Kako su mene smarali ti casovi fizickog, to je neverovatno....
Prvo ja se kao dete mnogo bolje igrao u svom dvoristu, znaci zabava max, igrao fudbal, kosarku , izmedju dve vatre, ali prof verziju , pa i one igre taknuto maknuto i slicno , vise socijalne nego fizicke..
Na casovima fizickog, bacanje kugle, ajd..hodanje po gredi i gimnastika, ajd, mada bilo je tu padova...kosarka, samo te izmori usred casova, ni ovamo ni onamo..onako znojav posle nisi za neko mozganje, a nisi bas nesto ni za druzenje sledecih pola sata...
Ako se uglavis tamo gde postoji ritmicka, pa posebne sale, ili korektivna , kriva kicma i slicno , onda jogiras casove fizickog i onda ti je zabavno...ispravljas kicmu skolioze kifoze, ogledala svuda, zenskice vezbaju sa tobom i slicno...Ako skola ima bazen, onda je dobro ako ne traze velike pare...imas bar plivanje 2x ili 1x nedeljno..
Ali da od lenjog neaktivnog deteta napravis aktivno , to fizickim vaspitanjem nece da se desi...
Desice se ovo upoznavanje sa gimnastikom, ali retki su profani koji paze na decu dok se radi gimnastika, ovo sa kuglom i atletikom , to je ok, nema povreda, nema neke zahtevnosti..
Ali stvarno su me smarali casovi fizickog, uvek ili treci ili cetvrti cas...takva mi bila karma...nikad nisam uzivao...a posle skole milina...a nisu lose sale bile, kad vidim sada sale...ja sam itekako bio povlascen...
Treba li da kazem da sam uvek bio u poslednjih 5 na maratonima od 500 i 800 m, ja mislim da su bile te duzine, ali nisam siguran, bilo je tu 5,6 krugova, nesto mi se cini da je 500m kratko , ali mislim da je bilo 500m...
Sto mi uopste nije smetalo da nabijem kondiciju u vojsci da sam zbog testa znojenja morao 11x da idem od prizemlja do 14og sprata VMA da bi se samo malo oznojio, ili zadisao , nisam uspeo da podignem pritisak iznad 120/80/
Dok mi je u skoli vrh zeluca izlazio na nos posle tih 800m, u vojsci sam trcao 5km, po vrucini a da mi se jedva ucini mali zamor ....
Ja sam jos imao srecu pa mi je faks uplacivao termine za fizicko na bazenima i sportskim halama , ali moras da se raspitas...
Kuku lele kad posle bazena odes na kosarku...to treba probati...kao da imas tegove od 15kg na svakoj nozi...nista od zakucavanja...ma nisi posteno ni za teretanu...