Ja polagao josh davne 2006. CPE i polozio iz prve. Na CAE nisam izlazio, samo na PET i FCE ( mada sam tad bash bio klinac ).
Sve u svemu najbitnije je da se pripremish kako treba. Ja sam se tada spremao privatno kod jedne profesorke koja je i sama polagala CPE i IELTS i uspeshno spremila nekih 20tak polaznika.
Dosta smo radili i simulirali ispit jedno 3-4 puta i polozili skoro svi iz prve.
Meni ubedljivo najtezi deo ispita bio je writing, jer morash da potrefish broj rechi itd.
Listening mozda najlakshi deo ispita.
Dijalog isto nishta strashno, samo je jako bitno da ne prestajesh da prichash. Znachi kad ide neka rasprava ili tako neshto nije bitno da se zapravo slazesh ili ne, vec treba samo da prichash dok ti ne kazu dosta

I nemoj da ti se desi sluchajno kad si sa nekim u paru na dijalogu da on/ona sve pricha a ti cutish i klimash glavom, morash nekad i da prekinesh sagovornika i naravno argumentovano kritikujesh.
Ovaj deo smo najmanje vezbali, ali veruj mi niko nije imao problema.
Use of English ili use of grammar kako god, nije bilo teshko kolko se secam, zajedno sa listeningom i dijalogom tu smo svi imali odlichne rez.
Reading zna da smara dosta, pogotovo ono vezbanje kad ima recimo 8 isechaka koje treba poredjati po redu.
Uglavnom to je sve chega sam mogao da se setim ovako na brzinu posle 5 god.

Ako mogu da pomognem kontaktiraj me na private msg.
Pozzz i srecno