Canon PIXMA MP250 problem sa crnim ketridžom

Nomad84

Početnik
Poruka
14
Pozdrav :)

Imam problem sa crnim ketridžom. Ispraznio se, odnesem da ga napune(to mu je prvo dopunjavanje), odštampam par stranica, i sve je radilo ok. Sad, nakon 20ak dana, htedoh opet nešto da odštampam, a on kao da je prazan(štampa nešto bledo,nikako). Izvadim, i vidim da je poklopac podignut na zadnjoj strani, pa sam zaključio da se mastilo osušilo. Kada sam skinuo poklopac, unutra ima samo veliki sunđer, ima samo par par crnih mrlja na njemu, i taj sunđer i na mestima gde je beo nije mekan na dodir. Poklopac je sad skroz labav, skinuo bih ga bukvalno samo da jače dunem, uopšte nema unutra ili sa strana za šta da se zakači. Kada se stavlja nazad u štampač, vidim da plastika na štampaču pritisne prednji deo poklopca,tako da se zadnji deo poklopca podigne. Verovatno se tako i desilo kada se osušilo.

Sad, moja pitanja.
Prvo, ima li mu spasa?
Drugo, ako kupim novi i dođe vreme da ga opet nosim na punjenje, kako da ga sprečim da ne digne opet poklopac? Da ga oblepim selotejpom, ili šta? :dontunderstand:
Treće, ako neko može da mi preporuči gde da potražim novi (ako je protiv pravila ovako javno, može da mi pošalje privatnu poruku), a da je malo jeftiniji. Gledam neke cene, nigde ispod 1800, negde guraju i do 2300,kao da su od zlata. A štampač sam platio oko 3-4 hiljade. :huh:

Poslednja izmena:
Baci taj kertridz,nije ti vise za upotrebu.
Kad se puni ne skida se poklopac nego se probusi mala rupica koliko moze da udje igla od sprica.Koristis spric sa iglom za punjenje
Kad napunis stavi neku neljepnicu preko rupa sto si probusio da ti ne toci boja.

Imas tutorijala na youtube koliko oces kako se radi pa ti je najbolje da to pogledas.

Samo ti predlazem da stavis naljepnicu da ti ne istoci boja a ne kao ovaj na video sto je odma vratio u stampac.
Kad punis boje pazi da ih ne pomjesas imas na ovom istom videu raspored gdje se koja nalazi.
Koristi za svaku boju razliciti spric i iglu i nakon upotrebe ih operes i ostavis da se osuse za sledece punjenje.

Da dodam jos da su ti to od prilike te cijene.Kod nas u CG se krecu od 25-30 eura.
Ovaj za boje sam platio 25 eura i istampao sa njim 15 listova tako da ti se bolje isplati da kupis boju pa sam da punis.
100 ml boje je 4 eura a mosez napuniti 10-15 puta kertridz ako ne i vise.
Mozes 5-6 puta napuniti kertridz pa ti je onda za zamjenu.

Poslednja izmena:

Back