Će ni unište...

• Začetnik teme Začetnik teme Appel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nemamo zato što nema ko da nam da, a nema ko, tj. niko nije ovlašćen da traži, nego kako se diriguje iz centra, tako će da bude. Ako Miško 'oće da mu se izgradi bolji put do Maxi-a, podmazaće drugare i to će da se uradi, umesto što se asfaltira put u Leskovcu da ljudi ne dolaze kući štrokavi. Zato, svako u se i u svoje kljuse, pa ko kolko može, može. Ako ne može, znači da je nesposoban i tačka.

Da, u se i u svoje kljuse, ali kako kad ne postoji zamajac, sve je zamrlo i nema para. Sto je najgore, uglavnom smo stocarski, povrtarski i vinogradarski kraj, pa ni na polju poljoprivrede ne bismo mogli da ostvarimo znacajne rezultate kao Vojvodina.
Znaci, pare trebaju.

Заиста не знам детаље али чисто здраворазумски мислим да, ако тамо ништа не ради, фабрике позатваране, села опустела, посла нема осим у општини и другим државним службама - на основу чега ће се више прикупљати новца, по мени то је обична варка. Па не би Војвођани онолико крештали да је то тако како ти мислиш, а њихово убирање прихода је вишеструко веће него ваше а о Бг и да не причам јер има преко 2,000 000 становника на малом простору.

Ја сматрам да треба ИЗ ЗАЈЕДНИЧКЕ КАСЕ одвојити НАЈВИШЕ СРЕДСТАВА ЗА НЕРАЗВИЈЕНЕ ОПШТИНЕ и тамо створити ЕКОНОМСКЕ УСЛОВЕ ЗА ЖИВОТ... јер регионализација је чисто техничко питање али у нашем случају је и ЗЛОНАМЕРНО и у циљу потпуног распарчавања Србије.
Осим тога НИЈЕ МИ ЈАСНО како оној сељачини Палми полази за руком да онолико унапреди свој крај.

Pa Palma je jedan od lobista koje spominjem. On mnogo lakše može da izdejstvuje sredstva nego jedan Simonović.

Ovo što ti predlažeš i ja smatram da treba, ali je problem što sam pesimista da će ikada moći. Zato mislim da je najbolje da nas ostave da krenemo od nule.

Inače, pare mogu da se prikupe, samo treba naći investitore. Recimo, neka nemačka kompanija hoće da potpiše sa Nišlijama koncesioni ugovor o izgradnji i obnovi infrastrukture. To se završi i to nam dovede jednu fabriku koja će da proizvodi nešto i tim istim putevima da dostavlja Bugarima, Turcima, pa i na sever u BG. Znači, šansi ima po meni većih tako, nego da čekamo da se neka vlast smiluje i otarasi od lobista.

Kako on nekoga guši? Objasni!

pa zato sto ste u istoj drzavi Republika Srpska moze da blokira bukvalno svaku odluku na nivou BIH i tako vaas miniramo dok nacisto ne propadnete

Evo Federacija vam je vec odavno u bankrotu z:D

nemate ni 500 maraka na racunu pederacije

Ima tako da vas guzimo miniramo i karamo , sve dok u jedno vreme sami ne sprovedete referendum o otcepljenju od republike srpske :hahaha:

pa zato sto ste u istoj drzavi Republika Srpska moze da blokira bukvalno svaku odluku na nivou BIH i tako vaas miniramo dok nacisto ne propadnete

Evo Federacija vam je vec odavno u bankrotu z:D

nemate ni 500 maraka na racunu pederacije

Ima tako da vas guzimo miniramo i karamo , sve dok u jedno vreme sami ne sprovedete referendum o otcepljenju od republike srpske :hahaha:

Bošnjački i hrvatski narod može da blokira svaku odluku koja im ne odgovara u Republici Srpskoj. Svježi primjeri su grb i himna.

Federacija nije u bankrotu, a MMF daje novac. Uostalom, može i ta Federacija prodati svoj telekom kao što je to Dodik uradio, pa šta onda, nigdje bankrota...

O guženju, miniranju i karanju...to je tvoj nivo, pa pokušaj.

Meni drago shto vama nisu dali :per:

Kome vama?

Meni nije bilo drago kada vas je NATO gađao, ali ja imam dostojanstva, ma ne bih prihvatio od onoga ko me gađao nikakve popuste pa taman da umrem u nekoj vukojebini, ali eto, ako vama paše, ko vam je kriv!

Je li ti bolje živiš što je nekom Damiru zabranjen ulazak u EU bez vize? Hoćeš li tako svoje dijete bolje nahraniti ili majci povećati penziju.

Jadno...

Da nas unistavaju, unistavaju ali treba reci da smo dobrim delom za to sami krivi.
Da li se neko od "pravih" Nislija seca,mogu i ostali da komentarisu, koliko su poslanici u Skupstini (iz ovog dela Republike) a i nas,bivsi, vrli premijer Zivkovivc ucinili i doprineli da JUG Srbije a pre svega Nis kao najveci grad-drugi ili treci u Srbiji-dobije neku investiciju,vise para iz budzeta, da velike pare od prodaje Fabrike duvana ostanu u NISU a ne samo mrvica koju nisu znali da iskoriste u prave svrhe. Koliko je propalih investicija, nepotizma u javnom sektoru i da ne nabrajam. Gradjani cute i trpe i sve ih je vise na buvljacima a njih kol,ko hocete. Nazalost konkurencija, i to zestoka, su im Kinezi koji u Nisu otvorise cetri velika trzna centra.
NARODE TRPI.Okreni ledja i stavi ruke iza za svaki slucaj. Sta vas briga za bogatstvo Zivkovica, Cirica Toplice, Smiljka...ma ima ih ohohoooooooo.

Ako se decentralizacija izvrši kako valja, onda grešiš.
Stvar je u tome da se novac koji dajemo BG-u zadrži kod nas i to je jedina razlika. A što se tiče mogućnosti za razvoj, pa regionalizacija ne predstavlja podelu države. Nećemo da udarimo međusobne carine. Biće isto kao i sad, samo će se novac ostajati na svom izvorištu.

E, sad, ono što ti kažeš... Unapređenje. Do njega ne može doći, jer lokalne vlasti nemaju ovlašćena da pokreću velike infrastrukturne projekte na svoju ruku. Nije teško naći, ako se zainteresuju nadležni, nekog koncesionara za realizaciju raznih projekata. Samo je problem što se lokalčići ništa ne pitaju za takve stvari. A kad bi se pitali, našlo bi se para za razvoj. Samo nam, dakle, trebaju veća ovlašćenja.

Ja ću ovo uvek da podržim, ako ništa ono da se proveri kvalitet kadra u lokalnoj vlasti, njihove sposobnosti i spremnost da se preuzme odgovornost. Jer, odgovorno tvrdim, u velikom broju opština sede nesposobnjakovići i lezilebovići koji svoj nerad pravdaju tom tipičnom žvakom o Beogradu.

Znam Direkcije za izgradnju gde ne možeš nikog da nađeš na radnom mestu posle 12:00, osim eventualno čistačice. Znam opštine koje su gubile finansiranje iz donacija manjih infrastrukturnih projekata jer nisu na vreme predali dokumentaciju. Tek decentralizacijom će ovakvi problemi postati vidljivi.

Back