C++ prevodilac problem,pauza?

• Začetnik teme Začetnik teme miXed
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
1. Има то ...
2. То се зове "Intellisense", а то је у склопу Visual Studiа још од '97 илити још од првог издања ;)
И да, то што критикујеш онај "глупави" ИДЕ за паскал који се користи по школама је потпуно оправдано, ја на њему нисам могао да подесим ни српски распоред тастера. :(

За скидање бесплатне( Express) верзије VB-a куцај у Гугл: download Visual Basic Express 2008.
Кад преузмеш, саветујем да у опцијама компајлирања подесиш да се "гађа" .NET 2.0 а не овај 3.5 јер стварно ретко ко код нас има инсталиран .NET 3.5 ( наравно изузимају се они са Вистом и легалним ИксПе-ом :))

Хвала!
Потрудиќу се око 2008-це.:roll:

pozz,evo uzo i ja malo da ucim programiranje XD uzo ovu veeeliku knjigu " Nauciti C++ za 21 dan "
stigo do 2 dana,i doso do ovog programa,ako tako mogu da ga nazovem

Kod:
//Listing 2,2 koriscenjem cout

#include <iostream.h>
int main()
{
    cout << "Zdravo.\n";
    cout << "Ovo je 5: " << 5 << "\n";
    cout << "Manipulator endl nas prevodi u novi red." <<
    endl;
    cout << "Evo veoma velikog broja: \t" << 70000 << endl;
    cout << "Ovo je zbir 8 i 5: \t\t" << 8+5 << endl;
    cout << "Evo Razlomka: \t\t\t" << (float) 5/8 << endl;
    cout << "I veoma velikog broja: \t\t" << (double) 7000*7000 <<
    endl;
    cout << "Nemojte zaboraviti da zamenite Jesse Liberty svojim imenom.... \n";
    cout << " miXed je C++ programer! \n";
    return 0;
}

I sad kad ocu da pokrenem program kazhe kao projekat nije kompajlan.I ja ok uzmem uradim complain, i uradim run, i isto mi pishe.Neko zna reshenje?To je jedan problem.
A drugi problem mi je , kad startujem program samo na brzaka se pojavi i nestane , ako nije frka da mi neko ostavi neki code za pause da tako ostane da ne nestane.Ajdee programeri =)

Imas gresku dole kod return 0;
Napisi iznad return 0; napisi ovo: "system ("PAUSE");" ( bez navodnika) i to je to....

Ljudi u pravu ste za C++, zakon je, ali necete verovati kolko je mocniji C od C++a.... :)
No svejedno ne smatram Javu gejevskim programskim jezikom i planiram da krenem skorije da je radim, kolko zbog Javine podrske za mobilne telefone sto ce dobro doci kolko meni tolko i ostatku sveta...

2. a zar se ne zove to code completion, tako nekako?

u svakom malo boljem okruzenju to je ugradjeno, jedan od najkorisnijih izuma koje sam sreo

Pa meni to uopste (nisam neki advanced programer, pre ce biti da sam obican laik koji ne zna 90% stvari), to "da mi se posle . pojavi sto mogu upisati" nije koristilo ako ne znam sta to nesto sto mogu upisati "vrsi" "radi" "dela" - a ako "znam" onda mi ni tad nije bilo od koristi, posto ga onda "znam" i zato sto imam opciju F&R pa onda mogu da napisem recimo umesto ->Dispose i Jedno dsse pa posle udjem u Fing&Replace i zamenim dsse sa ->Dispose ().

A i *** kad napises 10 000 linija koda u programu onda kad pises 10 001 i ne mislis da ce ti to ccompletion kako li ga zovete biti od neke ogromne pomoci, posebno ne da je to "najkorisnije".

eh...a te sto znas pa pises pa onda zayebes jedno slovo i posle moras da se vracas da ga menjas jer se prevodilac buni...ovako kucas, on ti suzava izbor, onda lupis enter i nema da brines ni za case ni za pojedena slova

a, usput, code completion bi trebalo da bude dovoljno pametan da ti, pored spiska metoda, da i njihov kraci opis, i onda kad znas sta hoces a ne znas kako se zove - pogledas da li ima neceg asocijativnog, i ako ima vidis sta radi, i obicno - vidi cuda - jeste bas to sto ti treba ;)

a ako i nema mini enciklopediju uz sebe, opet sluzi kao podsetnik (da ne skaces po klasama trazeci kako es bese zove nesto) i olaksica za pisanje (ne drndas shift stalno)

eh...a te sto znas pa pises pa onda zayebes jedno slovo i posle moras da se vracas da ga menjas jer se prevodilac buni...ovako kucas, on ti suzava izbor, onda lupis enter i nema da brines ni za case ni za pojedena slova

a, usput, code completion bi trebalo da bude dovoljno pametan da ti, pored spiska metoda, da i njihov kraci opis, i onda kad znas sta hoces a ne znas kako se zove - pogledas da li ima neceg asocijativnog, i ako ima vidis sta radi, i obicno - vidi cuda - jeste bas to sto ti treba ;)

a ako i nema mini enciklopediju uz sebe, opet sluzi kao podsetnik (da ne skaces po klasama trazeci kako es bese zove nesto) i olaksica za pisanje (ne drndas shift stalno)

Pa dobro to jesu neke koristi, al za te stvari postoji MSDN onaj sto dolazi sa njim i vidis tu sta je sta, ili na MSDN na internet jos bolje.

Al ne procenjujemo valjda jezik na osnovu toga svega sporednog i sto se tice helpa:ok: *** po tome bi ispalo da je assembly najgori

Back