Caffe Atelje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

De Reuzenbomen van de Oude Wereld​

EEN REACTIE PLAATSEN 15 MEI 2022 ANNA KRASKO
Want To Know, Guido Jonkers https://www.wanttoknow.nl/boeken/reuzenbomen-van-de-oude-wereld-fascinerend/
Veel mensen kennen de ‘Devils Mountain’ (foto hieronder) uit de film ‘Close Encounters of the Third Kind’ van Steven Spielberg. Een fascinerende film, waarbij de top van deze berg wordt gebruikt als landingsplaats voor aliens, die contact maken met de mensheid. Deze berg -Devils Mountain- toont zich in zijn uiterst vreemde vorm. De beschrijving van ‘een afgekapte boom’ komt nog het beste overeen met hetgeen je ziet. Een versteende boomstronk..? Téveel overeenkomsten om deze gelijkenis als ‘waanbeeld’ te kwalificeren. Maar wat ook meespeelt, is dat dit voorbeeld van een ‘versteende boomstronk’ niet op zichzelf staat..! Wij kwamen het schitterende nieuwe boek ‘De Reuzenbomen van de Oude Wereld’ tegen en willen onze fascinatie graag met je delen.

https://brongenoten.nl/2022/05/de-reuzenbomen-van-de-oude-wereld/

@Branko Lori

An eight-year legal dispute between Facebook and a French teacher over Gustave Courbet’s infamous painting L’Origine du monde (1866) is finally over. Frédéric Durand, who posted an image of the realistic painting of a woman’s genitals to his Facebook profile in February 2011, only to have his account abruptly deactivated and disabled Gus, has reached an agreement with the social network to resolve his lawsuit amicably..

@Branko Lori

An eight-year legal dispute between Facebook and a French teacher over Gustave Courbet’s infamous painting L’Origine du monde (1866) is finally over. Frédéric Durand, who posted an image of the realistic painting of a woman’s genitals to his Facebook profile in February 2011, only to have his account abruptly deactivated and disabled Gus, has reached an agreement with the social network to resolve his lawsuit amicably..
Znam tu sliku od G. Curbeta ,mislim da je i ovde postavljana i obrisana
Ne trpim licemerstvo i dvojne standarde nijedne vrste
Ako je nešto prihvaćeno kao umetnost neka se i posmatra kao umtnost i sloboda izražavanja
Meni je zamereno da postavljam dosta slobodne slike i nije mi dato da otvorim temu u o slikama Luosa Roya
meni se njegove slike takodje svidjaju
Učestvuj na pdf umetnost , sada je ovde prava sloboda izražavanja i prezentovanja onoga što te dotaklo bez obzira na tudje sudove i nema sankcionisanja :zag: :heart:

Poslednja izmena:
Nema šanse da ga nađem s ovom pesmom ima drugih ova ne
a prevod oću
Моя прошедшая весна Моя мечта из перламутра Скажи мне, в чем моя вина Я вечер, ты сплошное - утро. Какая светлая печаль И музыка воспоминаний Ах, как мне жаль, ах, как мне жаль Несостоявшихся свиданий. Мы так нелепо разошлись Я даже сетовать не смею Но вновь вмешаться в вашу жизнь Я не смогу, я не сумею. Ты - посох, посланный судьбой Мой карнавал из листопада Всегда одной, самой собой Останься, лучшего не надо. Мы так нелепо разошлись Я даже сетовать не смею Но вновь вмешаться в вашу жизнь Я не смогу, я не сумею. Мы так нелепо разошлись Я даже сетовать не смею Но вновь вмешаться в вашу жизнь Я не смогу, я не сумею.
🖤

Моя прошедшая весна Моя мечта из перламутра Скажи мне, в чем моя вина Я вечер, ты сплошное - утро. Какая светлая печаль И музыка воспоминаний Ах, как мне жаль, ах, как мне жаль Несостоявшихся свиданий. Мы так нелепо разошлись Я даже сетовать не смею Но вновь вмешаться в вашу жизнь Я не смогу, я не сумею. Ты - посох, посланный судьбой Мой карнавал из листопада Всегда одной, самой собой Останься, лучшего не надо. Мы так нелепо разошлись Я даже сетовать не смею Но вновь вмешаться в вашу жизнь Я не смогу, я не сумею. Мы так нелепо разошлись Я даже сетовать не смею Но вновь вмешаться в вашу жизнь Я не смогу, я не сумею.
🖤
Evo sve razumem skoro :lol::orkestar:

Evo sve razumem skoro :lol::orkestar:
:D :ortaci2:
Моје последње пролеће Мој седеф сан Реци ми шта сам ја крив ја сам вече, ти си чврста - јутро. Каква светла туга И музика сећања О, како ми је жао, о, како ми је жао због неуспешних састанака. Растали смо се тако апсурдно да се не усуђујем ни да се жалим, али не могу поново да се мешам у твој живот, нећу моћи. Ти си штап послат судбином Мој карневал опадања лишћа Увек сам, сам Остани, бољи ти не треба. Растали смо се тако апсурдно да се не усуђујем ни да се жалим, али не могу поново да се мешам у твој живот, нећу моћи. Растали смо се тако апсурдно да се не усуђујем ни да се жалим, али не могу поново да се мешам у твој живот, нећу моћи.

Izvini mrzi me da kuckm pa sa translatora
Nije adekvatan prevod 100% ali fabula je tu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back