bird again
Buduća legenda
- Poruka
- 40.296
Zasto bi se lepila licemernost?Apsolutno pojma ne znam koji deo motivise ljude, kad se preko toga zalepi licemernost, tek onda ne znam.
Tako da, kad ne znam, nije za mene, i ne zanima me (ili je ono na samom
Ja za moj volim da kazem da je Ringispil.Moj zivot je jedan veliki tobogan, malo si u dolji malo na neslucenoj visini. A ostatak je cesto vrtoglava voznja kroz krivine i petlje. Cak i ako preuzmem kontrolu, univerzum ima neke svoje ideje. Ljudi planiraju, bog se smeje.
Radeci razne poslove ima situacija koje treba da se guraju, a neke situacije jednostavno treba sacekati da legnu same.
Ali zakljucak je isti kao kod tebe.
Sta mislis kako i kada su nastale najbolje price i stihovi koje volimo?Carpe diem je nesto sto radim apsolutno svaki dan. Trudim se da svaki dan uradim nesto korisno. Makar to korisno bilo da se naspavam ili napunim baterije. Planiranje i neizvesnost su kategorije kontrole. U planiranju mislis da drzis kontrolu a u neizvesnosti mislis da nemas kontrolu. Ono sto je meni zanimljivo je da su periodi neizvesnosti zapravo najbolji dogadjaji u nasim zivotima inace ih ne bi pamtili i imali price i legende.
Porazava cinjenica da je tako.Od zivljenja u sadasnjem trenutku ne moze se pobeci, to je tu svakako.
Buducnost je neizvesna i mi ljudi mislimo da mozemo da je zamislimo i dokazano je da nismo bas sasvim dobri u tome tako da mogu samo da preuzmem odgovornost za ono sto je u mojoj moci. Buducnost ce svakako doci onakva kakva bude bila.
Ne vidim pronalazenje ravnoteze izmedju dve stavke koje su neminovne - odvijaju se paralelno.
Osim ako ovo pitanje nije mozda trebalo da bude drugacije ili sam ja glup pa ne vidim vezu.
Sopstvena glupost je mera koja moze da se doda na odgovore na sva prethodna pitanja.
Zato smo i osmislili svako svoj “carpe diem”.