Ćaci položio najsmešniji ispit na Medicini, a hvale ga kao da je osvojio Mont Everest...

Grom_sa_neba!

Buduća legenda
Poruka
32.965
...

Ćaci položio najsmešniji ispit na Medicini, a rezimlije ga hvale kao da je osvojio Mont Everest...

Ko je imao priliku da studira po tzv Bolonji i sa ESPB vrendostima bodova za razlicite ispite...zna da se vrednost ispita tj bodova kretala od 3-6 bodova po ispitu...u moje vreme bilo je par ispita i sa 7 kao najtezi...
Dakle nije bilo nize tj slabije vrednosti ispita od 3...

Da vidimo sad:

Istražili smo koji je to ispit glavni ćaci Miloš Pavlović položio i dobio desetku​

https://nova.rs/magazin/prica-se/gl...-istina-nema-veze-sa-zivotom-pogledajte-sami/
...ministar za javna ulaganja Darko Glišić, iskoristio je priliku da "objasni narodu" da je to najteži ispit na Medicinskom fakultetu, da je profesor kod koga je polagao Pavlović "blokader" i da mu se od besa tresla ruka što je morao da mu upiše desetku.
A, sada se vraćamo u realnost o ispitu i njegovoj težini.
Miloš Pavlović položio je predmet „Medicinska statistika i informatika“ koji nosi 3 ESPB boda. :lol:

Za one koji nisu upoznati, ispiti koji nose niži broj bodova, tačnije ispod standardnih jednosemstralnih ispita koji uglavnom nose 6 poena (ili više zavisno od težine i obima gradiva) smatraju se „lakšim“ ili su neretko izborni predmeti. Dakle, predmet Medicinska statistika i informatika nikako ne spadaju u kategoriju ispita kao što je anatomija koji decenijama važi za najt
...

Poslednja izmena:
...

Ćaci položio najsmešniji ispit na Medicini, a rezimlije ga hvale kao da je osvojio Mont Everest...

Ko je imao priliku da studira po tzv Bolonji i sa ESPB vrendostima bodova za razlicite ispite...zna da se vrednost ispita tj bodova kretala od 3-6 bodova po ispitu...unkoje vreme bilo je par ispita i sa 7 kao najtezi...
Dakle nije bilo nize tj slabije vrednosti ispita od 3...

Da vidimo sad:

Istražili smo koji je to ispit glavni ćaci Miloš Pavlović položio i dobio desetku​

https://nova.rs/magazin/prica-se/gl...-istina-nema-veze-sa-zivotom-pogledajte-sami/

...
Pretpostavio sam da je neka lagarija i eto ispostavilo se.

Ej, ljudi mož' se mi zezazmo, al medecina fakultet neje šala. Evo, ja još onomad, pre trijes i kusur godina upiso to iz zajebancije. Dobro, nije iz zajebancije, iz opklade. Reko mi ćale, ti si baraba, nikad od tebe neć' d' bude akademski građanin. I na take reči šta da radiš? D' oćutiš? Pa nisam ja Ćuta, ja odma pitam, kol'ko ulažeš? On kaže, ladu 1200 sa proširena vrata, mož 5 boxa cigare d' u'vati ako ideš za Bugarsku. M'slim, bila '93. , radio se biznis, takva lada bila ozbiljan ulog. Reko, prihvaćam bez dodatni uslovi. I položim ti ja prijemni, ono, biologija mi već ionako išla, već sam odustao na prvu godinu iste, a hemija za prijemni, pa to tek pa bilo pfff... od dvajes pitanja, sve pod a, b, c, ja zaokruživao pod c, i po sistemu verovatnoće, 30% mi bilo dovoljno da, uz prethodno, dobro urađen test iz biologiju, prođem.
Slavodobitno uznem ladu i prodam je za ravno 1000 dojč marke koje ubacim u piramidalnu štednju, popularan vid zarade u to vreme, i delimično puknem (delimično, jer sam na vreme namirisao pucanje, za razliku od neki moji drugari).
Posle mi na medecinu bilo mnogo dobro, ono, napušim se ko zmaj pa odem na anatomiju i ... ma dobro, na anatomiju nije tolko smešno, al, generalno, sve u svemu, smejurija. A i nije bilo neisplativo - valjao sam retkim preostalim grčkim studentima vutru po šticovanu cenu...
Ej, ne znam što sam vam sve ovo ispričao. Ne znam, zaista. Valjda me nekako asociralo ovo sa Ćaci Pavlovića i fax medecinski, ne znam.

Oglasila se Katedra za statistiku Medicinskog fakulteta povodom desetke Miloša Pavlovića​

– Katedra za medicinsku statistiku i informatiku Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu oglasila se saopštenjem povodom interesovanja javnosti u vezi sa ispitom iz predmeta Medicinska statistika i informatika, ističući da su ispitni rezultati rezultat kvalitetne pripreme, savremenog nastavnog pristupa i pune transparentnosti procesa.

Kako se navodi, u tekućem ispitnom roku akademske 2024/2025. godine, ispit je prijavilo 436 od ukupno 512 studenata, dok je samom polaganju pristupilo njih 383 (74,8%). Čak 255 studenata (67%) ostvarilo je maksimalnu ocenu – desetku, dok je ukupno njih 370 (96,6%) položilo ispit. Najnižu prolaznu ocenu – šest, dobio je jedan student, a njih 13 nije položilo ispit. Dodatno, 26 studenata odlučilo je da poništi ispit.

Kako su u saopštenju naveli – uprkos složenim društvenim okolnostima i brojnim izazovima sa kojima se studenti suočavaju, pokazali su da je, uz posvećen rad i kvalitetnu podršku, moguće postići vrhunske rezultate – uspešno pripremiti ispit i položiti sa najvišom ocenom.

„Kao lider u digitalnoj transformaciji medicinske edukacije, Katedra za medicinsku statistiku i informatiku godinama neguje pristup koji kombinuje klasične metode učenja sa tehnološkim inovacijama. U nastavnom i ispitnom procesu koristi elektronsku platformu za interaktivno učenje, koja je osmišljena tako da studentima omogući neprekidan pristup materijalu, efikasno i jasno razumevanje gradiva, kao i precizne smernice za učenje. Ovakav pristup se koristi i na predmetu Medicinska statistika i informatika koji se realizuje u zimskom semestru treće godine integrisanih studija medicine, i nosi 4 ESPB poena. Sadržaj predmeta usklađen je sa nivoom znanja koji se očekuje od studenata treće godine medicine, podrazumeva 60 časova aktivne nastave uz dodatni samostalni (istraživački) rad studenata“, naveli su u saopštenju.

Prema njihovim rečima, ispit se sastoji iz dva dela, 1) rešavanje medicinskih problema uz pomoć statističkog softvera i 2) test znanja u oblasti primene statistike i informatike u medicini. Oba dela ispita se realizuju isključivo elektronski, u kompjuterskim učionicama Katedre. Usmeno ispitivanje ne postoji. Ispitna pitanja i problemi se za svakog studenta automatski generišu slučajnim izborom iz baze znanja. Kontrola tačnih rešenja i odgovora je u potpunosti automatizovana. Poeni se neposredno po završetku ispita automatski upisuju u elektronski studentski karton, koji je studentima dostupan u svakom trenutku.

Ovakav način realizacije ispita omogućava jednake uslove za sve studente, obezbeđuje potpunu objektivnost i transparentnost ispitnog procesa, uz očuvanje privatnosti kako studenata, tako i nastavnog osoblja, ukazuju.

„Katedra za medicinsku statistiku i informatiku odlučno osuđuje svako iznošenje informacija u javnost koje nisu prethodno potvrđene od strane Katedre, a odnose se na njene aktivnosti. Takođe, smatramo neprimerenim javno navođenje imena nastavnika i saradnika Katedre u kontekstu koji nije u skladu sa njihovim jasno definisanim nastavnim i naučnoistraživačkim obavezama“, zaključuje se u saopštenju koje potpisuju nastavnici i saradnici Katedre za medicinsku statistiku i informatiku Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...g-fakulteta-povodom-desetke-milosa-pavlovica/

Izaslo njih 75%, uprkos zvizdanju plenumasa. U tome je poenta.
Pa dobro.
I premijer Macut je položio ispite na Medicinskom fakultetu pa ga to nije sprečilo da postane Vučijava marioneta.
Nije, kao sto nece ni tih 255 cacija koji su dobili desetke sada. Vasih 76 tupsona ostaju da zvizde i guraju kontejnere, u tome im je sva profesionalna perspektiva.

Oglasila se Katedra za statistiku Medicinskog fakulteta povodom desetke Miloša Pavlovića​

– Katedra za medicinsku statistiku i informatiku Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu oglasila se saopštenjem povodom interesovanja javnosti u vezi sa ispitom iz predmeta Medicinska statistika i informatika, ističući da su ispitni rezultati rezultat kvalitetne pripreme, savremenog nastavnog pristupa i pune transparentnosti procesa.

Kako se navodi, u tekućem ispitnom roku akademske 2024/2025. godine, ispit je prijavilo 436 od ukupno 512 studenata, dok je samom polaganju pristupilo njih 383 (74,8%). Čak 255 studenata (67%) ostvarilo je maksimalnu ocenu – desetku, dok je ukupno njih 370 (96,6%) položilo ispit. Najnižu prolaznu ocenu – šest, dobio je jedan student, a njih 13 nije položilo ispit. Dodatno, 26 studenata odlučilo je da poništi ispit.

Kako su u saopštenju naveli – uprkos složenim društvenim okolnostima i brojnim izazovima sa kojima se studenti suočavaju, pokazali su da je, uz posvećen rad i kvalitetnu podršku, moguće postići vrhunske rezultate – uspešno pripremiti ispit i položiti sa najvišom ocenom.

„Kao lider u digitalnoj transformaciji medicinske edukacije, Katedra za medicinsku statistiku i informatiku godinama neguje pristup koji kombinuje klasične metode učenja sa tehnološkim inovacijama. U nastavnom i ispitnom procesu koristi elektronsku platformu za interaktivno učenje, koja je osmišljena tako da studentima omogući neprekidan pristup materijalu, efikasno i jasno razumevanje gradiva, kao i precizne smernice za učenje. Ovakav pristup se koristi i na predmetu Medicinska statistika i informatika koji se realizuje u zimskom semestru treće godine integrisanih studija medicine, i nosi 4 ESPB poena. Sadržaj predmeta usklađen je sa nivoom znanja koji se očekuje od studenata treće godine medicine, podrazumeva 60 časova aktivne nastave uz dodatni samostalni (istraživački) rad studenata“, naveli su u saopštenju.

Prema njihovim rečima, ispit se sastoji iz dva dela, 1) rešavanje medicinskih problema uz pomoć statističkog softvera i 2) test znanja u oblasti primene statistike i informatike u medicini. Oba dela ispita se realizuju isključivo elektronski, u kompjuterskim učionicama Katedre. Usmeno ispitivanje ne postoji. Ispitna pitanja i problemi se za svakog studenta automatski generišu slučajnim izborom iz baze znanja. Kontrola tačnih rešenja i odgovora je u potpunosti automatizovana. Poeni se neposredno po završetku ispita automatski upisuju u elektronski studentski karton, koji je studentima dostupan u svakom trenutku.

Ovakav način realizacije ispita omogućava jednake uslove za sve studente, obezbeđuje potpunu objektivnost i transparentnost ispitnog procesa, uz očuvanje privatnosti kako studenata, tako i nastavnog osoblja, ukazuju.

„Katedra za medicinsku statistiku i informatiku odlučno osuđuje svako iznošenje informacija u javnost koje nisu prethodno potvrđene od strane Katedre, a odnose se na njene aktivnosti. Takođe, smatramo neprimerenim javno navođenje imena nastavnika i saradnika Katedre u kontekstu koji nije u skladu sa njihovim jasno definisanim nastavnim i naučnoistraživačkim obavezama“, zaključuje se u saopštenju koje potpisuju nastavnici i saradnici Katedre za medicinsku statistiku i informatiku Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...g-fakulteta-povodom-desetke-milosa-pavlovica/

Katedra koja se javno oglasila nije u obavezi da se bavi politikanstvom, ali je obavezi biti transparetna. Profesor se pravi mrtav i ne smije reci, demantirati juniora Tursiju, reci tko je na nedozvoljen nacin korigirao ocjenu. Profesoru je ugrozen njegov unosan biznis

Studenti Medicinskog fakulteta ismejali GLAVNOG ĆACIJA​

Jedna od glavnih vesti u režimskim medijima bila je ta da je Miloš Pavlović, student Medicinskog fakulteta, nasamario "zle blokadere" i da je dobio desetku na ispitu iz "Medicinske statistike i informatike", a koji je najteži ispit na fakultetu, ako ćemo verovati rečima Darka Glišića, koji nema ama baš nijedan razlog da slaže javnost.

Ovaj fenomen (polaganje ispita sa desetkom Pavlovića, inače glavnog studenta koji želi da uči) prokomentarisali su studenti Medicinskog fakulteta u blokadi. I to na svoj, krajnje duhovit način.

- Kako nezvanično saznajemo, računar na kom je Ćaci polagao statistiku je jedan od glavnih blokadera u celoj računarskoj radionici i namerno je postavljao teška pitanja Ćaciju. Očekujemo reakciju nadležnih organa i da računar bude procesuiran za narušavanje ustavnog poretka - naveli su studenti i dodali:

https://x.com/Blokada_Mfub/status/1943270612681490885

Upravo nam javljaju da je istragu preuzelo odeljenje za visokotehnološki kriminal. Kažu da se računar tereti za "vađenje crnog ispod nokata" glavnom Ćaciju. Nakon se staje na kraj blokaderskim računarima i terorističkom programu EZR!

https://direktno.rs/vesti/drustvo-i...ltet-studenti-milos-pavlovic-glavni-caci.html

Back