Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koji bi po vama od ova 3 programa bio najefikasniji :think:

1)
Ponedeljak-grudi
Utorak-ledja
Sreda-noge
Cetvrtak-trbusnjaci
Petak-ramena
Subota-ruke
Nedelja-Odmor

2)
Ponedeljak-grudi,ramena,triceps
Utorak-Odmor
Sreda-ledja,biceps,trbusnjaci
Cetvrtak-Odmor
Petak-Noge
Subota-Odmor
Nedelja-Odmor

3)
Ponedeljak-grudi,ramena,triceps
Utorak-ledja,biceps,trbusnjaci
Sreda-Odmor
Cetvrtak-grudi,noge,triceps
Petak-ledja,biceps,trbusnjaci
Subota-Odmor
Nedelja-Odmor

Znam da sam dosadan ali moram da pitam nesto : Hteo sam da promenim program i da koristim onaj da svaki dan radim razlicitu micisnu grupu(1 dan grudi..2. ledja....itd) ali sam procitao jedan text za ektomorfa jer sam ja ektomorf- odnosno kombinacija ektomorfa i mesomorfa
to je ovaj text:
EKTOMORF: Izgleda krhko i slabo, ima uzana ramena. Iako su vitki, skelet im je izrazen, gotovo da nemaju masnoce sto otkriva misicna vlakna cak i kada misicni sistem nije narocito razvijen. Tiroida je obicno hiperaktivna sto im ubrzava metabolizam pa moraju da unose dosta kalorija da bi odrzali tezinu.Ektomorfi mogu da treniraju gotovo svakodnevno jer se telo brzo oporavlja, ali im je neophodna dobro izbalansirana ishrana bogata proteinima. Da bi dobili na tezini moraju da konzumiraju vise kalorija nego sto potrose. Cesto im nedostaje misicni tonus i obicno imaju devijacije kicme(kifoza, lordoza, skolioza), sto uzrokuju slabi misici kicme i trbusni misici. Zato ektomorfi moraju da poboljsaju svoj misicni tonus i ojacaju svoje misice kako bi korigovali kostane devijacije.
i zbog toga sam mislio da ne koristim taj program nego da treniram svaku grupu misica po 2 puta nedeljno...pa sta vi mislite o tome i da li mislite da trebam tako da postupim... :think:

Znam da sam dosadan ali moram da pitam nesto : Hteo sam da promenim program i da koristim onaj da svaki dan radim razlicitu micisnu grupu(1 dan grudi..2. ledja....itd) ali sam procitao jedan text za ektomorfa jer sam ja ektomorf- odnosno kombinacija ektomorfa i mesomorfa
to je ovaj text:
EKTOMORF: Izgleda krhko i slabo, ima uzana ramena. Iako su vitki, skelet im je izrazen, gotovo da nemaju masnoce sto otkriva misicna vlakna cak i kada misicni sistem nije narocito razvijen. Tiroida je obicno hiperaktivna sto im ubrzava metabolizam pa moraju da unose dosta kalorija da bi odrzali tezinu.Ektomorfi mogu da treniraju gotovo svakodnevno jer se telo brzo oporavlja, ali im je neophodna dobro izbalansirana ishrana bogata proteinima. Da bi dobili na tezini moraju da konzumiraju vise kalorija nego sto potrose. Cesto im nedostaje misicni tonus i obicno imaju devijacije kicme(kifoza, lordoza, skolioza), sto uzrokuju slabi misici kicme i trbusni misici. Zato ektomorfi moraju da poboljsaju svoj misicni tonus i ojacaju svoje misice kako bi korigovali kostane devijacije.
i zbog toga sam mislio da ne koristim taj program nego da treniram svaku grupu misica po 2 puta nedeljno...pa sta vi mislite o tome i da li mislite da trebam tako da postupim... :think:

Ovo je totalna kontradkicija. Trebas vise da uneses nego sto potrosis, jer ti organizam previse brzo trosi kalorije, a ti hoces da treniras duplo vise. .....Pa razmisljaj malo zdravorazumski !

Jedan bodibilder je jednom rekao - Hocete da budete, veliki, jaki, masivni? Evo forumle: Kada mzoes da trcis ili hodas - hodaj, ako mozes da hodas ili stojis - stoj, alo mozes da stojis ili sedis - sedi, ako mozes da sedis ili lezis - lezi, ako mozes da lezis ili spavas - spavaj.

Tako da ti trebas da uradis sve sto ce uticati da vise uneses nego sto ces potrositi, a ne obrnuto jer ces narusiti zdravlje.

E sad sve zavisi, BB je extreman sport. Ako treniras prave BB treninge NE VALJA 1 MISIC 2 PUTA NEDELJNO TO VODI U POVREDE I INVALIDNOST. Ako treniras kako baba iz zajebancije i klinacki na nivou 6-8 razreda, i ako ti se trening svede na to da vise lici na kradio-joga-istezanje-nisam se oznojio ni malo-roze bucice su mi najomiljenije, nego na pravi anaerobni trening koji izaziva otkaz i zatim upalu, e onda mozes i 5 puta nedeljno da treniras 1 isti misic. Jaci trening od toga ce biti da odes na pijacu i kupis 2 pune kese povrca i voca i do doneti do kuce peske.

Poslednja izmena:
Koji deo grudi pogadnja vezba pullover ?

Znas sta, sticem utisak da ti niti vezbas, niti se hranis kako treba a postavljas neka duboko-filozofska pitanja. Postoje bodibilderi koji su bili Mr.Olimpije a ne znaju koji deo pogadja pulover niti im je to bitno.

Poenta price je - uzmi da radis pulover pa ces videti. Prekini da filozofiras i sedis za kompjuterom, odi u teretanu.

Da li ti neko odgovorio - unutrasnji deo, spoljasnji, prednji, zadnji, skroz je nebitno jer ces ti reci ok, i postavices sledece slicno pitanje i tako do beskraja....Kao da kucas diplomski rad na kompu i skupljas podatke a ne nameravas da vezbas....

Daleko si ti jos od toga da te zanimaju te takve stvari. Ja u tvojim godinama sam picio bench i sve ostalo sto sam snimio u teretani da ljudi rade za grudi i nisam se mnogo opterecivao sta ce gde da me pogodi i da li je pun mesec. Tek kada dodjes do jednog nivoa kako fizickog tako i obrazovnog, e onda postavljas pitanja , mada tada ces se usput sve sam i nauciti.

A ti bi hteo sve sad i odmah da znas. Ne moze to tako.

Vise vezbaj, manje se brini. Zdravorazumska logika je raznovrsnost vezbi i tu nema greske. Sve sto mozes raditi u teretani radi, tj vremenski menjaj kako bi sokirao misice. I ne brini previse sta kako, nisi ti prof.bodibilder a Mr.Olimpija je za 4 meseca pa si se ufrcio da popravis pektoralise.

Da li ce svanuti dan kada ce nestati svi idiotluci u vezi BB-a i srodnih sportova, kada nece postojati ni jedan idiot da ih siri nekim novim klincima koji tek otkrivaju svet?

Da li ce ?

Kao kada je dosao dan da ceo svet shvati da zemlja nije ravna ploca kao sto se mislilo do juce, nego da je OKRUGLA !
I konacno svi sada znaju da je okrugla i niko vise ne lupa gluposti, naravno postoji tu i jedna mala grupica koja pati od paranoidne shizofrenije koja misli da je zemlja i dalje ploca, a da zapravo neko nece namerno to da nam kaze pa su ljudi "izmislili pricu da je okrugla" da bi nas zavarali jer imaju ot toga neke koristi itd - znate i sami nebuloze paranoidnih shizofrenika - jedino oni znaju pravu istinu o svemu, jedino su njih samo otimali vanzemaljci, jedino su oni videli Boga i djavola, jedino se njima Bog obraca , jedino njih neko kroz grad spijunira i juri, i slicno....

glumac misici.jpg

Evo mene opet posle nekih 2 meseca od prilike...Koristio sam full body trening...nekoliko puuta sam rekao da ne koristim suplemente... nije mi dao rezultate kakve sam zeleo pa sad razmisljam da se prebacim na ovaj program sta

Ponedeljak-Ledja

Mrtva dizanja-5 serija
Zgibovi-4 serije
Veslanje u pretklonu-4 serije
Obrnuti zgibovi-3 serije
Jednorucno veslanje-2 serije
Sleganje ramenima-2 serije

Utorak-Grudi

Koso razvlacenje-4 serije
Kosi bench press-5 serija
Bench press-5 serija
Sklekovi-5 serija
Propadanja-3 serije

Sreda-Odmor

Cetvrtak-Noge i trbuh

Cucnjevi-3 serija
Dizanje na prste-3 serije
Iskoraci-3 serija
Pumpanje na kosoj klupi-3 serije
Dizanje nogu na kosoj klupi-3 serije
Bocno dizanje-3 serije

Petak-Ruke

Dvorucni pregib usko-2 serije
Jednorucni pregib-2 serije
Dvorucni pregib siroko-2 serije
Propadanja za triceps-3 serije
Uski bench-2 serije
Vojni potisak-3 serije
Dizanje do cela-3 serije

Subota-Odmor

Nedelja-Odmor

Pozdrav Bru Zli, a pozdrav i ostalima :) dosao sam ovde po pomoc, video sam temu
http://forum.krstarica.com/showthread.php/549784-Zasto-mi-se-tresu-ruke-i-kako-to-da-izlecim/page4

i osecam se kao da sam je ja napravio. Dakle imam isti problem kao ovaj decko sto je imao pre koji mesec(nadam se da vise nema).

Anksioznost,trema,i to glupo tresenje ruku.

Procitao sam sve 4 strane iz one teme ali ipak zelim da zatrazim jos neki savet.

Imam 18 godina, mrsav za svoju visinu ali radim na tome. Dakle nema ni teretane niti sam uzimao nesto od hemikalija.

Isao sam kod 2 lekara, 1 mi rece da sam sve to istripovao a drugi isto to, s tim sto mi je rekla da bih mozda mogao da proverim da mi stitna zlezda ne luci hormone vise nego sto bi trebalo, ali misli ona da nije ni to u pitanju.

E sad obratio sam se za pomoc jednom caletovom prijatelju koji je bio direktor psihijatrije. Posto vidim da ne volis psihijatre posto kljukaju lekovima(mislim na Bru Zlija), isto mi je i on rekao.
Kaze: necu da ti dajem neke sedative vec cu ti pripisati tabletice koje ces piti u vrlo malim kolicinama.

Prepisao mi Rivotril i Zoloft, kao i 2 vitamina, Beviplex i jos jedan ne znam kako se zove. Doze su bile jako male, i po njegovim recima, dobre su za raspolozenje.

pio sam ih nekoliko nedelja i stvarno sam primetio napredak, Ne mogu da kazem da je potpuno iscezlo, ali stvarno sam bio raspolozeniji nego ranije, i za svoju licnost(povucen sam po prirodi) sam bio stvarno pricljiv.

Medjutim ne pijem to vec 2-3 meseca i opet mi je sve gore i gore, jos sam sad uzeo casove voznje da vozim a i studije mi krecu za mesec dana pa je frka velika.

Da li da nastavim sa onim tableticama ili imate neko drugo resenje?

Bio sam odsutan par dana, izvinjavam se :)

pa ne znam npr dok sam isao u skolu kad god je neki predmet koji ne volim, a krene ispitivanje za ocenu,odjednom mi nesto prodje kroz telo, srce krene jace da lupa i ruke se tresu...

tako i u drustvu kad se nalazim stalno o tome razmisljam i onda samo odmognem sebi, opet podrhtavaju ruke. Nije to nesto preterano ali primetno je

ne znam da l' ima veze sto sam fizicki malo slabiji, kad radim neke vezbe malo duze, npr sklekove krenu ruke da mi podrhtavaju, i tako svaki deo tela(zavisi sta naprezem).

al' opet, i kad sam smiren i ne radim nista desava se. Evo sad dok kucam bas gledam u ruke, sad i nije toliko strasno.

to je verovatno ono sto ljudi zovu anksiozna licnost :dash:

EDIT: da odgovorim na drugi deo. Sta znam, miran sam, povucena licnost sto sam i rekao, to mi je verovatno i mana. Znam lako da se unervozim kad su neke obaveze ili problemi u pitanju, a ovako sam poprilicno opusten.

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novu temu, zapravo imam problem.

Nizak krvni pritisak, pritisak mi je danima 108 sa 53 ili 57. oko 65 otkucaja.

Sad treniram normalno, jedini problem je sto sam usporen, i mrzovoljan. Ima li neki nacin da se povrati u normalu? neki suplement? jel ima neko ovakvih problema?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back