Cannes 2014

article-2630720-1DEB03EA00000578-105_634x586.jpg

Ništa nisam gledao, daleko je Kan, a od prikazanih na osnovu reakcija isčekujem:
Leviafan (2014)
Mr. Turner (2014)
Foxcatcher (2014)
White God (2014)
plus novi Kroneberg i još neki....

Što se tiče turskog pobednika, utisci kritičara, gledalaca su podeljeni... onaj prethodni mu Once Upon a Time in Anatolia mi je bio ok,
a za ovog pobednika kažu da je još sporijeg tempa, usput pominju da je nalik Čehovu, Bergmanu...

Poslednja izmena:
Ču'š daleko!
Ako putuješ air torrentom, svet je na dlanu :)

Uh, sad si me još više zaintrigirao!
Ja uvek krećem sa vrha liste, i u toku godine odgledam sve nominacije (ako bude vremena i sreće, brzo ću ja to).
Ove godine sam nešto slabo pratila...zbog ovih čuda što su se dešavala. :(
The Salvation se takođe motao po plaži i pozirao za novine, te ću ga odgledati iz čisto ženskih pobuda.

Za taj iz 2005. im je Emir nemir kao glavni u žiriju dao palmu... vole da rade te coming of age filmove poput onog francuskog iz tvoje liste koji je radio Luj Mal.
Meni najveći iz tog miljea su The 400 Blows i Kes.

Jesam oba, prvi je bolji, inspirisao je Skrorzesea kad je snimao Taksistu, usamljenost, odsecen od sveta, ljudi...

Stvarnooo? Nikad ne bih povezala ta dva filma!
Mada, ni Skorsezea nikad nisam uspevala da razumem do kraja, a trudila sam se.
Nije moj tip, biće.

p.s. E, od kad je Hondi nestala sa još nekom ekipom, nisam srela osobu koja zna tako svašta. Mada, nisam ni zalazila često :)
Nemoj da pobegneš. :D

Neću begam:)

Iznervirao me Real večeras kad je izborio produžetke koje nisam mogao da gledam, pa sam svratio ovde... navijao naravno za Atletiko i Torentea.

Ja navijam za babu što prodaje očišćen grašak da sutra ponese više i za nas koji u podne ustajemo.

Ako odem, a nema babe, to je X-0.
Ako odem, a prodao se grašak, to je X-1
Ako kupim, to je 1-X?
Je l da?

Poslednja izmena:
Mala zanimljivost, mlađani kanadski reditelj Xavier Dolan je ove godine podelio sa matorim Godarom nagradu žirija Prix du Jury za svoj film Mommy (2014)

Dolan je Godara birajući svoje omiljene filmove u criterion izdanju stavio na prvo mesto "The ultimate freedom. Freedom of words, freedom of images, freedom of colors, and freedom of love. This is Godard at the acme of his art, the apex of his craft. A cinema that never denies itself anything."- Xavier Dolan, 2010 god. http://www.criterion.com/explore/102-xavier-dolan-s-top-10

Posle četiri godine 2014. je podelio nagradu sa njim u Kanu i izjavio sledeće "I’ve seen maybe two Godard films and I really don’t like them." - Xavier Dolan, 2014 god. http://www.randomhouse.ca/hazlitt/feature/xavier-dolans-great-expectations

:D

Back