Caffe Sulawesi- одмор од путовања

Koju zemlju u Aziji od navedenih bi voleli da posetite?

• Filipine

• Tajland

• Indoneziju

• Maldive

• Vijetnam

• Indiju

• Maleziju

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Sve, sve ali da ostaneš bez CC e to stvarno....

z:kiss: i tebi i Daci
Btw...kad smo kod dzungle , ima li tamo malaricnih komaraca neke vrste ?

.
Naslov teme je odlican,kopka me sta je moglo da se desi da se lose zavrsi....:think:

тако да нам ово дође као ,,Породично благо''. z:)

mogao bi prvo da nam kazes kraj, pa sredinu.. ubi neizvesnost!

Ljubce...hvala sto si ovo predivno putesestvije podijelio sa nama...:zskace::zskace::zskace:
:

ljupce pa gde si???
taman se svi zagrejali a ti stao...ajd daj jos nesto:snesko5:

Hajde Lupče svi te čekamo!

Drugari, pa nisam ni pretpostavljao da vas toliko prati:eek:
Bas mi je drago i razmisljam da kad zavrsim ovu temu otvorin jos jednuz:)
Juce sam bio na slavi pa sam zakazao, ali danas predvece nastavljamoz:)
pozdrav svimaz:poz::zpozdrav:

Poslednja izmena:
Drugari, pa nisam ni pretpostavljao da vas toliko prati:eek:
Bas mi je drago i razmisljam da kad zavrsim ovu temu otvorin jos jednuz:)
Juce sam bio na slavi pa sam zakazao, ali danas predvece nastavljamoz:)
pozdrav svimaz:poz::zpozdrav:

aj ne zaebavaj,ljubce, juce si svetleo ovde nekoliko sati.. nego, mora da si mu ga dao malo vise po domacoj na slavi, pa ti se smantalo.. nema veze, cekacemo mi.. kad tebi nije bilo mrsko mesec dana da putujes, nece ni nama par dana da cekamo :)

E pa drugari ovako...
nastavicu sa Katupatom, selom koje je oko 200 metara udaljeno od naseg ostrva i na kojem zivi preko 1000 ljudi medju kojima se ubraja i Mardiz:lol:
Na Togeanu inace ima 37 sela i uglavnom su sva vrlo slicna, jedina razlika je u velicini.
Mi smo svaki dan odlazili tamo ili plivajuci, ili sa malim kajakom rucne izrade, koji smo koristili i za nasa "krstarenja" okolnim ostrvima.

Pogled sa doka na Katupat...

katupat%20a.JPG

Nas kajak kome je pored 2 vesla sa kojima smo "vozili", obavezna oprema bila i mala kantica, kojom smo sa vremena na vreme izbacivali vodu z:mrgreen:

katupatbb.jpg

Evo jos jednog pogleda na selo sa poluostrvceta...

katupat%20cc.jpg

Neko zivi na kopnu , a neko na vodiz:lol: sve kuce koje su uz ulicu do mora, imaju dva ulaza, jedan ka selu, a drugim direktno silaze u camacz:shock:

katupatd.jpg

Evo prednjeg ulaza, a u pozadini se vidi deo naseg ostrva...

katupat%20e.jpg

E sad, nesto sto vam nisam jos spomenuo, a sto je meni posebno interesantno jer se radi o mojoj struci...
Rekao sam da ne znaju za struju, ali Katupat je malo savremenij od nekih sela i ima agregat koji radi od 7 do 9 uvece, i tako imaju ulicnu rasvetu koja je okacena na improvizovane "bandere" od iskucanih letava ili vecih grana..:eek:
e sad... nema celo selo "rasvetu", nego samo glavna ulica, i to neke sijalice vrlo slabe snage, pa je vidljivost svedena na minimumz:mrgreen:

kaatupatg.jpg

Zumirao sam pa nije bas...

kaaatupath.jpg

Poslednja izmena:

Selo je dobro organizovano, iako su im pravila zivota zasnovana na obicajima predaka...
Nasilje ovde ne postoji, uprkos tome da nema milicije, jedino sto se tice nekih medjuljudskih sporova, postoje seoski saveti koji to resavaju.z:hm: Kada sam pitao za lekara, rekli su mi da postoji jedna "doktorka" koja je za sva sela zajedno... z:shock:
Ljudi ovde jednostavno zive u zajednici,u skladu sa prirodom, koja im je obezbedila neophodno bez mnogo rada.:z:lol:
Govore posebnim dijalektom, a mnogi od njih i ne razumeju indonezanski jezik...

kkkkkkkkkkkkktttttttttt.jpg

Koliko tamo dece ima... na sve strane trckaju.

kkkkkkkkkkkkkkkkkkyyyyyyyyyyy;.jpg

Ovoj bebici su busili usi i stavili neko kanapce... z:cry:

kkkkkkkkkkkkkkuuuuuuuuuuuuuui.jpg

Jedno jutro sam sam otisao u selo, i "svrljajuci" nabasao na skolu...:eek:
udjem ja iz radoznalosti u dvoriste , kad ono odusevljenjez:shock: , Tojo me spazio i sa grupom drugara izleteo iz ucionice da me svi upoznajuz:lol:, profesori izlaze da me vide... prekid nastave...z:lol:
Koliko su druzeljubivi govori i sledeca scena... zovu me u "zbornicu" da im budem gost, a deca me slave jer imaju slobodan cas:zskace: vec za 20-tak minuta ja i jedini profesor u skoli premestamo neke ormane iz jedne u drugu ucionicu....:hahaha1:
Voleo bih da dodjem sa Dacom, pa pitam da li bi bio problem da svratim opet sutra... :aha:

i... tako i bi...

katuppati.jpg

Skola se nalazi na kraju sela, kada se krene prema unutrasnjosti ostrva i po meni je ovo najlepsi deo seoceta...
katupattk.jpg

Meni je zanimljivo bilo sto svi imaju iste uniforme,koje se razlikuju u zavisnosti koji razred ide dete...
a evo ga i Tojo

kkkkkkkkkkaaaaaaaaaaa.jpg

kkkkkkkkkkkkkkkjjjjjjjjjjjjjjjjjj.jpg

kkkatupatl.jpg

Razmisljam kako bi nasa deca reagovala kada bi im dosao neki na primer... crnacz:shock: ...
Kako me je ovaj ujEo za rame... ufffff ne znam sta mu biz:cry:

katupatm.jpg

katupayn.jpg

Daca u zbornici...:zskace:

katupato.jpg

Evo i profesura kojem smo poklonili kacket na kome pise moja vodaz:lol:

katupat%20p.jpg

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.jpg

katupats.jpg

Nismo hteli vise da im ometamo nastavu i posle pola sata smo krenuliz:poz:
Ovo je teren blizu dvorista skole...

katupatt.jpg

Poslednja izmena:
Каже мој муж, што се чудиш зашто те овај ујо за раме, њима свеједно шта ће јести! z:lol:z:lol:
Моји ти синови поручују да будеш срећан што си остао у комаду!

Хаха, хоће деца од радости да уједу!
Могу а замислим како сте им били занимљиви. Нама неки црнац не би био тако занимљив, ми смо ипак навикли, ако ништа друго, на ТВ-у да виђамо разне људе...

samo tolicko z:cry:
e sad necu do ponedeljka da ulazim na ovu temu, pa kad zasedenem u ponedeljak....
milsim, ako izdržm da ne virnem...

Molim odgovorna lica da uvedu vremensko ograničenje za koje vreme postavljač teme mora da je završi...predlažem da ga naterate da je danas ispiše do kraja...

Kucaj Ljupče čoveče di će ti duša...

Back