hvala tebi na odgovoru, ali mi nista nisi pomogao
nije mi jasna funkcija petlji, tj. sta radi prva a sta druga, a ovaj tvoj program mi je tek skroz nejasan
Sve se na prvi pogled vidi iz koda ali evo:
Spoljasnja petlja se vrti onoliko puta kolika je duzina stringa. Zasto? Pogledaj sta se trazi u tvom zadatku, i uzmi proizvoljnu rec. Koliko ispisa ocekujes? Videces da imas ispisa isto onoliko kolika je duzina reci. Prema tome, spoljasnja petlja ce se vrteti toliko puta.
Kada analiziras potreban izlaz, videces da i-ti ispis ima i karaktera. Prema tome, unutrasnja petlja u tekucem i-tom ispisu ispisuje prvih i karaktera u datom stringu.
Nisam bas toliko vest u objasnjavanju, ali nadam se da si razumeo bar nesto.
Nije to uopste neki komplikovan kod, daleko je od toga. Sve sto je bilo potrebno je da izanaliziras problem, tj. da na osnovu zadatog ulaza uocis kakav izlaz i u kojem formatu se ocekuje od tebe, i da nakon toga bar pokusas da protumacis kod.
A ako ne razumes indeksiranje nizova, ili petlje, ni ne moze se ocekivati da razumes ovo. Prvo nadji neku literaturu i to ponovi, a onda ponovo pogledaj kod.
I takodje, posto u ovom slucaju dimenzija stringa nije promenljiva, bolje je jednom pozvati metodu size, i to uskladistiti u neku promenljivu, nego nekoliko puta bespotrebno pozivati istu metodu.