C# i SQL query...:))

2paca.zwaka

Primećen član
Poruka
560
ej ljudi treba mi o5 mala pomoc......imam jedan program koji radi sa sql bazom...i sada mi treba jedna stvar.............
npr. imam query
SELECT Kolona1
FROM Table1
i sada kada pozovem to u C# kodu koliko god puta je pozvao svaki put mi izbaci samo prvu vrednost tj. samo vrednost Kolona1 iz prvog reda......kako mogu da napravim to da mi cita podatke iz prvog polja Kolone1, zatim iz drugog polja iste itd...........ako ste skontali sta trazim pomozite...:))))

moze i tako......ali mislio sam da jednim upitom citam razlicite row-ove jedne kolone.....
npr.
kolona1 kolona2
nikola 78
marko 44
jovana 133

i sad da meni jedim upitom
SELECT kolona1
FROM table1
prvi put procita nikola
drugi put marko
i treci put jovana
i to smesti npr. u string array....kontas sad......u svakom slucaju hvala :))))))

majke mi kada pravim taj query preko query buildera i kliknem execute query lepo mi izbaci ono sto treba a kada koristim to u programu onda izbaci samo prvu vrednost (u gornjem primeru samo nikola )........nzm sta je to......://////.....a hitno mi treba za jedan projekat.......mozes li mi otkucati deo koda kako da iz neke baze procitam sve vrednosti kolone1 i postavim ih u string[]....pls....hitno mi je.....hvala :DDDD

Back