Cafe "Welcome To The Machine"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A na Gilmora misliš, vidi problem je sa ovim linkovima ovakav...ja kad vidim ovo SMOKE ON THE WATER to i ne otvaram jer što bi slušao nešto što znam na pamet... naznači brale da je kompilacija ili nešto neobično... ovaj spot zaista prvi put vidim.... samo znaš jadno mi je to kad vidim fa Gilmor svira ovakvu dečju pesmicu... nije dostojno njegove veličine

- - - - - - - - - -

a to za prog znam,neko dobije sve,neko ništa ....može samo da se puši.

čekaj bre zajebi muziku ovde si napravio super fazon :rotf:

A na Gilmora misliš, vidi problem je sa ovim linkovima ovakav...ja kad vidim ovo SMOKE ON THE WATER to i ne otvaram jer što bi slušao nešto što znam na pamet... naznači brale da je kompilacija ili nešto neobično... ovaj spot zaista prvi put vidim.... samo znaš jadno mi je to kad vidim fa Gilmor svira ovakvu dečju pesmicu... nije dostojno njegove veličine

A ti kao da ne provodiš vreme ovde...ubuduće kad vidiš nešto baš poznato,znaj da je neka obrada ili neki eksperiment....ih dečiju pesmicu,viš da se on ne bunu,još se i uživeo u "dečiju" pesmicu...znam zašto je tako zoveš,ne moraš da objašnjavaš.;)

čekaj bre zajebi muziku ovde si napravio super fazon

Ma ukrao sam ga od nekog ludaka sa foruma...ne znaš ga ti.:rotf:

evo Zlajo, sveže je ali podseća na sedamdesete

Dobre bre Simple,volim ja 70te(LZ,DP,PF ovim redom),ali nisam pod kletvom da ne smem da slušam i nešto svežije.... ono što mi se dopadne na prvi zvuk,privlači me,nebitno koji je pravac.

To jesam slušao, mislim za PF ne možeš da me naloviš, Numb je legendarna stvar, vidi kako Rajt peva brate, imao je mnogo mekan vokal.

Iznenadićeš se ali PF je prvenstveno Psychedelic pa ona prog bend, i to su dva generea u kojima su se kretali od 1969 do danas, pre toga su imali andergraund, alternative i svakojake druge izlete, ali sa dolaskom Gilmora u bend stabilizovali su se i vrlo brzo sazreli... muzički, autorski i žanrovski

Pa Rajt i Glimor su bile glave PF,sad svaki je poseban na svoj način.Nego je li Rajt,sam odradio Wall ili je bili učešća i ostalih članova grupe?

ne znam kao ti ali ja poletim kad slušam baš ovo, ovu verziju, ovaj klip... kvalitetan je zvuk Sorrow

Imam one najpoznatije stvari od njih na kompu,neke stvari sam čuo od njih i nisu me nešto oduševile,ali recimo ovo što si mi pustio prvi put čujem i dopada mi se...i stavljam da se skida.

Ako se možda sećaš puštali su nešto slično na Tv recimo kad si ti imao oko 10tak godina,obično u nekim naučnim emisijama....uglavnom ako znaš nešto uz sveta muzike, da je rađeno na ovu foru pošalji.

Simple, pomešao sam Watersa i Rajta :dash:...samo zameni.

Mislim da je vreme da zaključam kafe(razmislite još jedmom da li da menjamo naziv),zato nešto za laku noć...

E jesi ih dobro pomešao... Vidi ovako, Gilmor i Rajt su bolji muzičari od Votersa, ali je Voters bio čovek od ideje, on je pravio one muzičke fabule o kojima smo pričali tamo na temi o hardu... The Wall je idejno, koncepcijski, aranžerski i tekstualno Votersovo delo... u stvari to je bila njegova dotadašnja biografija ... naravno da je doprinos ostalih članova ogroman... oni su sve do tada zajedno radili i zajdno se potpisivali....

Taj album je prekretnica i početak kraja.... PF je punim sjajem zablistao sa The Dark Side of the Moon, mada su i Midle, Obscured by Clouds, Atom hearth Mother strašno dobri albumi... e sad, kako je rastao uspeh tako je rastao i Votersov ego i kad su konačno nokautirali svet sa Wish You Were Here Voters preuzima totalnu kontrolu... imam utisak da je želeo da mu ostali ćlanovi budu samo plaćeni muzičari... ali zaebo se PF je uvek funkcionisao kao celina i nikako drugačije... Animals je album koji je bio totalno razočaranje (realno slab album)... mnogo problema zbog Votersove dominacje i Right napušta bend... usledio je Final Cut kao još jedan slab album i čista Votersova kreacija....i tu je bio kraj tog dela priče...

Votersa je uspeh albuma Tha Wall poneo i mislio je da je on engine PF.... u neku ruku on jeste to i bio ali se precenio... to nam dokazuje uspeh PF bez Votersa
i dva fantastična albuma A Momentary Lapse of Reason i Division Bell

Ako pogledaš solo projekte, a imali su ih svi (najviše Voters), to su ispodprosečna muzička ostvarenja, skoro da ne zavređuju pažnju i komentar, to ti samo govori o tome da su oni pojedinačno bili goli k., ali kad su zajedno činili su čarobni mix koji će se čovečanstvu ponavljati retko kao poseta Halejeve komete.

Poslednja izmena:
jesi ih dobro pomešao

Znaš imam običaj da gledam kako ko izgleda od muzičara,a Voters se u mladosti i nije mogao pohvaliti nekom privlačnom spoljašnošću,ali se zato u starosti prolepšao.Za razliku od njega Rajt je uvek bio lep čovek i kad sam ti poslao juče onaj snimak,kako sam video Rajta ,utripovao sam da je Voters i tada mi se sve izmešalo...da ne objašnjavam kako.

e sad, kako je rastao uspeh tako je rastao i Votersov ego i kad su konačno nokautirali svet sa Wish You Were Here Voters preuzima totalnu kontrolu... imam utisak da je želeo da mu ostali ćlanovi budu samo plaćeni muzičari... ali zaebo se PF je uvek funkcionisao kao celina i nikako drugačije

Mislim,provesti toliko vremena sa nekim ljudima,radeći sa njima,stvarajuću muziku u čemu bi trebalo da se valjda uživa i na kraju zbog svog ponosa okrenuti im leđa...mislim bezveze.
Drago mi je što su tako postupili,ne da bi njemu natralji nos ,nego sebe radi, da pokažu da jedan čovek ne čini bend.

Recimo da bi neka grupa fukcionisala,trebalo bi da važi ona “svi za jedno,jedan za sve“.Čist primer LZ... nisu pukli zato što su se jeli međusobno,već se se rastali nakon tragične smrti njihovog sjajnog bubnjara Bonza.Verovatno su rekli: to je to...nećemo da nastavimo bez njega.Imali su ljudi osećaj koliko je bitan svaki član grupe...znali su da bez njega nema magije,a i nisi se poneli kao da su izgubili samo člana grupe,nego nešto više, prijatelja, brata.

Neraspoložena sam malo sada, malo tužna. Samo ću vam se javiti.

Karenka, znaš kako kaže pesma

Znaš imam običaj da gledam kako ko izgleda od muzičara,a Voters se u mladosti i nije mogao pohvaliti nekom privlačnom spoljašnošću,ali se zato u starosti prolepšao.Za razliku od njega Rajt je uvek bio lep čovek i kad sam ti poslao juče onaj snimak,kako sam video Rajta ,utripovao sam da je Voters i tada mi se sve izmešalo...da ne objašnjavam kako.

Voters se brate nikada nije prolepšao... ružan je ko vanzemaljac uvek bio i ostao... nebitno je to... snimak na kome si Rajta pomešao sa Votersom je iz perioda kada je Rajt već bio bolestan (rak pankreasa) pa je zato izgledao kao Voters :hahaha: inače Rajt je zaisa bio lepotan... ne razumem se u muške ali mislim da je najlepši bio od svih...

Mislim,provesti toliko vremena sa nekim ljudima,radeći sa njima,stvarajuću muziku u čemu bi trebalo da se valjda uživa i na kraju zbog svog ponosa okrenuti im leđa...mislim bezveze.
Drago mi je što su tako postupili,ne da bi njemu natralji nos ,nego sebe radi, da pokažu da jedan čovek ne čini bend.

Nisu Zlajo tu emocije mnogo igrale ulogu, kad je Voters počeo da dribla PF je bio megabend... ogromna lova, ali stvarno ogromna... na njihove odnose su uticali i menadžeri... izdavači i ceo karavan koji je imao ogroman biznis sa PF... mnogo je to komplikovano bilo... još uvek istoričari proučavaju šta se sve tu izdešavalo... bilo je i onih koji su podržavali projekat razbijenog PF misleći da će tako pasti veća lova.... svako je imao svoje viđenje, svoje interese i svoju sujetu... kad sve to pomešaš dobiješ haos...

Recimo da bi neka grupa fukcionisala,trebalo bi da važi ona “svi za jedno,jedan za sve“.Čist primer LZ... nisu pukli zato što su se jeli međusobno,već se se rastali nakon tragične smrti njihovog sjajnog bubnjara Bonza.Verovatno su rekli: to je to...nećemo da nastavimo bez njega.Imali su ljudi osećaj koliko je bitan svaki član grupe...znali su da bez njega nema magije,a i nisi se poneli kao da su izgubili samo člana grupe,nego nešto više, prijatelja, brata.

:hahaha: aj što je tragična smrt... pusti bre Zlajo... otrovala se pijandura narkomanska...

Zlajo ti ovo što pišeš posmatraš te bendove kao grupu dečaka iz garaže u susedstvu... nema to veze... megabendovi o kojim pričamo su strašno velike i kompleksne firme sa budžetom ravnim budžetu jedne manje države... ništa tu nije onako kako većina vas zamišlja... sve je podređeno novcu i zaradi... sve, sve, sve... bez izuzetka...i kad se bend rasturi i kad se sastavi i kad se obnovi... novac, novac i samo novac....

Dobro je Zlajo, pa kako bre da ne znam za ELP, klasika je to Zlahota

Dobro jutro! Pa, da nastavimo sa citatima. :whistling:

Poletna i vesela je pesmica ta....

Pih, samo do pola,a gitara cepa celo vreme, vratio bih ti ja osmeh potpuno na lice nego ti begaš... zatvaraš se u školjku... glumiš ili jesi biser... šalim se ... biće kako će biti i tu pomoći nema....

od Karmakanic-a, odlični zvuci gitare! Ludilo od varijacija.
Dire Straits nikada ne odbijam. :aha:
Danas mi je bolje. :z;:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back