Čavić ipak bio brži od Phelpsa

freak tb clan

Ističe se
Poruka
2.372
Svijetom plivanja, ali i sporta općenito, odjeknulo je priznanje pogreške službenog mjeritelja vremena na plivačkim natjecanjima na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Omega je u priopćenju priznala da je Srbin Milorad Čavić stigao na cilj prije Amerikanca Michaela Phelpsa u finalnoj utrci na 100 metara leptir, ali nije dovoljno jako dotaknuo senzor.

U najosporavanijoj utrci plivačkog natjecanja gdje se činilo da je Čavić prvi dotaknuo zid, semafor je pokazao da je to učinio Phelps.

Američkom plivaču ipak ostaje zlato, a Čaviću moralna satisfakcija.
http://www.hrt.hr/index.php?id=37&tx_ttnews[tt_news]=45065&cHash=e310bc22ed

P.S.
molim vas da ne prebacujete temu niti da je zakljucavate i te kako se tice POLITIKE !
 
prochitao danas u blicu
kazu baje chavic prvi pritisnuo taster ali ga je felps jache udario
ali nema veze vazno je da se marketinshki isposhtuje unapred odredjena namera da nadrogirani klempa osvoji 8 zlata i nadmashi shpiza
ja cenim da nije zavrshio trku nashli bi nachin da bash njemu dodele i tu 8.medalju
lol
 
prochitao danas u blicu
kazu baje chavic prvi pritisnuo taster ali ga je felps jache udario
ali nema veze vazno je da se marketinshki isposhtuje unapred odredjena namera da nadrogirani klempa osvoji 8 zlata i nadmashi shpiza
ja cenim da nije zavrshio trku nashli bi nachin da bash njemu dodele i tu 8.medalju
lol

Зато га је Чавић и прозва да се тркају 1 на 1
 
Po meni je bitnije ono sto trpi ceo svet,a to je da Ameri ne podlezu doping kontroli. Ima li neko ko misli da Phelps nije drogiran? Pa..on je i na OI plivao po dve trke u jednom danu. Nakon prve nije mogao da stoji na nogama,a za par sati je izlazio svez i obarao rekord.I..ceo svet to zna, a niko ne sme nista da uradi.

Kao sto su Ameri povlasceni da nigde ni na jednom sudu u svetu ne odgovaraju za svoje zlocine..tako je nazalost i u sportu i mora da im se veruje na rec da njihovi plivaci nisu dopingovani.
 
Omega priznala: Čavić pobedio Felpsa u Pekingu
Блиц - Пре сат и 20 минута

Milorad Čavić stigao je na cilj pre Majkla Felpsa u trci na 100 metara delfin stilom na Olimpijskim igrama u Pekingu, priznala je "Omega", zvanični merač vremena na takmičenjima FINA. Ipak, zlato će ostati u rukama američkog plivača.

"Omega" je priznala da je Čavić prvi dotakao taster na cilju, ali je to Felps učinio snažnije, pa je njegov udarac pre registrovan.

"Kod sistema 'tač ped' mora da se razume da ima ogromne razlike između dodirnuti i udariti taster. Video je jasan, Čavić je dotakao taster pre Felpsa, ali je klizao kroz vodu, dok je Felps jurio prema tasteru i snažno ga udario pre Čavića. Razlika između njih je zaista jedan hiljaditi deo sekunde. Svi zapisi koje imamo, uz ono što je sistem pokazao, potvrđuju to. Sve je pokazano FINA, Čavićevom treneru, koji je odgledao video i posle minut rekao: 'OK, nema problema. I to je rezultat', saopštila je 'Omega'".

Čavićev menadžer Petar Popović izjavio je ovim povodom da je zatečen priznanjem "Omege".

"Nisam očekivao da će to 'Omega' uraditi, ali za nas to nije ništa novo, jer smo znali još u Pekingu da je Milorad prvi dotakao zid. Ali, eto oni su posle godinu dana setili i priznali ono što je ceo svet video", rekao je Popović.

http://vesti.krstarica.com/index.php?rubrika=aktuelno&sifra=5bb7414d70b226fcec284b67d1a35868&lang=2

Eto, i Omega je priznala da je Čavić pobedio ovog ludog drogeranta prošle godine u Pekingu.
 

Back
Top