Car Dusan i Albanci

Арбана као место нема везе са Албанцима...Арбана је била ту пре доласка Шиптара...то је име географске целине.... и ја говорим о Шиптарима
а на ово тражи одговор код других не код мене...тема је Цар душан и Албанци а не Хрвати и Македонци...и на крају крајева шта су сад па Македонци....јел су то они побугарчени Срби што се од 1948 називају Македонцима...

Zasto kod drugije kad si to ti rekao?

Koji rasizam i šovinizam!!!

Najviše mi na *urac idu idiotski šovinisti poput tebe koji vjerovatno nemaju završenu ni srednju školu - niti prednji red zuba, ali se zato oholo i vatreno potcjenjivački obrušavaju kao lešinari na cijele narode...

A, odakle ste se vi Servi "dovukli"!?

Iz azijskih gudura: Sibira, Indije ili Kazahstana..!?

Ili možda imaš "dokaze" da se tvoji preci nisu dovuklu iz Azije u sedmom vjeku, nego da žive na teritoriji Srbije još od prije Nojinog potopa!?

I sve da je i istina da su Albanci došli u 10 vjeku sa Kavkaza (u što sumnjam jer imaju neku E... genetsku starohelensku halpogropu koja vodi porijeklo iz Afrike), zar to znači da manje vrijede, da ih porediš sa životinjama i da ih "treba vratiti u prapostojbinu"!?

Pa koji se *urac onda i vi Srbi ne vratite u pradomovinu Indiju među svoju "braću Arijevce"!?

Смањи доживљај...у недостатку аргумената почињеш да лајеш...причај тако са мамом а овде се понашај нормално...

Mozda neki i jesu Srbi,tacnje u poctku sigurno jesu bili ,ali na njih su ostali narodi ostavili najvise traga,bugari ,turci ...
Тако некако и јесте
Tko to mi!?

Ja nisam Albanac.

Ja sam "Turčin sa dnu kace", tj. "arijevski" Bošnjak od stoljeća sedmog...:mrgreen:

Ma, samo mi ide na živce kada rasprava prelazi u očiti šovinizam i rasizam prema drugim "nižim" narodima....ko biva sad smo mi svi savršeni, a drugi narodi su "uljezi", "životinje" i sve najgore...

А шта су то бошњаци?
Од када постоји нација бошњак?
Шта вам је кохезиони фактор?Вера,Географска целина,језик?
Којим језиком причате?

Хајде да причамо,да се гађамо аргументима...а не попут овде појединих који имају кризу идентитета и недостатак аргумената да износимо бљувотине :)
Колико могу да приметим многи са кризом идентитета би хтели да буду већи папа од самога папе,већи енглез од самога енглеза,већи јаничар од самога султана ...и онда почињу да лају и вређају и као петлови да се шепуре...
Знају и сами којег су порекла али не могу то да прихвате...знају да им је прађед био Србин ,славу славио,крстом се крстио и да је променио веру у једноме тренутку...и сада њихови потомци што пљују имају кризу у глави...траже идентитет...трагају...и ја бих волео да се једнога дана ти исти врате стаду као залутале овчице...
свима је јасно шта је се десило на тлу босне...хришћанско становништво је примило Ислам који је дошао из Турске...није ислам отишао из Босне у Истанбул,него обратно...били сте хришћани а сада сте муслимани...и нисте никакви потомци никаквих турака...немате славу,немате иконе али имате оно ИЋ што вам душу једе...и када одете у Цариград за њих сте СРБИ,само да знате...не воле да вас виде као псе...да нећете можда да будете Арапи :)))

Koji rasizam i šovinizam!!!

Najviše mi na *urac idu idiotski šovinisti poput tebe koji vjerovatno nemaju završenu ni srednju školu - niti prednji red zuba, ali se zato oholo i vatreno potcjenjivački obrušavaju kao lešinari na cijele narode...

A, odakle ste se vi Servi "dovukli"!?

Iz azijskih gudura: Sibira, Indije ili Kazahstana..!?

Ili možda imaš "dokaze" da se tvoji preci nisu dovuklu iz Azije u sedmom vjeku, nego da žive na teritoriji Srbije još od prije Nojinog potopa!?

I sve da je i istina da su Albanci došli u 10 vjeku sa Kavkaza (u što sumnjam jer imaju neku E... genetsku starohelensku halpogropu koja vodi porijeklo iz Afrike), zar to znači da manje vrijede, da ih porediš sa životinjama i da ih "treba vratiti u prapostojbinu"!?

Pa koji se *urac onda i vi Srbi ne vratite u pradomovinu Indiju među svoju "braću Arijevce"!?

Gde bre da se vratimo kad nismo od nikud ni dosli?
Odakle tebi informacija da su srbi dosli od negde na ovaj prostor? Ima li i jedna bitka zabelezena u istoriji gde su stari sloveni osvojili ove prostore od grcke, rima i vizantije?
Mislim, sta kaze zvanicna istorija, nisam istoricar te vas molim da me ispravite:
uleteo je atila bic boziji 400 i neke godine i rasturio rim i rimsku pomocnu prestonicu Nis (mediana) sa Konstantinovim potomkom na celu, posle njega se rim srusio i onda su stari sloveni usli na ove prostore koji su bili deo Vizantije. Znaci atila je sve pobio, posle njega su se huni povukli i oslobodili ove prostore nama zato sto smo mu bili dragi, sta? A mi svi smo pristali iz nekog razloga da budemo vizantinci (od bugarske do hrvatske) i zato nije bilo nikakvog rata izmedju nas i "onih" koji su ziveli pre nas.
Jel ovako nekako zvanicna istorija kazuje?
A sta ako su Konstantin i njegovi potomci bili srbi tj stari sloveni? Rim je propao a Vizantija je nastavila da postoji jos 1000 godina? Nije li vizantija bila neka stara Jugoslavija gde su svi juznoslovenski narodi ziveli u jednoj zemlji?
Prestonicu Vizantije, Istambul danasnji, je napravio covek koji je bio rodjen a vladao i iz Srbije, iz Nisa (medijana), kao i njegovi potomci sto su sve do Atile.

6ti rimski car (cezar - caesar, car i slicno je car na slovenskom jeziku, caesar na latinskom znaci ako se ne varam celav ili nesto vezano za kosu, ne emperor, to je laz) zvao se iz nekog razloga Servije. On je inace 6ti rimski car, a pominje se kao prvi izabran ili neizabran od strane senata, nije mi bas najjasnije sta ovde pise.
http://en.wikipedia.org/wiki/Servius_Tullius
Kazu da mu je to serv od roba na latinskom, a da li je onda slucajno da je na engleskom rob slave? I otkud onda rob na celu rima bre, alo ljudi jeste li vi normalni? Vi koji zagovarate tezu da smo "dosli" od negde.

Otkud u grckoj onaj grad Srbija za koji procenjuju da je star 7500 godina? Rimljani su pravili u 6tom veku pre nove ere srpski zid (servian wall). Kazu da je to bilo u vreme vladavine ovog Servija zato se tako zvao. Pa kako se u stvari zvao taj Servije ako je ovo Servian (serbian) wall? Serv, Serb, Srba, kako? Ako je pak on bio Servius, zvao bi se Serviusov zid, ne Servian, ili na "latinskom" Servii. Nije moguce da su ga zvali Servius zbog nacionalne pripadnosti? Po cemu nije moguce? Verovatnije je da je bio rob i da je kao rob zavladao rimom, to mozete da prihvatite?

Mi nismo bre dosli od nikud (mi kao anticki sloveni, od danasnje bugarske do hrvatske).
Evo vam taj srpski zid i srbija grad u grckoj pa razmisljajte kako to da nas svi posle zovu srbima po nekom "istrebljenom" pradavnom narodu. Ne, nismo jos istrebljeni, ima nas saka jada danas, al smo jos tu. ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/Servian_Wall
http://en.wikipedia.org/wiki/Servia,_Greece

Poslednja izmena:
Zanimljiv clanak o izgubljenoj evropskoj civilizaciji New York Times:
http://www.nytimes.com/2009/12/01/science/01arch.html?_r=2&pagewanted=2

Srbija se pominje jedva na jednom mestu dole pri dnu i ako je glavno nalaziste tu kod nas a i civilizacija ta se zove po nasem mestu gde su i najveca nalazista, Vinca.

Zasto nas bre preskacu ko da smo gubavi? Pokledajte sta kazu tamo gde se pominjemo, kazu na teritoriji bugarske i onoga sto se danas naziva srbija. Ma nemoj? Kako se to pre zvalo?
... Old Europe cultures tapped abundant ores in Bulgaria and what is now Serbia ...

Zanimljiv clanak o izgubljenoj evropskoj civilizaciji New York Times:
http://www.nytimes.com/2009/12/01/science/01arch.html?_r=2&pagewanted=2

Srbija se pominje jedva na jednom mestu dole pri dnu i ako je glavno nalaziste tu kod nas a i civilizacija ta se zove po nasem mestu gde su i najveca nalazista, Vinca.

Zasto nas bre preskacu ko da smo gubavi? Pokledajte sta kazu tamo gde se pominjemo, kazu na teritoriji bugarske i onoga sto se danas naziva srbija. Ma nemoj? Kako se to pre zvalo?
... Old Europe cultures tapped abundant ores in Bulgaria and what is now Serbia ...

Ако је тако како кажеш у твојим постовима, од куда си довукао оне сантовиде и друге словенске богове?

Gde bre da se vratimo kad nismo od nikud ni dosli?
Odakle tebi informacija da su srbi dosli od negde na ovaj prostor? Ima li i jedna bitka zabelezena u istoriji gde su stari sloveni osvojili ove prostore od grcke, rima i vizantije?
Mislim, sta kaze zvanicna istorija, nisam istoricar te vas molim da me ispravite:
uleteo je atila bic boziji 400 i neke godine i rasturio rim i rimsku pomocnu prestonicu Nis (mediana) sa Konstantinovim potomkom na celu, posle njega se rim srusio i onda su stari sloveni usli na ove prostore koji su bili deo Vizantije. Znaci atila je sve pobio, posle njega su se huni povukli i oslobodili ove prostore nama zato sto smo mu bili dragi, sta? A mi svi smo pristali iz nekog razloga da budemo vizantinci (od bugarske do hrvatske) i zato nije bilo nikakvog rata izmedju nas i "onih" koji su ziveli pre nas.
Jel ovako nekako zvanicna istorija kazuje?
A sta ako su Konstantin i njegovi potomci bili srbi tj stari sloveni? Rim je propao a Vizantija je nastavila da postoji jos 1000 godina? Nije li vizantija bila neka stara Jugoslavija gde su svi juznoslovenski narodi ziveli u jednoj zemlji?
Prestonicu Vizantije, Istambul danasnji, je napravio covek koji je bio rodjen a vladao i iz Srbije, iz Nisa (medijana), kao i njegovi potomci sto su sve do Atile.

6ti rimski car (cezar - caesar, car i slicno je car na slovenskom jeziku, caesar na latinskom znaci ako se ne varam celav ili nesto vezano za kosu, ne emperor, to je laz) zvao se iz nekog razloga Servije. On je inace 6ti rimski car, a pominje se kao prvi izabran ili neizabran od strane senata, nije mi bas najjasnije sta ovde pise.
http://en.wikipedia.org/wiki/Servius_Tullius
Kazu da mu je to serv od roba na latinskom, a da li je onda slucajno da je na engleskom rob slave? I otkud onda rob na celu rima bre, alo ljudi jeste li vi normalni? Vi koji zagovarate tezu da smo "dosli" od negde.

Otkud u grckoj onaj grad Srbija za koji procenjuju da je star 7500 godina? Rimljani su pravili u 6tom veku pre nove ere srpski zid (servian wall). Kazu da je to bilo u vreme vladavine ovog Servija zato se tako zvao. Pa kako se u stvari zvao taj Servije ako je ovo Servian (serbian) wall? Serv, Serb, Srba, kako? Ako je pak on bio Servius, zvao bi se Serviusov zid, ne Servian, ili na "latinskom" Servii. Nije moguce da su ga zvali Servius zbog nacionalne pripadnosti? Po cemu nije moguce? Verovatnije je da je bio rob i da je kao rob zavladao rimom, to mozete da prihvatite?

Mi nismo bre dosli od nikud (mi kao anticki sloveni, od danasnje bugarske do hrvatske).
Evo vam taj srpski zid i srbija grad u grckoj pa razmisljajte kako to da nas svi posle zovu srbima po nekom "istrebljenom" pradavnom narodu. Ne, nismo jos istrebljeni, ima nas saka jada danas, al smo jos tu. ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/Servian_Wall
http://en.wikipedia.org/wiki/Servia,_Greece

То да је Сервије био роб па дошао на власт гутају...али да је био Србин ,е то не могу...као када би данас неки мандов био изабран да буде Председник Италије,е та је вероватноћа да је један роб у то време постао ЦАР...шио му га ђуро...

арбаније као земље,као географске целине...например шумадије итд...а не албанаца...појам албанац је са почетка прошлог века...они сами се себе зову шиптарима

Тачно..а иначе Епир је добио име Арбанас по граду Алби.

krst-Sv.Jovana.gif

Који су то Историјски споменици Арбанаса?Живо ме интересује?
Поново неки покушај присвајања туђег?

Ma dobro de. Ako govorimo o Nemanjinim osvajanjima, treba samo obratiti pažnju na oba žitia, i od Save i od Stefana.

U jednom se spominje teritorija, Raban; a u drugom narod, Arbanasi.

Poslednja izmena:
На википедији кажу како је Царица Јелена, Душанова жена, родила Уроша под сумњивим околностима.

Зна ли не ко нешто више о томе пошто у историјској литератури с којом сам долазио у додир нисам нашао на било какав коментар сличан овом.

Иначе, доста дуго стоји та реченица, на википедији.

Back