Caffe Sulawesi- одмор од путовања

Koju zemlju u Aziji od navedenih bi voleli da posetite?

• Filipine

• Tajland

• Indoneziju

• Maldive

• Vijetnam

• Indiju

• Maleziju

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
:zpozdrav:
Nego,pisi dalje,govorim u ime svih kada kazem: jedva cekamo nastavak z:)

Slike su prelepe, vas dvoje neverovatni. Svaka vam cast!!!!! Navukoh se na pricu, cekam nastavak!!!

Pozdrav i za Oljaaniz:poz:

ja sad moram da idem, ali nadam se da cu za par sati kada se vratim, da napisem bar jos jedan post:sanke:

Poslednja izmena:
Nastavicu fotopis sa fotografijama iz sela koje sam vec postavio, ali iz nekih razloga nesto se izmesalo i par slika nedostaje, pa da bi to na neki nacin ispravio, a nemam vise mogucnost izmene tog posta evo ih opet ...z:)

seoce.jpg

kuca.jpg

DRUGARI.jpg

kidstari.jpg

decica.jpg

gospa.jpg

Poslednja izmena:
Pomalo iscrpljeni vracamo se sa divinga na nase ostrvo koje se inace zove "Tomken", i ostatak dana opet provodimo na jednoj od dve plaze, koje se spajaju na kruznom "poluostrvcetu"z:).

tomken.jpg

tomkenn.JPG

tomkennn.jpg

Opet vec pogadjate sta je bilo za veceruz:(( posle koje je Mardi doneo gitaru..z:shock:.:eek:
Njihova velika ljubav je muzika, i uglavnom se u suton skoro svake veceri okuplja "manja ekipica" oko "gitariste" Mardija, i lagano pocinje pesma, a vi ste vise nego dobrodosli da ucestvujetez:lol:
Vise veceri je Mardi na plazi svirao samo za mene i Dacu, a meni se nekako u mislima vrati "Michael Jackson"... , j.b.t. koja je to faca bio kad ga i ovde znaju i tako zale... pitam Mardija ko je Obama? nema pojma., Bekam...? ma ne znaz:D Srbija, Madona,Cak Noris .... ovaj nem.... z:shock: al zato je Jackson legenda... :think:

Poslednja izmena:
Sutradan smo resili da odmaramo i uzivamo.z:lol:
I tako dok je Daca radila ono sto je njoj medju prioritetima kada idemo na more.... suncala se :dontunderstand: sto je nesto, inace vrlo retko sto mi nije bas jasnoz:cry:
mislim i ja se nekad malo suncam, ali ona je bre u stanju satima z:lol:
zovne mene jedan "frend" koji ima oko 12 godina da idem sa njim da upeca koju ribu za rucak... ja normalno prihvatio jer mi se vise ne "sunca", a u vodi sam bio neprekidno protekla 3 sataz:lol:, i krenuh ja sa njim na dok, a on nosi korpu i u ruci drzi samo jednu bananu:think:... :dontunderstand: pitam ga ja gde mu je pecaljka, a on se smeje:per: i iz dzepa vadi kutijicu velicine kao od sibica...:mazi: kad smo stigli on iz kutijice vadi par metara najlona koji na kraju ima udicuz:shock:
otvori on bananu, stavi parcence i baci sa mostica, kad dole na stotine riba svih vrsta i velicina, a voda bistra kao staklo... tacno se vidi kad riba zagrize, a mali vadi li vadiz:shock:
da ne preteram za pola sata je upecao punu korpu riba da sam morao ja da mu je nosimz:lol:
da mi je neko ovo prico...:hej:
pa nije ni cudo sto nas hrane samo ribom...z:cry:

Istoga dana uvece jedan mestan donosi nesto sto je vrlo retko za naci i videti cak i na Togean ostrvima koja su im inace staniste, i nema ih u ostalim delovima Azije...
vraticu se kasnije u fotopisu na ovu nocz:hm:

............................................."KOKOS RAKOVI"...z:shock:

Najveci rakovi na svetu, kojima raspon dostize cak 1 metar, teski oko 5 kilograma, klestima podizu tezinu od 30kg... z:shock:

ovo sto je on doneo je kaze"beba rak"...
:zstidljivko:dao sam im da stave(meni se nije prilazilo...) moju papucu i lampu da uporedimz:shock:
kolke su mu samo oci...

kokos%20h.jpg

A Mardi nas po ko zna koji put, opet "sokira"...z:mrgreen:

kokos%20c.jpg

Kroz razgovor saznajem vise o ovim "stvorenjima" i posto su videli da sam se zainteresovao pitaju me da li hocu da idem istu noc u dzunglu, u unutrasnjost ostrva da pronadjemo odrasle primerke koji su samo nocu aktivniz:shock:

Pristajem ne razmisljajuci, a Daca ostaje u selu:zpozdrav:

Pre fotografija da vam kazem koju rec o "njima"...
Kao sto sam rekao danju ih nema, a nocu izlaze...
Prednje kandze mu sluze za otvaranje kokosa, a ko je bio u prilici da otvara kokos zna kako je to vrlo tesko cak i sa ogromnim secivom.z:D
Sa kokosima sa i hrane, cak su i pravi majstori da se brzo penju po drvecu, pomocu vrlo snaznih nogu, ali se hrane samo kokosima koji su vec otpali.
Isljucivo zive u dzungli, ne znaju da plivaju i kad bi ih neko stavio u more udavili bi sez:cry:

Krenuli smo nas cetvorica, medju kojima je i Sulu(na fotografiji sa moje leve strane) sa kojim sam se posle Mardija najvise zgotivio...

kokos%20b.jpg

poneli smo i malo kokosa :ztorba:

kokos%20a.jpg

kokos%20d.jpg

posle nekog vremena trazenja nailazimo na njih...:eek:

kokos%20g.jpg

kokos%20e.jpg

kokos%20i.jpg

Poslednja izmena:
Nije fer... upoznao sam vas sa Mardiem i Suluom, a nisam vam ni spomenuo Karima i Tojoa- dvoje malisana iz sela, koji su bili odusevljeni sa mnom (a i ja sa njimaz:lol:) i bez obzira na razliku u godinama cesto je bilo druzenja i igre.z:)
Svidela nam se jedna njihova drustvena igra koju igra od4 pa na vise osoba, i zove se "sato, duo, tiga, mata-hari..."
oni nemaju igracke, kompijutere, i slicne stvari kao mi pa su im te drustvene igre vrlo mastovite i zanimljive , Simpaticna nam je bila i voleli smo samo da gledamoz:lol: neku "cudnu"igru sa u kojoj su rekviziti, kanap i kamenje koje leti na sve stranez:shock:, to je inace vrlo popularna igra u kojoj ucestvuju samo odrasli z:)
karim.jpg

tojo.jpg

evo jednog primera kako se deca tamo zabavljajuz:lol:
igrarije.jpg

Nisam vam rekao sto se sporazumevanja ticez:lol: oni svi, ama bas svi, pricaju engleski, jer im je to sluzben jezik, pa je obavezan i uce ga od malenaz:)

Meni je jezik nekada BIO problem, jer engleski nikad nisam ucio, niti me je interesovao dok nismo poceli da putujemo, a Daca je expert i moja "veza sa svetom", pa sam i na putovanjima u pocetku bio lenj da naucim, jer sto se kaze nisam moroz:lol:
Sad posle visegodisnjih putovanja hteo-ne hteo, naucio sam i ja :hvala:,
Da bude jos crnje :zstidljivko: apsolvent sam na elektrotehnici u Novom Sadu, i to mi je jedan od ispita koje jos nisam polozioz:lol:
Ranije na putovanjima odem nekad u radnju bez Dace, a tamo nigde nema cena, pa moras za sve da se cenkas i da pitas,,
krenem ti tako ja sam da kupim koka kolu, udjem u radnju ,
i obracam se prodavcu:...
"how are you coca-cola" :eek:on me gleda nista ne razume... a ja znam da je bilo nesto na:think: "H"... :dash:

Poslednja izmena:
Љубче, што се моје породице тиче, ти си нам бр. 1 на ТОП листи омиљених серија!
Ово твоје путешествије заједно читамо, гледамо слике...а породичне серије не гледамо, тако да нам ово дође као ,,Породично благо''. z:)

Ljubce...hvala sto si ovo predivno putesestvije podijelio sa nama...:zskace::zskace::zskace:

Vanda...hvala sto si me uputila ovdje....z:girl:

tako se zacaurim na par forumskih destinacija....i dalje nidje :zstidljivko:
od sada surfujem svud redom....
eto....da ne bi Vande propustila bih ovu divnu pricu...avanturu .....

imam zelju da odem na takve destinacije...
ja i mm nikad nismo bili na medeni mjesec....
i da jesmo sta fali opet...z:)
oni bungalovi na puderastom pijesku....diiiivni su....:zskace:
nego...ono sto mene sputava....sem novca sada....to su insekti...ima li ih???
koliki su oni???z:cry:
joooj kad vidjeh onog kokos raka z:cry:

a ismeja se za Majkl Dzeksona :lol:

Back