Caffe "Paklena Pomorandža"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cu uzmem iz library "Psihoanaliza i Religija".

Pozdravljam. Al' kreni prvo od početka: uzmi najpre ''Bekstvo od slobode'', pa ''Čovek za sebe'', a onda špartaj uzduž i popreko. Mada sam se ja na njega navuko preko ''Anatomije''...

Ne znam da l' kod nas više i štampaju njegove knjige, osim, naravno, ''Umeća ljubavi'' i ''Umeća življenja'', koje se, da se ne lažemo, kupuju samo zato što su malog formata i zgodnog naslova, pa se u njima očekuju instant recepti za ove dve oblasti. :roll: Izdavači, naravno, s tim i računaju.

Mogo bih i ja nešto da krenem da čitam... Ima dva meseca kako ne završavam jednu knjigu od ~300 strana... Jadno... a ceo dan visim na forumu :roll:

Poslednja izmena:
Pozdravljam. Al' kreni prvo od početka: uzmi najpre ''Bekstvo od slobode'', pa ''Čovek za sebe'', a onda špartaj uzduž i popreko. Mada sam se ja na njega navuko preko ''Anatomije''...

Ne znam da l' kod nas više i štampaju njegove knjige, osim, naravno, ''Umeća ljubavi'' i ''Umeća življenja'', koje se, da se ne lažemo, kupuju samo zato što su malog formata i zgodnog naslova, pa se u njima očekuju instant recepti za ove dve oblasti. :roll: Izdavači, naravno, s tim i računaju.

Mogo bih i ja nešto da krenem da čitam... Ima dva meseca kako ne završavam jednu knjigu od ~300 strana... Jadno... a ceo dan visim na forumu :roll:

E ovo me zanima... Koliko prosjecno citate? mislim na brzinu? broj strana/sat

E ovo me zanima... Koliko prosjecno citate? mislim na brzinu? broj strana/sat

30 strana/sat, da je merak. 40 strana/sat, ako čitam samo da bi pročito... al' 30 strana je onako, taman tempo, da malo zastaneš, razmisliš, vratiš se... al' to kad čitam... što je kod mene periodična funkcija... mesec-dva čitam ko manijak i onda stanem na pola neke knjige, pa ne čitam mesec-dva-tri ništa, pa onda opet mesec-dva ko manijak... vrlo šizofreno. :)

E vjerovatno si cuo za ovo.
http://www.scribd.com/doc/8802088/Toni-Buzan-Brzo-Citanje
Ovdje se prica o nekim ultra brzinama i ljudi citaju po 150-200 strana. Sad da li je to razumijevanje isto kao i nase kada citamo po 30-ak strana ne znam.. koliko sam shvatio jeste, pise da je njihovo razumijevanje procitanog i vece (ali to je vjerovatno gledano kao, kad procitas 200 strana, vise si informacija skupio nego od 30 procitanih, logicno) :D

Ovdje se prica o nekim ultra brzinama i ljudi citaju po 150-200 strana. Sad da li je to razumijevanje isto kao i nase kada citamo po 30-ak strana ne znam.. koliko sam shvatio jeste, pise da je njihovo razumijevanje procitanog i vece (ali to je vjerovatno gledano kao, kad procitas 200 strana, vise si informacija skupio nego od 30 procitanih, logicno) :D

moj decko to moze da radi, ne secam se kako, mozda je procitao tu knjigu, mozda je drugacije savladao "tehniku", pricao mi je ali sam zaboravila...
on se bavi meditacijom i slicnim stvarima, pa mozda nije iz te knjige naucio tako nesto, nemam pojma.

meni je to glupo, jer sta je vazno koliko strana procitam na sat? valjda je vazno da razumem sto procitam, da me to oplemeni i da je meni lepo ili korisno, zavisi sta citam.
moj momak navodno moze da cita brzo, ali opet je procitao manje knjiga u zivotu od mene.
ljubitelj citanja definitivno nije onaj ko brzo cita... tako da ne treba da te brine ko cita brze.

Poslednja izmena:

Neopjevana glupost.
Tehnika apsolutno neprimjenjiva na kompleksnija djela.

Ne bitno je za koliko cemo procitati neku knjigu vec koliko cemo nauciti iz iste...
Isto kao i kod filmova bolje pogledati tri koja valjaju nego se hvaliti kako si odgledao tonu novih sranja...
Kad vec pricate o knjigama jel citao neko delo od Nicea " Tako je govorio Zaratustra"... Ja se davim sa tim delom nikako da ga zavrsim...

200 strana za sat vremena... 3600 sekundi/200 strana=18sec./str. Dobro, aj' da ne bude da ja sad tu kao nešto... al' mi je teško u to da poverujem... Da kažu 60-70, pa i da progutam, al za 18 sekundi po strani možeš samo da pohvataš par snepšotova svakog pasusa i da računaš da si bajagi pročito celu stranu... I slažem se sa Rebel, nema onda tu nekog uživanja u čitanju i ako mogu tako da čitaju, samo skupljanja informacija... što dobro dođe za referentni priručnik iz C-a, ali ne i za Borhesa i Markesa...:p

moj decko to moze da radi, ne secam se kako, mozda je procitao tu knjigu, mozda je drugacije savladao "tehniku", pricao mi je ali sam zaboravila...
on se bavi meditacijom i slicnim stvarima, pa mozda nije iz te knjige naucio tako nesto, nemam pojma.

meni je to glupo, jer sta je vazno koliko strana procitam na sat? valjda je vazno da razumem sto procitam, da me to oplemeni i da je meni lepo ili korisno, zavisi sta citam.
moj momak navodno moze da cita brzo, ali opet je procitao manje knjiga u zivotu od mene.
ljubitelj citanja definitivno nije onaj ko brzo cita... tako da ne treba da te brine ko cita brze.
ok, to stoji..
ali nije isto procitati knjigu za 20 i za 5 sati..

pajo
nije bas sranje..
evo ne uzimaj 200, neka bude 60-70 strana, sto je sigurno moguce..
sta mislis, doktori nauka, ljudi koji su procitali knjiga i knjiga, citaju prosjecno 25/30 strana.. mislim da ne

pitacu decka pa cu da vam kazem koliko strana on moze najvise za sat vremena i jel moguce 200

e sad, nije da se hvalim :mrgreen: ali on ima IQ 150, clan je mense :mrgreen:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back