pivosok
Buduća legenda
- Poruka
- 26.396
Ja sam Mihailo Zivkovic,ucenik trece godine tehnicke skole.Ovom prilikom bih vas zamolio za pomoc,ukoliko je neko u mogucnosti da resi sledeci zadatak:
Задатак 2
Нека је дат целобројни низ a[14]. Напиши програм којим се формирају чланови овог низа функцијом random до 46. Овај низ формирај у функцији типа void formiranje, Прикажи добијени низ у главној функцији main. Позови функцију zameni која је типа void и у kojoj чланови низа замењују места на следећи начин.
a[0] са a[13], a[1] са a[12],a[2] са a[11],...a[6] са a[7],
У главној функцији main прикажи тако модификовани низ.
Прикажи резултат у облику:
"Clanovi formiranog niza su : __ __ __ ... "
"Clanovi modifikovanog niza su : __ __ __ ... "
Uz napomenu da se u funkciji zameni koristi pokazivac na niz.Hvala unapred.
ja sam Milan Bukowski iz sela Bastaji opstina Knezevo , coban po zanimanju . Ovom prilikom bi ti pomogao da resis zadatak

da bi se generisali neusmicno brojevi u ceu neophodno je koristiti random funkciju . Uz to imas na netu kako se koristi random biblioteka je time.h . Bolje sam malo da se zainteresujes nego ja da ti ispisujem .
Dalje probas sam da naucis kako se razmenjuje vreednost za dva broja . fora je da uvedes trecu promenjivu , i onda njoj dodas vrednost prve , a prva dobije vrednost druge , a druga dobije vrednost trece ( koja je jednaka prvoj )
void razmeni ( int *a , int *b) ;
to ti je pocetak funkcije .
dalje razmenjivanje vrednosti uopce nije u ovom slucaju tesko izvrsiti . Primetis da indeksi koji treba da razmenjuju vrednost su a i ( 13 -a)