Kafana Calimero caffe

Значи, пијем какао. 🙄
Уместо неки коктел да пијуцкам у сунчаној башти и испод сунчаних очала шацујем гузу неког згодног конобара, ја пијем јебени како замотана у ћебе ко да живим у јебеним финскама! :evil:
A gde zivis?
 
Дај ми тачну дефиницију!! Желим да знам!
Ili skraćeno:

Azimut je ugao, obično meren u stepenima, između pravca severa i određene tačke. Postoji 360°(stepeni) u krugu. Sever se nalazi na 0° (ili 360°), istok na 90°, jug na 180° i zapad na 270°. Dok azimut predstavlja ugao igle na kompasu u željenom pravcu, „obrnuti azimut“ predstavlja tačnoobrnuti pravac. Drugim rečima, azimut je pravac u kom se ide, a obrnuti azimut je pravac odakledolaziš. Obrnuti azimut se može izračunati dodavanjem ili oduzimanjem 180° od azimuta.

Koristimo ga u orijentiringu, određuje pravac u odnosu na sever.
 
Poslednja izmena:
Ili skraćeno:

Azimut je ugao, obično meren u stepenima, između pravca severa i određene tačke. Postoji 360°(stepeni) u krugu. Sever se nalazi na 0° (ili 360°), istok na 90°, jug na 180° i zapad na 270°. Dokazimut predstavlja ugao igle na kompasu u željenom pravcu, „obrnuti azimut“ predstavlja tačnoobrnuti pravac. Drugim rečima, azimut je pravac u kom se ide, a obrnuti azimut je pravac odakledolaziš. Obrnuti azimut se može izračunati dodavanjem ili oduzimanjem 180° od azimuta.

Koristimo ga u orijentiringu, određuje pravac u odnosu na sever.
Благодарим!
 
Bićemo ozbiljni... potrudićemo se...
1000014054.jpg
 

Back
Top