gost 188217
Početnik
- Poruka
- 9
Prijatelju 911s kada sam rekao "VI" mislio sam na SVE sa foruma koje interesuje CATIA V5, dakle, množina, a što se tiče sinhrone tehnologije koja izbjegava strogu hronološku zavisnost roditelj-dijete među fičerima, to je komplesan problem, i uopšte me ne čudi da su u Autodesku doživjeli neuspjeh po tom pitanju. U vezi tutoriala za CATIA V5, SW i NX6 uspio sam da ih poskidam (sa raznih sajtova), imam i dobru literaturu pa mi preostaje samo rad, rad, rad, .... )
A za kolegu dachazr... pa... u tome i jeste stvar što Srbija nije "planeta"... ekonomiju OVE "planete" kreiraju velike sile, sva relevantna naučna i tehnička dostignuća dolaze od njih, i upravo tu jadnu industriju na ovim našim prostorima neće pokrenuti niko sa Balkana... jer kod nas nema svježeg, zdravog kapitala. Nova ulaganja moraju doći izvana, upravo od tih velikih. A njihove investicije nužno podrazumijevaju poznavanje novih tehnologija, jer su na tim principima i zasnovane.
Što prije ljudi a pogotovo "stručnjaci" to shvate... to bolje! Za njih same!!!

A za kolegu dachazr... pa... u tome i jeste stvar što Srbija nije "planeta"... ekonomiju OVE "planete" kreiraju velike sile, sva relevantna naučna i tehnička dostignuća dolaze od njih, i upravo tu jadnu industriju na ovim našim prostorima neće pokrenuti niko sa Balkana... jer kod nas nema svježeg, zdravog kapitala. Nova ulaganja moraju doći izvana, upravo od tih velikih. A njihove investicije nužno podrazumijevaju poznavanje novih tehnologija, jer su na tim principima i zasnovane.
Što prije ljudi a pogotovo "stručnjaci" to shvate... to bolje! Za njih same!!!