Cackanje po oglasima za posao

Pa hoces da radis u BG?
Pa tako i treba......
Sto nije poznanik krenuo po provinciji da trazi posao?
Da vidis koliko slobodnih mesta ima za lekare u unutrasnjosti.
Nego covek hoce da radi u prestonici....

Nije tacno,bar za Kv pricam,da se ogranicim,ne znam za druge gradove u Srbiji...Moja kuma zavrsila za dr,i to najboljim prosekom,ali sve dok se nije uclanila u stranku,nije se mogla zaposliti..predpostavljam da je bilo i nekih jevrica....

Welcome to the club:cool:
Jos je jaca fora kad ti prijatelj ili poznanik ponudi "posao" koji se svodi na rad na procenat,u prevodu sipcenje o svom trosku i cimanje ljudi za rukav da kupe nesto sto im ne treba.
Nisam pametan,mogu jos samo da ti predlozim ciscenje po kucama i paljbu preko u toku sezone,ti sajtovi za zaposljavanje su kao kad se navuces na igre na srecu,znas unapred da od toga nema nista ali kao programiran nastavljas sa slanjem prijava i odlasaka na beskorisne razgovore.

:zcepanje: :zcepanje:

A paljba preko. Pa htela sam vec pre 6-7 godina da odem. Imam kao tetku i brata preko u Nemackoj, ali sto smo pricali o tome na jednoj sedeljci na nekom rodjendanu, mnogi su potvrdili moje iskustvo sa rodjacima iz inostranstva, i kazu da se i njihovi rodjaci odmah uplase kad im se nabaci da dodju samo na 2-3 meseca , da probaju ili dok se ne snadju sami. Odmah kao i ovi moji pocnu da bacaju i drvlje i kamenje na sistem tamo ( jos i mnogo pre ove svetske ekonomske krize). Prica mi jednom moja tetka tako kako kod nas i ne pokazuju nemire u nemackoj i demonstacije svrsenih studenata koji posle studija nikome ne trebaju, te nemaju gde da se zaposle. ,, Ma kakvi uzas ni kod nas ne cvetaju ruze i kod nas mladi nemogu da nadju posao.... isto je kao i ovde,, I vidim ja koliko ima sati cim se ona trgla tako i poce da mi prepricava scenario strave i uzasa od tamo.
Lupala je tada znam, tada je bilo lepo i mirno tamo ali se prepala da joj slucajno ne dodjem na grbacu.

Pa oni koji imaju gde oni su svi vec odavno zbrisali. Ostali smo mi koje nase Srbende ne zele na prime. Znam par njih koji ovde trule godinam, a imaju rodjake preko koji jasno ne zele da im pomognu. Pa nema veze , sto puta sam rekla zapamti pa vrati. Najgore je sto sam ja osoba koja uvek svima gleda da pomoge a meni nema ko kad meni treba. Ali ne moze ni to vecno. ;)

Poslednja izmena:

Back