терена, хебига... :roll:

ČEDA VRBUJE MILU ĐINĐIĆ!
LSD u problemu zbog podrške Ružice Đinđić "tadićevcima", zato ovih dana nagovaraju Milu Đinđić da stane iza njih

Čeda Jovanović i Mila Đinđić...

Čedisti više ne mogu da se predstavljaju kao jedini naslednici Đinđića. Više im ne prolazi ni tvrdnja da su demokrate izdale Zorana jer bi to onda značilo da je pokojnog premijera izdala i rođena žena

Čedisti su ovih dana u velikoj panici zbog otvorene podrške Ružice Đinđić Demokratskoj stranci. Rukovodstvo LSD-a zato je odlučilo da pod hitno "vrbuje" Đinđićevu majku Milu i pokuša da nju pridobije na svoju stranu, saznaje Press. Kako tvrde odlično obavešteni sagovornici našeg lista bliski vrhu ove stranke, Čedomir Jovanović se lično angažovao na nagovaranju Đinđićeve majke da izađe i javno podrži njegovu partiju.
- Čeda je svestan da mu Ružica Đinđić kao prva na listi DS-a odvlači mnogo glasova. Posle Ružičinog angažmana u taboru tadićevaca, on je ozbiljno zabrinut i nije više tako siguran da će u januaru uspeti da pređe cenzus. Zato je ovih dana sve snage usmerio u pokušaj pridobijanja Mile Đinđić za svoju opciju - objašnjava naš sagovornik. Prema njegovim rečima, u vrhu LSD-a dobro znaju da im je Ružica svojom podrškom DS-u izbacila iz ruku "ključni predizborni argument":
- Oni više ne mogu da se predstavljaju kao jedini i pravi naslednici Đinđića i baštinici njegove politike. Više im ne prolazi ni tvrdnja da su demokrate izdale Zorana jer to bi onda značilo da je pokojnog premijera izdala i rođena žena! Zato je čedistima sada preko potreban jak kontraargument, a to bi Đinđićeva majka svakako mogla da bude - objašnjava izvor Pressa.
Kako saznajemo, Čeda od Mile Đinđić traži da se pojavi na nekoliko predizbornih skupova LSD-a i kratko se obrati okupljenima.
- LSD od Đinđićeve majke ne traži da ulazi u rat s tadićevcima. Naprotiv, od nje se traži samo da se pojavi na bini i da svojim prisustvom pruži preko potrebni legitimitet Čedinoj opciji - objašnjava naš sagovornik. Prema njegovim rečima, Čedomir Jovanović je već preko posrednika preneo svoju ponudu Đinđićevoj majci, ali mu ona za sada nije odgovorila.
Zvanično, juče u LSD-u niko nije hteo da komentariše naša saznanja, a do zaključenja ovog broja nismo uspeli da stupimo u kontakt ni s Milom Đinđić. Ipak, u krugovima bliskim porodici pokojnog premijera saznajemo da su male šanse da majka pokojnog premijera prihvati ponudu LSD-a:
- Vrlo je malo verovatno da će Mila pristati da ulazi u politiku na taj način. Istina je da je ona u nešto boljim odnosima s Čedom nego Ružica, ali čisto sumnjam da će pristati da LSD na njoj skuplja glasove - kaže izvor Pressa, inače blizak prijatelj Mile Đinđić.
(E. P.)

Razmišljaju i o sestri

U vrhu LSD-a ozbiljno razmišljaju i o predizbornom angažovanju Đinđićeve sestre Gordane Filipović.
- Ako ne pristane majka Mila, čedisti će se kao poslednjem adutu okrenuti Đinđićevoj sestri - kaže izvor Pressa.

Kosovo je već nezavisno od Beograda

Čedomir Jovanović
Srbija ne može da se bori za 15 odsto teritorije tako da izgubi i ovih 85 odsto. Pristao bih da potpišem svaki akt koji bi ljudima na Kosovu, Srbima na Kosovu, obezbedio normalan život

Na pitanje da li Srbija, ako specijalni izaslanik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za Kosovo Marti Ahtisari predloži nezavisnost za južnu srpsku pokrajinu, treba da pristane na takvo rešenje ili treba da ga odbije, lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović jedini je domaći političar koji na njega odgovara potvrdno.

Ceo tekst...

Apsolutno sam za to da Srbija prihvati predlog međunarodne zajednice, a rado ću vam objasniti i zašto. Pitanje statusa Kosova je svoj odgovor dobilo još 1999. godine kada se naša država povukla sa Kosova. Rezolucija 1244 je samo amortizovala tu transformaciju Kosova iz pokrajine koja se nalazila pod nadležnošću Beograda u potpunom haosu u protektorat međunarodne zajednice koji treba da dobije svoj karakter, jer međunarodna zajednica želi da prenese odgovornost na one koji tamo žive. Želim da Srbija kroz partnerstvo sa međunarodnom zajednicom i kosovskim Albancima doprinese uspostavljanju reda. Želim da mi stvaramo novo Kosovo, umesto što branimo ono koje je nestalo pre osam godina. Time dokazujemo da smo mi zaista drugačiji od Miloševića, i što je mnogo važnije da dobijamo pravo da na tom Kosovu koje sa drugima stvaramo tražimo prostor za srpsku zajednicu.

• Da pojasnimo, govorite li o Kosovu unutar srpske države sa potpunom autonomijom?

– Ne, ja govorim vrlo jasnim jezikom. Kosovo je od Beograda nezavisno već osam godina.

• Formalno nije još.

– To će biti tako.

• Ali nije. Dakle, možete li da odgovorite: da li biste vi bili taj koji bi rekao: „Ja se slažem da Kosovo dobije nezavisnost” - i time se odreknete dela teritorije?

– Mene interesuju ljudi na Kosovu, ne teritorija. Želim da ljudi sa Kosova odlučuju o svojoj sudbini i sa njima mi kojima je stalo do drugačijeg Kosova.

Ne može Tadić da kaže da ne postoji država koja bi se odrekla 15 odsto teritorije, jer Srbija ne može da se uporedi ni po jednom drugom osnovu sa svetom kome pripadamo. Srbija ne može da se bori za 15 odsto teritorije tako da izgubi i ovih 85 odsto. I da, ako me to pitate, pristao bih da potpišem svaki akt koji bi ljudima na Kosovu, Srbima na Kosovu, obezbedio normalan život, status konstitutivnog naroda, pravo veta kao oblik zaštite od samovolje većine, zagarantovano učešće u svim kosovskim institucijama, snažnu lokalnu samoupravu. Preduslov toga je da zvanični Beograd kaže da je spreman da pravo upravljanja koje više ne može da realizuje prenese baš na takve institucije. I od druge strane, od političara Albanaca, tražio bih upravo to – da garantuju, potpisima, deklaracijama, zakonskim aktima i svojim delima, da će ljudi na Kosovu biti sigurni, da im niko neće ugrožavati život i imovinu, da će moći da se slobodno kreću i rade, da više nikada neće goreti ni jedna kuća, da više niko neće stradati, da neće biti prognanih...

• Šta biste radili da posle priznavanja kosovske nezavisnosti isto zatraže jug Srbije ili Vojvodina?

– Prvo, takvi zahtevi danas ne postoje. Ranije ih je bilo, ali je to bila ekstremna reakcija stranaka nacionalnih zajednica na Miloševićevo nasilje. Mislim da bi pre stigli do rešenja naše agonije kada bismo pokušali da odgovorimo na pitanje: zašto svi odlaze iz Srbije? I kako prolaze oni koji od nas odlaze?

• Recite nam.

– Zato što veruju da im je bolje na nekom drugom mestu i u nekom drugom sistemu nego u ovom kome danas pripadaju. Danas stranke sa juga Srbije učestvuju u izborima i dobro je što su iz Miloševićevih rovova stigli do naših institucija. Moramo biti svesni da ljudi koji žive u Srbiji moraju biti zadovoljni, jer onog trenutka kada tu Srbiju doživljavaju kao pretnju oni žele da žive na nekom drugom mestu.

• Ne možete svakom ko je nezadovoljan da date deo države. Ne možete time ni da pravdate otcepljenje dela teritorije.

– Niko nas i ne pita za dozvolu. Ljudi sami rešavaju svoje probleme koje vide kao posledicu zajedničkog života sa Srbijom ili u Srbiji. Poslednji primer je Crna Gora.

• Kako ste zamislili da lustrirate crkvu?

– Zakonom, tako što na primer neko mora da odgovara za pedofiliju.

• To je krivično delo za koje je nadležan sud. Za to se odgovara i bez zakona o lustraciji.

– Pa je l’ odgovarao? Kada govorim o lustraciji, mislim na lustraciju kakva je sprovedena u zemljama istočne Evrope. Ja vidim razliku između udbaša u mantijama i crkve kao tradicionalne institucije. Neću rat sa hrišćanstvom 2000 godina posle Hrista, ali isto tako neću da ćutim niti tolerišem današnju ulogu delova SPC koji umesto Svetog pisma po Srbiji propovedaju vrednosti koje su od iste te Srbije napravile najnesrećniju evropsku zemlju. Pred zakonom su svi isti, i sveštenik i političar. I ja. Mislim na proces utvrđivanja odgovornosti. Ne krivične, jer za to postoje drugi zakoni, nego političke. Za kršenje normi građanskog demokratskog društva, ugrožavanje i nepoštovanje ljudskih prava. Te norme su, nažalost kršili i ljudi koji su istovremeno bili i sveštenici i političari, i vladike i pukovnici Udbe. I oni koji su blagoslovili „Škorpione”, a anatemisali seljake koji su organizovali kobasicijadu.

• Ali to su ljudi sa kojima ste vi posle 5. oktobra sarađivali kada ste uveli veronauku u školu. Ko vam sada ne odgovara i koga biste sada lustrirali?

– Evo, na primer, i „Politiku” bismo lustrirali. Što lažete kao Minovićeva „Politika”. Učestvujete sa onima koji uništavaju ovu zemlju u laganju ove zemlje.

• Ima li nekog u LDP-u za lustraciju?

– Vi možete da podnesete prijavu.

• Dobro, ko je kriv što lustracija nije sprovedena posle 5. oktobra?

– Nesposobnost sistema. Ja sam je tražio i glasao za taj zakon.

• Šta znači nesposobnost sistema?

– To znači da smo imali predsednika koji je seo u Miloševićevu fotelju i odlučio da vlada Miloševićevim mehanizmima. Suprotstavio se uspostavljanju novog sistema vrednosti i obustavio demokratske procese, koji su za njegov ukus bili isuviše revolucionarni. Relativizovao je odgovornosti pojedinaca, stranaka i institucija bivšeg režima, sa kojima je ubrzo postao bliži nego sa nama, da bi na kraju uz njihovu podršku vladao Srbijom.

• Vi sada Koštunicu krivite za to što lustracija nije sprovedena, a pre 5. oktobra u jednom intervjuu ste za njega rekli da je najpošteniji, najbolji kandidat i jedini koji može u tom trenutku da pobedi.

– Nije tačno da sam rekao da je najpošteniji. To nije moj rečnik. A da je najbolji, to sam rekao. Mislio sam da je najbolji u tom trenutku i to mislim i danas. Iz perspektive 5. oktobra podrška Koštunici bila je ispravna odluka. Žestoko ga kritikujem ali nemam dilemu da bi život pod Miloševićem bio mnogo gori nego pod Koštunicom, baš kao što sam siguran da njegov kontinuitet sa Miloševićevim vrednostima u totalu može biti skuplji za naše društvo od samog Miloševića.

• Pa kakvi ste bili onda vi ostali ako vam je on bio najbolji.

– Mi smo bili glupi. Hoćete li da vam kažem kakvi smo bili prema vašoj kući? Nikada nam nije palo na pamet da postavljamo glavnog urednika ili novinare ni da mi maltretiramo nekog člana Upravnog odbora. Eto takvi smo bili.

• Da li ste vi za obračun sa tajkunima o kome ovih dana govore i lideri drugih stranaka?

– Mislim da institucije moraju da rade svoj posao i u mom slučaju, i u slučaju Tadića, Koštunice, Miškovića, Beka, Lazarevića, Hamovića, Tomislava Nikolića. Tajkune stvara nesposobna država. Mi želimo da imamo uspešne i bogate ljude i želimo da to bude rezultat talenta, rada, a ne muljanja.

• Zašto se onda posle oktobra 2000. godine niste obračunali sa ljudima koje ste optuživali da su nelegalno stekli bogatstvo?

– Zato što je to trebalo da urade nereformisane institucije onog istog sistema koji ih je i stvorio. Konačno, zašto bi u Srbiji odgovarali biznismeni, a ne i političari koji su definisali svojom politikom i pravila igre u srpskoj ekonomiji. Na kraju je srušen i Zakon o porezu na ekstra profit. Problem sa ovom državom jeste što ona ne dopušta ljudima da posluju normalno. U periodu od 2000. do 2003. godine to nije bilo tako. Danas su ljudi koji nešto privatizuju, kupe ili stvore u Srbiji – problem. U Vojvodini, koja je do pola u korovu, problem je što neko ima 20.000 hektara, a nije problem to što 65 odsto agrara u Vojvodini počiva na seljacima koji imaju manje od tri hektara na kojima mogu samo da propadnu.

• Ne, problem je valjda kako je taj što je kupio 20.000 hektara došao do novca.

– Nije nikakva tajna da taj novac potiče iz investicionih fondova ili iz bankarskih kredita. Političari u Srbiji moraju da kažu nešto drugo – da nije problem kada Mišković, Matijević ili Miodrag Kostić kupe 20.000 hektara na kojima stvaraju svoje agroindustrijske komplekse, ali da je problem ako se to uradi na netransparentan način. A za transparentnost je odgovorna država, a ne biznismeni.

• Trećina Srbije, kako smo videli na dosadašnjim izborima, a kako pokazuju i istraživanja, glasa za radikale. Da li ta trećina Srbije treba da se boji vašeg dolaska na vlast?

– Ne, je ne zameram ništa ljudima koji glasaju za Srpsku radikalnu stranku, ili za SPS, DSS, DS. Ono na šta ja ne pristajem je plašenje radikalima koje treba da sakrije nesposobnost stranaka koje su dužne da ponude alternativu. Snaga SRS direktno potiče iz nesposobnosti stranaka demokratskog bloka. Dok sam ja vodio poslaničku grupu u Skupštini, SRS je imala pet odsto, a Tomislav Nikolić je zbog nepristojnosti vodio poslaničku grupu sa trotoara. Što se mene lično tiče, želim svaki glas dojučerašnjeg glasača SRS, jer je našoj politici potrebna svaka podrška.

• Čini se da je Borisu Tadiću Koštunica prihvatljiv kao koalicioni partner. Kako je onda za vas prihvatljiv čovek kome je prihvatljiv Koštunica koji je, opet, za vas potpuno neprihvatljiv?

– Ja sam bio vrlo jasan i verujem u mogućnost partnerstva DS i LDP. Pod uslovom da Demokratska stranka napusti projekat kohabitacije Tadića i Koštunice i da se posveti realizaciji onih ciljeva koje je postavila LDP. Bitno je da građani kada glasaju znaju za šta glasaju, da stranke kažu za šta su. Ne mislim da je problem ljudi u Srbiji softver i nisam primetio da su smanjenje tog poreza doživeli kao ključno rešenje. Ako govorimo o saradnji sa DS, onda je preduslov te saradnje jasna poruka DS da li je njihov partner posle izbora Koštunica ili LDP. Ako ćute o tome, onda je jasno da su sa nekim drugim već napravili dogovor. Meni je jasno ko je Vojislav Koštunica, ali ja hoću da znam ko je Boris Tadić.

--------------------------------------------------------------------------

Stezanje kaiša

• U vašem ekonomskom programu piše da ćete zamrznuti plate u javnom sektoru na nekoliko godina? Kako ćete zamrzavanjem plata prosvetarima i lekarima rešiti problem viška administracije u državnoj upravi?

– Budžet nam troši 55 odsto društvenog proizvoda i jasno je da odgovorna vlast tu potrošnju mora svesti na razumnu meru, od oko 40 odsto BDP, ali ne samo zamrzavanjem plata, nego kompletnom reformom sistema državne uprave. Pre svega, ono što hoćemo da uradimo je brza privatizacija javnih preduzeća i povlačenje države iz biznisa. Država mora, liberalizacijom poreske politike i smanjenjem opterećenja za zaposlene i poslodavce, samo da stvori uslove za razvoj biznisa i smanjenje stope nezaposlenosti, a njena preokupacija moraju biti problemi iz obrazovanja, socijalne politike i zdravstva. Liberalna politika i stezanje kaiša obavezuje državu, a ne samo građane. Pošto se mučimo i&

Back