Pratim ovaj forum vec neko vreme, inace sam emigrant iz Srbije, trenutno naseljen u Kanadi. Jako me interesuje capoeira, ovde ima Grupo Axe capoeira, i sa njima sam uzimao casove. Lepo je da ima neko mesto gde moze malo da se vidi kakvi su capoeiristi u srbiji. Medjutim, jedna stvar koja mi je smetala u zemlji i koja mi smeta ovde, jeste to napadenje i tracarenje. Ja sam ovde u Srbiji vec dve nedelje,malo sa rodbinom, nisam bio dve godine i idem sad za vikend ali mi se na momente vec islo zbog tracarenja i seljastva nekih ljudi. A i ovde isto tako. Izgleda kao da je deo ljudi opterecen tim trenerom Alexom. E, sad da vam kazem nesto, da se malo okanete, i da ga vidite u drugom svetlu. ja svog mestrea Barrao-a vidim uvek kroz klupske aktivnosti i on je dobar ili los zahvaljujuci tome sto radi. a on radi dosta toga :-) medjutim, mogu da vidim samo ono sto mene licno dotice, ako je meni licno nesto zgresio (a nije da nije, mnogima su devojke postale bivse devojke zahvaljujuci brazilcima, i ostalima capoeiristima koji nas treniraju, koji su kao brazilci, ali sve je fer u ljubavi i ratu, i bolji uglavnom dobije devojku, sta da se radi :-) ). Ono sto se ne vidi, je kakav je covek. Ja svog Mestrea ne znam ali ovog Aleksandra Djordjevica znam. I mogu da vam kazem par stvari o njemu. Prvo, zvali smo ga Djole, po prezimenu. To ga malo nervira, ali je kul za zezanje. A reci cu vam jos nesto jer mnogi ovde pisu zato sto ga mrze, a ne znaju coveka tako kako samo neko ko je odrastao sa njim moze da ga zna. Ja sam zemlju napustio pocetkom 2000 godine i do tada sam ziveo na banjici. Ovo pisem, iako sam siguran da on ovo nikad nece procitati, a bilo bi lepo da mu kazete da se Dovla, Vlada sa drugaka, javio, jer nemam telefon ni e-mail njegov. Ucili smo istu osnovnu skolu Boru Stankovic, on je posle otisao u 4 gimnaziju, pa na neke umetnosti, ali vec sam tada izgubio kontakt. U svakom slucaju ako je iko od vas dobar sa njim, u sta sumnjam, pozdravite i prenesite puno postovanja za ovo sve sto je uradio ovde, umesto da zapali ko i svi ostali njegove pameti. Prvo nisam bio siguran, ali proverio sam unazad skoro 50 strana, i kad razmislim mora da je on taj trener, vidim po reakcijama na konferenciji. Ne cudi me sto ga ljudi olajavaju, ali neka im sluzi na cast kad procitaju ovo. Jeste, nikad se covek nije sirio po kraju kao neki, uvek je bio miran i opusten, ali uvek kad je trebalo da brani svoje ime niko nikad nije dobro prosao. Najlakse je pljuvati nekog ko nije tu, i najlakse je siriti se i govoriti lose o nekome a to uglavnom rade ***** koje nikom na crtu ne smeju da stanu. Ta prica o pacovima ne pije vodu, jer se nikad nije krio, ni povlacio. Coveka jednostavno takav ulicarski zivot nije interesovao. Priliku da pokaze kako se pegla, i tu svoju bolesnu prisebnost pod jedan imao je zahvaljujuci pizdama koji napadaju s ledja. Ono sto sam ja doziveo sa njim drustvu je daleko od slike koju neki pacenici ovde imaju. Prskale su lobanje lomile se ruke a on nikad nije pobegao, ili stao dok nije bilo sve gotovo. Stangle, stolice, sve sto je moglo da se zgrabi smo zgrabili, a on nista, uvek goloruk, ni bokser nije hteo, i na kraju je i najgore prolazio, po ogrebotinama i podlivima, ali kao da je navikao na to. Kamen od coveka. Trenirao i karate i kik boks i ko zna sta jos za peglanje, to je njega uvek interesovalo, ali ne samo sibanje, nego i istorija i tradicija. Trenirao od osamdesetih pa sve do kraja devedesetih. Kad sam ja palio za kanadu, on je vec poceo capoeru, to svi u kraju znaju, i svi ga u kraju znaju po tome i po crtanju. Cudak prve klase. Nema znaci velikih afera oko njega, ali ima sa njim. E, taj voli zene vise nego ista na svetu. Istovremeno po tri, cetiri, potpuno lud. Ni ne primeti da je riba od nekog ortaka, stalno smo morali da ga obuzdavamo, ali sta da mu radis. Takav je bio, i mi smo to znali i rispekt! Ali nece ako mu se kaze a ako mu se ne kaze zabole ga. Takav je. A kad ti obeca nesto, tako uvek i bude. Uvek. Nikad nisam mogao da ga shvatim zasto, valjda zbog familije, cale mu je vojno lice, moj je isto bio, sad je u penziji. A kakav je covek? 3 meseca posle rata 99, sa ortakom je odvezao pun kamion humanitarne pomoci na Kosovo. Samo njih dvojica. Niko nije mogao da ga zaustavi, a odgovarali smo ga. Medjutim, taj nikad nije cuo za strah. Posle je to isto uradio jos 4, 5 puta saznao sam. Nikad ni sa kim nije hteo da prica o svim tim stvarima koje je radio. Uvek nam je bio neka vrsta savetnika. Malo se pravio pametan, ali ako niko ne zna, prirodno je bilo njega da pitas, jer je mnogo citao, i uvek je imao odgovor. U skoli i svuda meni je pomogao ko bratu rodjenom uvek kad mi je trebalo nesto za skolu, za posao, kako da se snadjem, jer ja nikad nisam imao tu pamet ko on, a on nikad nikome nije rekao da je glup, ovakav, onakav, nego uvek polako, idemo ispocetka, i tako sa svima, ko kod mu je trazio uslugu dobio je, a nikad protivuslugu nije trazio koliko ja znam. A on danas je koliko vidim za svu ovu capoeiru najveci, i ovo sila iz brazila je sto posto njegovo maslo, jer cujem da se bavi i crtanjem i dizajniranjem tih stvari. Kad sve stigne? Ja cu da vidim da kazem svojima iz grupe kad dolaze da dodju kod njega u skolu, jer je verovatno najjaca znajuci ga koliko je uvek da sve bude savrseno, a vi pokusajte ako vec zelite da ga pljujete, da vidite jer ste dovoljno zasluzni u drustvu, pa da ga pljujete, jer takvih kao sto je Djole - vise skoro i da nema, a takvih koji olajavaju i kritikuju ima u srbiji i svuda milion, i svi su *****. Lako je pljunuti, a tesko polizati sta si pljunuo, a neki nece postati ljudi dok ne polizu dosta pljuvacke koja im se natalozila!
Postovanje za Aleksandra Djordjevica!
Banjica republika - United Force Canada