Časovi fizičkog svaki dan

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ја мислим да школе морају да саграде спаваоне, није фер да деца кампују по школама.
Сваке године неки час више, ништа не смањују и укидају.
А физичко да имају и 20 часова недељно, слаба вајда.
Ништа са њима не раде, част изузецима, само вуцарају ону опрему до школе и назад.
Zato će i biti dobro da sa njima rade profesori fizičkog vaspitanja,umesto učiteljica, bar da se zaposle i ti ljudi negde. Jedini problem je broj časova, kao što ti reče . Svake godine maltene , dobijemo po neki novi predmet, za koji nas šalju na seminare i koji nam samo uvećava fond časova. Poslednji dodati je bio digitalni svet, učimo decu prvog razreda o algoritmima.

Zato će i biti dobro da sa njima rade profesori fizičkog vaspitanja,umesto učiteljica, bar da se zaposle i ti ljudi negde. Jedini problem je broj časova, kao što ti reče . Svake godine maltene , dobijemo po neki novi predmet, za koji nas šalju na seminare i koji nam samo uvećava fond časova. Poslednji dodati je bio digitalni svet, učimo decu prvog razreda o algoritmima.
Моја је у средњој, ево је пишти за 4 часа недељно...
Сваког дана имају 6 и 7 часова, један дан 8.
У другој ће им додати психологију, филозофију и један час физичког.
Ладно ће кући да долази у 4, пуно радно време :evil:

Kako su mene smarali ti casovi fizickog, to je neverovatno....
Prvo ja se kao dete mnogo bolje igrao u svom dvoristu, znaci zabava max, igrao fudbal, kosarku , izmedju dve vatre, ali prof verziju , pa i one igre taknuto maknuto i slicno , vise socijalne nego fizicke..
Na casovima fizickog, bacanje kugle, ajd..hodanje po gredi i gimnastika, ajd, mada bilo je tu padova...kosarka, samo te izmori usred casova, ni ovamo ni onamo..onako znojav posle nisi za neko mozganje, a nisi bas nesto ni za druzenje sledecih pola sata...

Ako se uglavis tamo gde postoji ritmicka, pa posebne sale, ili korektivna , kriva kicma i slicno , onda jogiras casove fizickog i onda ti je zabavno...ispravljas kicmu skolioze kifoze, ogledala svuda, zenskice vezbaju sa tobom i slicno...Ako skola ima bazen, onda je dobro ako ne traze velike pare...imas bar plivanje 2x ili 1x nedeljno..

Ali da od lenjog neaktivnog deteta napravis aktivno , to fizickim vaspitanjem nece da se desi...
Desice se ovo upoznavanje sa gimnastikom, ali retki su profani koji paze na decu dok se radi gimnastika, ovo sa kuglom i atletikom , to je ok, nema povreda, nema neke zahtevnosti..

Ali stvarno su me smarali casovi fizickog, uvek ili treci ili cetvrti cas...takva mi bila karma...nikad nisam uzivao...a posle skole milina...a nisu lose sale bile, kad vidim sada sale...ja sam itekako bio povlascen...
Treba li da kazem da sam uvek bio u poslednjih 5 na maratonima od 500 i 800 m, ja mislim da su bile te duzine, ali nisam siguran, bilo je tu 5,6 krugova, nesto mi se cini da je 500m kratko , ali mislim da je bilo 500m...
Sto mi uopste nije smetalo da nabijem kondiciju u vojsci da sam zbog testa znojenja morao 11x da idem od prizemlja do 14og sprata VMA da bi se samo malo oznojio, ili zadisao , nisam uspeo da podignem pritisak iznad 120/80/
Dok mi je u skoli vrh zeluca izlazio na nos posle tih 800m, u vojsci sam trcao 5km, po vrucini a da mi se jedva ucini mali zamor ....

Ja sam jos imao srecu pa mi je faks uplacivao termine za fizicko na bazenima i sportskim halama , ali moras da se raspitas...
Kuku lele kad posle bazena odes na kosarku...to treba probati...kao da imas tegove od 15kg na svakoj nozi...nista od zakucavanja...ma nisi posteno ni za teretanu...

Fizičko vaspitanje treba da bude uvodni deo svakog časa.
Prvih pet minuta osam vežbi kao u JNA.
Trčanje ceo veliki odmor 15 minuta
I to sam mrzeo u vojsci...ono jutarnje na hladno vezbanje...ajd onaj prvi deo razgibavanje, ali ako krene svlacenje pa celicenje, pa na magli a ledeno , bas divota...
Znam da je bilo neke fore da izbegnem taj drugi deo , prvi deo ajd ok, posle provera pribora ili urednosti , ajd i to , a taj drugi deo sam imao neku foru da izbegnem u par kasarni...
Ne secam se koja je fora...

Моја је у средњој, ево је пишти за 4 часа недељно...
Сваког дана имају 6 и 7 часова, један дан 8.
У другој ће им додати психологију, филозофију и један час физичког.
Ладно ће кући да долази у 4, пуно радно време :evil:
Ne znam sta da kazem, jedino da se zaljubi u drugara iz razreda...inace smaranje za medalju...ili ako moze drugarske varijante...

istina ali smo bili i sa manjim fondom casova i nismo bili toliko optereceni kao deca danas..fizicko obavezno i to da bude obavezno za svu decu osim za onu koja imaju neku bolest kao sto je nekada bilo pa su ta deca oslobadjana fizickog.. po meni je svaki dan fizickog mnogo..3 x nedeljno je prihvatljivije od 5 x nedeljno..
Šta će na fizičkom da ih optereti?

Šta će na fizičkom da ih optereti?
Ништа, јер им баце лопту да играју одбојку ко хоће, они себи упишу час, дивота.
Али деца морају да носе опрему и морају да имају два часа недељно више.

Neka smanje časove istorije. I tako im tamo samo gluposti pričaju..
Али неће смањити ниједан.
А историју морамо да учимо, јер стално правимо исте грешке.
Дете код куће неће учити о Бизерти, али можете да га изведете напоље да трчи, да возите бицикл, да игра између две ватре.

Back