Maximy, otprilike slicno bih rekao kao i Fitness G, mada ja bih pre isao na te gejnere nego Meal replacement P., jer su oni obicno skupi a ti ne verujem da imas kintu za bacanje svi znaju koliko su pare sa fizickih poslova vredne....Ja bih isao na neki gejner znaci u njemu ima i secera - UH i prostih i slozenih i proteina i vitamina malo i aminokiselina cak i 2kg glutamina i kreatina po obroku - ma energetska bomba za tebe - bas ono sto treba, a pritom GEJNERI SU IZUZETNO JEFINIJI OD SVIH OSTALIH protein suplemenata......Znaci bas prava stvar za tebe i ono sto pitas....JA se secam kada sam isao na apsolventsku ekskurziju kupio sam bio gejner da mi zamenjuje obroke tamo u Evropi jer 10 dana necu da jedem kako treba a za mene je to puno hahahha.....I bilo je ekstra....Gejner sam uzeo...
Znaci odi kupi Gejner evo imas u Pansportu neki valjda hi protein gainer koji je na snizenju i izuzetno je kvalitetan u odnosu na ostale gainere slicne cene...
I pored ovoga kupis i neke multivitamine u pansportu jer si ti ekstrem - teretana+ fizicki rad, nije to lose nista zdravstveno ne plasi se, nece nista da ti bude, to slicno rade i profesionalni sportisti - po 3-4 treninga svakog dana, samo TREBAS TE TVOJE FIZICKE AKTIVNOSTI DA ISPRATIS SA POVECANIM DOZAMA HRANE TJ NUTRIJENATA......Ne mozes da se hranis "klasicno" kao i svi ostali npr kao neki student koji po ceo dan samo lezi sedi i uci......Njemu dosta burek pica i punjene paprike za ceo dan.....Tebi ne...
Znaci i vitamine multi bih ti preporucio da kupis u Pansportu ili slicnoj prodavnici suplemenata jer su oni NAMENJENI SPECIJALNO TAKVIM OSOBAMA KAO TI - SA POVECANIM POTREBAMA A NE NORMALNIM POTREBAMA! Zato ti ne savetujem da kupis u apoteci - jer su tamo mnooogo male doze, to je napravljeno samo za ljude koji se i ne bave toliko fizickim aktivnostima......Tvoje potrebe prevazilaze te doze vitamina.....Ali ako nemas novca (a ko ima) onda odi i kupi u apoteci bevipleks - kompleks vitamina B to osvezava i fizicki i psihicki, pomaze i kod psiho i kod fizickog umora, i kupi neki multi vitamin tipa francuske sumece tablete biofar, to ti je jeftinija varijanta za vitamine.....A gainer proteinski u PAnsport ili slicnoj prodavnici.....
Kupis sejker mozda cak i 2, i u njima sipes prasak BEZ VODE i poneses na posao.....Kada dodje pauzica ili bar 20 sekundi, nalijes vodu u sejker izmuckas 10 sekundi i odmah popijes.....Posle 3,4 sata uzmes drugi sejker koji si poneo i opet isto.....Ovo je slicno kao da si pojeo pola stola neke junk food hrane a uneo vrlo malo nutrijenata....Ovde bar unosis sve ono sto treba najbitnije....Jel si gledao MAtriks prvi deo kao NEo jede one splacine i pita kakva su ovo gowna a oni mu kazu tosu proteini i amino kiseline - jedan tanjir toga ti obezbedjuje potrebe tela za fizickim radom za ceo dan.....Dobro malo su ga preuvelicali ali u sutini to je to....
Eto to ti je od suplemenata, naravno nosi i hranu kao sto rece fitness ali obicno je to teesko izvodljivo od prirode posla i okruzenja.....Ovo sa gainer-om u sejk je ekstra...Samo otvoris dolijes vodu izmuckas i popijes....Od hrane, ne znam sta bi mogao da nosis, mozda sendvice sa curkom, pileca prsa ili tuna, ali u crnom hlebu - lepinjama crnim - pogacicama.....
E sad imas i proteinske cokoladice, ukusa su kao MArs Snikers, ali su mnogo skupe u odnosu na ono sto dobijas....Zato bih ti ja pre preporucio gain-er da kupis na veliko i to samo sebe isplati veruj mi...
NA poslu gledaj da sto vise zabusavas i da dizes na tehniku a ne na silu sa sto manje angazovanja misica.....Kreci se sporo i gde ne mora, nemoj hahahha....
Mozda nisi razumeo Fitness-a kada je rekao - "nikakva supstanca ti nece pomoci da umor prekrijes to moze biti i gore za telo" , ali ja sam razumeo sta je on mislio....
Ovo sto ti ja predlazem nisu supstance nego HRANA - DODACI ISHRANI!
Ne bi smeo da uzmes npr kofeinske supstance i sve one ostale koje se sadrze u guarani, red bulu i ostalim "energetskim" picima.....E OD TOGA MOZES DA RIKNES....ZNACI NEMA KILO KAFA, NEMA GUARANA, NEMA RED BULA, 4 L KOKA KOLE I SLICNO...Od prevelikih doza kofeina moze da srce zeza i pritisak....Jos ako na fizickom radu cugnes leti i po koji alkohol idealno uz kofein da te strefi srcka.....
Znaci Fitness G je mislio DA NE MOZES UZETI NEKE POMOCNE SUPSTANCE KOJE CE ZAMENITI NUTRIJENTE, HRANU, ODMOR, SAN I NAPRAVITI VESTACKU ENERGIJU!
ENERGIJA, SNAGA SE DOBIJAJU ISKLJUCIVO OD HRANE, SUPLEMENATA, ODMORA, 8 SATI SNA!
I nasi stari neobrazovani su to znali laicki izrekom da kazu - "Snaga na usta ulazi" a pritom su mislili na hranu jer tada nisu ni znali za neke steroide, kofeine, aktivne supstance kao sto su teofilini, teobromini i saponini itd......
Znaci gainer + multi vitmanini + komplex vitamina B tj bevipleks = poboljsanje tvojih performansi i smanjenje umora....
p.s.Evo sta u ovom gain-eru ima