bmaxa
Legenda
- Poruka
- 70.808
Komplikovane stvari se kriju iza jednostavnih pitanjaMm, da i meni ne radi kako treba, ne broji sve duplikate... bem ti zadatak xD

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Komplikovane stvari se kriju iza jednostavnih pitanjaMm, da i meni ne radi kako treba, ne broji sve duplikate... bem ti zadatak xD
Ja sam prosto prekopirao zadatak, ***** se s njim sat vremenaПа буди јасан око задатка. Можемо рачунати типа 1,1,10,20,10,7,8 и ја ти кажем да имамо 2 дупликата. То ради мој задатак. Ја сам мислио да то хоћеш.
#include <algorithm>
#include <vector>
#include <iostream>
int main() {
std::vector<int> v = { 3,3,10,3,10,2,4,2,5,2 };
std::sort(v.begin(),v.end());
for (auto i=v.begin(),j=i+1; i!=v.end() && j!=v.end();i=j+1) {
int count=0;
while (*i == *j){
++j;
++count;
}
if (count>0)std::cout << *i << std::endl; //duplon
if (count == 0)++j;
}
}
To su u svakom slučaju DVA duplikata? Koja 'budala' će pod duplikat da broji 'original' od duplikata?Имаш могућност за задатак да ти нађе колико је дупликата типа: 1,1,10,10. И онда испада 4. Али ако си тражио само број дупликата, онда је оно што сам заковао.
Братеее, па хајде уништи му живот. Он не зна шта је break (није срамота), а ти му дајеш векторе.Evo ti. fora je samo u sortu. Tvoj zadatak je da ispises total broj umesto svaki duplikatKod:#include <algorithm> #include <vector> #include <iostream> int main() { std::vector<int> v = { 3,3,10,3,10,2,4,2,5,2 }; std::sort(v.begin(),v.end()); for (auto i=v.begin(),j=i+1; i!=v.end() && j!=v.end();i=j+1) { int count=0; while (*i == *j){ ++j; ++count; } if (count>0)std::cout << *i << std::endl; //duplon if (count == 0)++j; } }
![]()
Кажем, зависи шта задатак тражи. Поента програмирања је да урадиш оно што се тражи од тебе. А не шта је логично. Ако бих ја теби тражио да ми урадиш тако задатак, ти би урадио то. Зар не?To su u svakom slučaju DVA duplikata? Koja 'budala' će pod duplikat da broji 'original' od duplikata?
Bolje da pocne od vektora jer C nizovi su katastrofa za pocetnike. To ukoliko hoce da uci C++. Nek mu onda budeБратеее, па хајде уништи му живот. Он не зна шта је break (није срамота), а ти му дајеш векторе.
Разумем ја тебе, али нека уради овако просто. Петље су лаганица. Мало да увежба то. Ако му даш векторе као да си му рекао: Хајде направи програм за шах.Bolje da pocne od vektora jer C nizovi su katastrofa za pocetnike. To ukoliko hoce da uci C++. Nek mu onda bude
zadatak da C++ vektor zameni nizom ;P
U C++ sigurno NE! Osim toga, ponekad je veća gnjavaža opisati šta treba da uradi zadatak, nego da napišeš program za to! Ovde smo recimo zapeli oko pojma 'duplikat'....Кажем, зависи шта задатак тражи. Поента програмирања је да урадиш оно што се тражи од тебе. А не шта је логично. Ако бих ја теби тражио да ми урадиш тако задатак, ти би урадио то. Зар не?
Па зато ја мрзим те питалице. Нису најјасније. Лако је накуцати код. Али тешко је укапирати шта хоће од мене уопште.U C++ sigurno NE! Osim toga, ponekad je veća gnjavaža opisati šta treba da uradi zadatak, nego da napišeš program za to! Ovde smo recimo zapeli oko pojma 'duplikat'....
Тај је закомпликовао себи живот. Он је копирао низ у низ два, а у трећи низ оставио само нуле. И онда је пролазио кроз други низ који је копија првог и тражио где се јављају исти елементи. И када се јаве, у трећем низу додати број дупликата. Ово је хаос хДNacin na koji je zadatak resen na sajtu izgleda ovako... Ovde mi nije jasno zbog cega se koristi treci niz(arr3) i ceo treci ciklus u sustini... Pa ako iko ima slobodnog vremena... bilo bi mi korisno da razumem ovo![]()
Ispravno je resenje zato sto upisuje u treci niz 1..n po indeksima elemenata koji se poklapaju gde je n broj ponavljanja.Nacin na koji je zadatak resen na sajtu izgleda ovako... Ovde mi nije jasno zbog cega se koristi treci niz(arr3) i ceo treci ciklus u sustini... Pa ako iko ima slobodnog vremena... bilo bi mi korisno da razumem ovo![]()
Ово си нашао:Nacin na koji je zadatak resen na sajtu izgleda ovako... Ovde mi nije jasno zbog cega se koristi treci niz(arr3) i ceo treci ciklus u sustini... Pa ako iko ima slobodnog vremena... bilo bi mi korisno da razumem ovo![]()
Da, da, na tom sajtu vezbam, to si mi preporucio onomad. Ima dobrih zadataka, samo ponekad me tako resenja totalno zbune...
https://www.javatpoint.com/c-programming-language-tutorialDa, da, na tom sajtu vezbam, to si mi preporucio onomad. Ima dobrih zadataka, samo ponekad me tako resenja totalno zbune...
Uzmimo niz: 1, 2, 1, 1, 1, 3, 1, 1, 2, 2, 1. Koliko je tu duplikata?Ispravno je resenje zato sto upisuje u treci niz 1..n po indeksima elemenata koji se poklapaju gde je n broj ponavljanja.
Kako je 2 dovoljno da postoji kao minimum ponavljanja dovoljno je samo ispitati na 2 a ne na 3,4 5 i vise.
edit:
no i ovaj program je generalno neispravan zato sto ne proverava korektnost ulaza a to je vaznije za profesionalno
programiranje od samog problema...
2Uzmimo niz: 1, 2, 1, 1, 1, 3, 1, 1, 2, 2, 1. Koliko je tu duplikata?
A moj program bi na ovo rekao 8!
Nije uopšte problem napisati jedno ili drugo ako imaš rešenjeA moj program bi na ovo rekao 8!
Ali, kao što reče @Grindelwald, problem je napisati program ako NE znaš šta on treba da radi!Nije uopšte problem napisati jedno ili drugo ako imaš rešenje![]()
Рекао сам да је лако написати код, али да је проблем разумети шта се хоће од мене. Нисам их повезао.Ali, kao što reče @Grindelwald, problem je napisati program ako NE znaš šta on treba da radi!![]()
Pa on je skapirao kao 3. varijantu da je duplon kad ima najviše dva ponavljanjaAli, kao što reče @Grindelwald, problem je napisati program ako NE znaš šta on treba da radi!![]()