Caffe Sulawesi- одмор од путовања

Koju zemlju u Aziji od navedenih bi voleli da posetite?

• Filipine

• Tajland

• Indoneziju

• Maldive

• Vijetnam

• Indiju

• Maleziju

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
38-1.gif

Opet se izvinjavam na neaktivnosti, nadam se da se ne ljutite:rumenko:
drugari nastavljam:D

Za kratko vreme smo se uklopili u njihov nacin zivota i cinilo mi se kao da smo vec dugo tamo:D

Nase ostrvo smo detaljno "istrazili", pa smo cak nasli i njihovu bastu :lol:
ast.jpg

asu.jpg

asr.jpg

Vrlo rado ce svaki mestan hteti da vas povede u ribolov, gde cete pored pecanja uzivati i u druzenju i moru...
aase.jpg

asp.jpg

asf.jpg

aasa.jpg

deo ulova...
ass.jpg

Poslednja izmena:
aaawdr.jpg

Svake veceri smo pored pesme uzivali i u igri kartama "UNO", koju smo ih mi naucili i od koje su bili toliko zavisni da kad god bi nas neko danju sreo pozdravljao bi nas sa "veceras uno"? ...:hahaha::zcepanje:
verovatno mnogi od vas znaju za ovu igru, koja se igra onim posebnim kartama.

Par dana pre naseg povratka na kopno, igrom slucaja jedne veceri bili smo u drustvu onog starihjeg australijanca i njegove indonezanske supruge.
I tako kroz pricu pita Daca nju da li ima ovde malarije ili slicnih bolesti, a ona ko iz topa odgovara i pokazuje na njega, "pa on je imao" i jedva se izvukao ... a i neretko se desava da i poneki mestan dobije i neslavno zavrsi... STAAAAAA:eek: ali ih uglavnom ima dublje u dzunglama van naselja i aktivni su samo nocu...
a mi ne pijemo antimalarike niti smo pretpostavljali da je ovde ima...
ali nema veze mi smo se tako dobro stitili i od obicnih komaraca- kremama, mrezama, dugackom odecom... ma ne pamtimo kada nas je ujeo, a i da vam pravo kazem slabo da ih je uopste i bilo:worth:::super:

10 dana je brzo proletelo i mi tuzna srca pakujemo ranceve, pritom podelivsi gotovo pola garerobe i nekih slatkisa sto nam je ostalo.

aaaswr.jpg

Sa Malengea na kojem smo bili predzadnji dan, vracamo se kod nas na ostrvo, nezadovoljni i "ljuti", zato sto moramo sutra da krenemo nazad na kopno... ako propustimo ovaj trajekt sledeci je za 10 dana, a to nam je kasno...
Koliko su oni nas zavoleli toliko smo i mi njih, pa je rastanak tesko padao svima, a moj drug Sulu mi sav rastuzen:sad2: trazi obecanje da cemo se jednom opet vratiti. ja cisto iz kulture pozivam njih da ako ikada bude moguce oni nama budu gosti, na sta mi odgovaraju da vecina od njih nikada nije bila ni na kopnu Sulawesia, a kamoli negde dalje...
Budimo se rano da bi iz Katupata. sela pored uzeli prvoz do glavnog sela na ostrvima Uakaia iz kojeg polazi trajekt u popodnevnim casovima.
Izlazimo iz nase "kucice", a Mardi i Sulu nas cekaju da se pozdravimo

asq.jpg

Camcem nas prebacuju preko do sela, odakle krece manji brodic koji prevozi i mestane do Uakaia..
Dolazi i Jafar da pozeli srecan put...

asy.jpg

Pravo iznenadjenje je bilo sto je na dok da nas isprati dosao i moj drug Karim :bye:
Nije ni on bio bas raspolozen, pa mu dajemo cokoladicu da ga malo nasmejemo, ali ne vredi:(

ase.jpg

Krecemo na dvosatnu voznju do glavnog sela u koje stizemo oko 11, a trajekt krece u 5 pa cemo imati i malo lufta...

aaaet.jpg

Ceka nas 15 sati voznje trajektom, ali nadamo se da cemo naci neku dobru "lokaciju", da sto bolje i udobnije dremnemo:think:

asw.jpg

aazxse.jpg

Poslednja izmena:
Za kraj boravka na Togeanu sam ostavio da vam pokazem plazu koja vazi za najlepsu i do koje se dolazi samo camcem, a mi smo Jafaru za voznju do ovog ostrva, koja traje oko sat vremena placali par eura, naravno u Indonezanskim rupljama.
Ovde smo bili samo jednom i to na njegovu preporuku, jer kaze da su titulu plazi dali retki stranci koji su imali srecu da se ovde nadju:p

asi.jpg

aso.jpg

Sasvim sigurno je da su Togian ostrva na ivici da postanu pravi turisticki hit, tako da pobajte da uzivate "dok mozete"...:bye:

Poslednja izmena:
Vracamo se za Manado "istim putem" , ali smo napravili jednodnevnu pauzu u Gorontalu, ne bi li se malo odmorili od puta, i pojeli nesto ko ljudi:zjede::jede:
Stizemo odmorni i odlazimo do hostela u kojem su nam ostale stvari.
Posle celodnevnog lencarenja i "banjanja" toplom vodom:zurka: planiramo ujutru da krenemo u 30-tak kilometara udaljeno mesto Tomohon, iz jednog razloga... mesto je okruzeno sa 2 aktivna vulkana od kojih je jedan medju najaktivnijma u Indoneziji:eek:

Od 200 aktivnih vulkana u svetu, cak 150 iliti 75%, se nalazi u indoneziji:think:, a pored toga ima i oko 250 neaktivnih...
Indonezija je inace izuzetno neverovatna zemlja :ceka: koja izdaje vizu na 2 meseca, a nije ni cudo kad toliko toga ovde mozete da dozivite i vidite:eek:
Sa preko 17000 ostrva, ubedljivo je najveci arhipelag na svetu, sa duzinom prosecnom za ceo kontinent...
Kada bi hteli svaki dan da provedete na drugom ostrvu, trebalo bi vam oko 50 godina:D
Da ne pricam o kulturama i jezicima u ovoj zemlji u kojoj se na Papui jos mogu naci divlja plemena:mrgreen:
Nas su privlacila komodo ostrva na kojima zive komodo zmajevi, koji se hrane svim sto im padne pod celjust, ukljucujuci i divljac, ali na zalost nismo imali vremena da odemo do njih pa i iz razloga sto se tamo veoma tesko dolazi....

Da se vratim na Sulawesi i nastavim pricu...
dakle krecemo za Tomohon gde cemo provesti naredna 2 dana posle kojih se opet vracamo u "bazu":D

Vec pri prvom susretu sa mestanima imali smo "topao docek" ... pitao sam se da li na ovom Sulawesiu ima ljudi koji ne vole stranca:think:

acvf.jpg

onaj me davi...::zcepanje:

arp.jpg

Smestili smo se na periferiji grada u jednom "guesthousu" koji se nalazi u prirodi pored nekog jezerceta-3 eura po osobi, ukljucen dorucak:zjede:... :hahaha:

arb.jpg

proucavanje "lonely planeta",,,:D

arl.jpg

Tomohon inace zovu i "grad cveca", jer je bukvalno gde god pogledate neki cvetak i rasadnik, a i jednom godisnje se odrzava festival :cvet:

ara.jpg

ars.jpg

ard.jpg

Kao sto vec rekoh, okruzen je sa 2 aktivna vulkana koji su stvaran razlog naseg dolaska ovde:think:
Manji i slabije aktivni " Mahau", nas nije privlacio, iako su nam mestani preporucivali da je puno bezbednije ici na njega:mrgreen:
Mi smo zapeli za "Lokon", vulkan visok 1600 metara, koji je cak jedan od aktivnijh u Indoneziji... savetuju nas da idemo do "vulkano centra" i pitamo ih za dozvolu, ali se nama ne gubi vreme jer smo u Tomohonu samo jos jedan dan.

arj.jpg

Crtaju nam mapu kako da dodjemo do podnozja, i nadjemo skamenjenu lavu iz zadnje erupcije, uz koju mozemo da se popnemo do gore:klap:
Njihova molba je samo da se gore sto krace zadrzavamo, izmedju ostalog i zbog isparenja...
od malena sam imao zelju da vidim aktivni vulkan uzivo:maramica:
ujutru krecemo...

Poslednja izmena:
Бре ljubce, ти си тамо популаран ко Бата Живојиновић у Кини. :D

Одличан ти је путопис, свака част! :klap:

Hvala na lepom komentaru:D
Ma tamo ti svi prilaze i hoce da se pozdrave, popricaju,pomognu... bez obzira na veru, jer su ovde na primer hriscani, a na Togeanu su bili muslimani:)
razlika je i u izgledu, ovi me podsecaju vise na kineze, a oni na crnce:think:

Нема директне везе са темом, али морам да кажем да је мој отац као мали прележао маларију. Од онда је алергичан на кинин, не пије швепс. :sad2:
Ваљда је код нас у Банату то била нормална болест пре седамдесетак година... :)

Ljubce bre ...di su slike ?

:eek::eek::eek:... :besna::rida:... :mafijas::tiganj:
Ne znam sta se desava???
Dobio sam mejl od "imagecave" sa sledecim sadrzajem:
Dear ljubce,

Downloads from your account at http://www.ImageCave.com have been temporarily suspended. You have exceeded your monthly data transfer limit of 1024MB. Currently, you have used 1040 MB of data transfer in the last 30 days.
sta dalje...:sad2:

:eek::eek::eek:... :besna::rida:... :mafijas::tiganj:
Ne znam sta se desava???
Dobio sam mejl od "imagecave" sa sledecim sadrzajem:
Dear ljubce,

Downloads from your account at http://www.ImageCave.com have been temporarily suspended. You have exceeded your monthly data transfer limit of 1024MB. Currently, you have used 1040 MB of data transfer in the last 30 days.
sta dalje...:sad2:

masa ljudi buljili u tvoje slike i poremetio si im sistem:worth:

Back