Echinococcus
Početnik
- Poruka
- 6
Pozdrav svima ja sam Filip, postavio sam ovu temu u delu foruma "Programiranje" jer tema nema veze sa vec napravljenom igrom neko o indie projektu.
Vec dugo sam razmisljao i zeleo da napravim jednu igru, inace se dosta dugo bavim programiranjem, 3D modeliranjem, dizajniranjem i proucavanjem 3D game engina.
Naslov igre je u nazivu ove teme, kao sto vidite bice online i trebala bi da bude timska igra, ali moguce je igradi i solo que-eve. Naravno bila bi kompetitivna moba type, znaci point-click to go, igra. Bila bi 3D naravno, free to play, ali bi kao i u svakoj f2p igri postojale stvari koje bi se mogle kupiti, kako bi se ona finansirala, ali te stvarcice bi bile samo estetske tipa izgled, tako da ne bi bila p2w(pay to win). Ne mogu da vam ovde odam sve detalje, gameplay, naravno da bih zastitio svoju ideju.
Razmisljao sam dugo, da li da pravim svoj game engine i zapocinjao par puta, i uvek dodjem do pola napravim shader-e, i osnovne stvari ali nakon toga odustanem zato sto radim sam i zato sto mi oduzima previse vremena. Tako da sam dosao do ideje da koristim za projekat Ogre 3D, naravno on nije game engine, to je ustvari "Graphics rendering engine" , sto znaci da ne sadrzi sound engine, fiziku itd. Ali sve to moze uz malo posla da se implementira.
Ovo su integralni 3D modeli likova:
E sad ovaj post sam napravio jer mi trebaju programeri(koji se razumeju u 3D game development), 3D modeleri i animatori, jer ja ovaj projekat sam nema sanse da zavrsim. Trebaju mi ljudi koji ce da rade samnom dobrovoljno, nesto tipa open source projekat, a naravno kada(uz najveci optimizam ovo kazem) igra uspe i krene da zaradjuje osnuju samnom profitabilnu 3D game development kompaniju u Srbiji(inace ja sam iz Beoograda).
Nadam se da bi neko radio ovo u slobodno vreme.
Za prijavljivanje kontaktirajte me privatnim porukama, ili mi pisite na mail: nosignalcolorstudio@gmail.com
ili me dodajte na skajpu : filip.stefanovic992.
Ako bas imate nesto da kazete pisite i ovde.
Nadam se da ce ovo zaziveti. Pozdrav svima!![]()