Carigrad potvrdio da daje autokefalnost crkvi u Ukrajini

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
БОЖЕ БЛАГОСЛОВИ ЦАРИГРАДСКОГ ПАТРИЈАРХА! ЖИВЕЛА БРАТСКА УКРАЈИНА И ЊЕНА НЕЗАВИСНА ЦРКВА!

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=10&dd=11&nav_category=78&nav_id=1454857

Carigrad potvrdio da daje autokefalnost crkvi u Ukrajini

Carigradska patrijaršija saopštila je da će započeti proces davanja nezavisnosti crkvi u Ukrajini u odnosu na Rusku pravoslavnu crkvu.

5411008755ad6781cab61c163387683_v4_big.jpg

Ta odluka je saopštena nakon danas održanog redovnog Sinoda, javio je AP.

Iz Carigradske patrijaršije je saopšteno da je ukinuta odluka iz 1686. godine, prema kojoj je Kijevska mitropolija predata Moskovskoj patrijaršiji.

Carigradska patrijaršija ukidanjem te odluke polaže pravo na crkvu u Ukrajini, javio je Sputnjik.

Ruski mediji prenose i da je pres sekretar patrijarha Kirila da je ta odluka legalizacija raskola i da predstavlja katastrofalan potez kojim je pređena crvena linija.

Ruska pravoslavna crkva je faktički “prekinula diplomatske odnose” sa Carigradskom patrijaršijom, navodi Sputnjik.

Predsednik Ukraijne Petro Porošenko izjavio je da je Carigradski patrijarhat već doneo odluku o dodeljivanju autokefalnosti Ukrajinskoj crkvi.

“Odluka je već doneta”, rekao je on novinarima u Kijevu, komentarišući ishod trodnevnog sinoda Carigradske crkve.

Prema njegovim rečima, to je pitanje ukrajinske bezbednosti, državnosti i svetske geopolitike.

“To je pad trećeg Rima”,
rekao je on i dodao da će Ukrajina garantovati verske slobode pripadnicima svih konfesija.

Аха, вероватно сте зато имали 30 доушника по црквеном лицу.

Љигаво.

Не би било згорег да и данас, рецимо та ваша "управа за борбу против организованог криминала", мало понекад провери одакле поповима онолике паре.

- - - - - - - - - -

Ох извини заборавио сам да сте у добром талу са поповима!

Не би било згорег да и данас, рецимо та ваша "управа за борбу против организованог криминала", мало понекад провери одакле поповима онолике паре.

- - - - - - - - - -

Теби је борба против организованог криминала да ставиш људе испред цркве који ће правити списак оних који су ушли?

Ти си пук'о.

Pa jes, kad je taj Rim valjo nešto? Za nas, nikad... :kafa:

Пази Рим па још трећи по реду!

- - - - - - - - - -

Теби је борба против организованог криминала да ставиш људе испред цркве који ће правити списак оних који су ушли?

Ти си пук'о.

Ја мислим да си ти пуко`.

- - - - - - - - - -

ЧИБЕ Друже МУКИ! :hahaha:

103221_kandilo_ls.jpg

Пази Рим па још трећи по реду!

- - - - - - - - - -

Ја мислим да си ти пуко`.

Чари и слободе титоизма :lol:

Бранити људима да иду у цркве, а сада коментарисати црквене расколе.

Врхунац тог љигавог кумровечког лицемерја :D

Чари и слободе титоизма :lol:

Бранити људима да иду у цркве, а сада коментарисати црквене расколе.

Врхунац тог љигавог кумровечког лицемерја :D

Никоме није било брањено да иде у цркву. НЕ ЛАЖИ.

- - - - - - - - - -

Лагање је велики грех. Но небитно ти си хришћанин колико и ја јбга.

Никоме није било брањено да иде у цркву. НЕ ЛАЖИ.

НЕ ЛАЖИ ТИ!

Зашто су постављани доушници?!

Љигави титоисти једни, претече ових садашњих сендвичара.

Директор школе пошаље некога да види који ће ученици ићи у цркву.

Какве јебене умоболије, јежим се од тога.

НЕ ЛАЖИ ТИ!

А да не помињемо отимање црквене имовине... само су наставили процесе које су усташе започеле у рату.

Где они стадоше, комунисти наставише

НЕ ЛАЖИ ТИ!

Доушници? Смешан си. Патријарх Герман, владике и игумани били су узорни Титоисти, део система. Шта ће доушници.

- - - - - - - - - -

А да не помињемо отимање црквене имовине... само су наставили процесе које су усташе започеле у рату.

А одакле цркви имовина? И шта ће јој? Христ је пропагирао несвојински концепт друштва.

То су ствари нормалним људима несхватљиве.

Ефикасни су били, за 45 година су нас вратили 300 година уназад.

- - - - - - - - - -

Доушници? Смешан си. Патријарх Герман, владике и игумани били су узорни Титоисти, део система. Шта ће доушници.

Ето, чак и ти признајеш колико је то болестан и накарадан систем био.

Си чуо за Хрватску православну цркву? Прогуглај.

То су љигави титоисти направили од СПЦ и сада излазе са спиком како је исповедање вере било слободно.

То причај друговима испред задруге, док наздрављате за братство и јединство.

А одакле цркви имовина? И шта ће јој? Христ је пропагирао несвојински концепт друштва.

Ни један комуниста не зна како се стиче имовина сем отимањем, зато је са њима илузорно водити било какав разговор на тему стицања.

Узгред и комунисти пропагирају несвојински концепт друштва, само су се одрекли Христа, вероватно да им не би сметао док су мешали теорије у глави :)

- - - - - - - - - -

Isus Hrist prvi KOMUNIST.

Ukrajina ima preko 40 miliona stanovnika i nije mi jasno zbog cega bi njihova crkva morala biti u nekoj uniji sa Moskovskom patrijarsijom.Ukrajina je teritorijalno veca od citavog Balkana.Jedini problem koji vidim je da joj autokefalnost daje Carigradska patrijarsija koja ima manje vjernika nego neko prosjecno selo i to u kriznom trenutku kad se u zemlji vodi totalni drustveni,gradjanski i nackionali rascijep.

Ukrajina ima preko 40 miliona stanovnika i nije mi jasno zbog cega bi njihova crkva morala biti u nekoj uniji sa Moskovskom patrijarsijom.Ukrajina je teritorijalno veca od citavog Balkana.Jedini problem koji vidim je da joj autokefalnost daje Carigradska patrijarsija koja ima manje vjernika nego neko prosjecno selo i to u kriznom trenutku kad se u zemlji vodi totalni drustveni,gradjanski i nackionali rascijep.

Lopovska popovska mantijaska banda iz Kremlina terorizira jadne Ukre. Nije im zao sto su im dali gladomor 30.ih i pobili 7 milijuna, danas oce da gi obesprave.

Pravda za UPC, dole komesari crkveni, koji ne zele da dele plen, vec kao mafija zele samo darove i da sire teritoriju i svoj organizirani crkveni monopol na pastvu-ovcice. BIZNIS>

10897021_827623083942978_4392148087705916466_n.jpg

Тито и Патријарх Герман

5620c431-9074-472c-bdec-406ab0765237-amfoljubitituruku-previewOrg.jpg

Амфилохије Радовић љуби руку другу Титу

- - - - - - - - - -

Ни један комуниста не зна како се стиче имовина сем отимањем, зато је са њима илузорно водити било какав разговор на тему стицања.

Узгред и комунисти пропагирају несвојински концепт друштва, само су се одрекли Христа, вероватно да им не би сметао док су мешали теорије у глави :)
Комунисти ничију имовину нису отели за себе, а најмање црквену, већ су је национализовали и на тај начин то је постала НАРОДНА имовина; и сам Христ би се сложио да је то у реду и у складу са његовим учењем.

Комунисти не негирају Христа као историјску личност али не верују у све оно што је триста година после његове смрти црква измислила да би плашила народ.

Back