C i EOF

• Začetnik teme Začetnik teme Magog
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Magog

Početnik
Poruka
36
Pocetnik sam u programiranju na C-u i naisao sam na problemcic koji ne mogu da razresim. Koliko ja znam kraj fajla oznacavam sa Ctrl-Z. Medjutim, napisem najprostiji programcic koji treba da zavrsi sa radom kad getchar==EOF, tj while((zn=getchar()!=EOF), i kad u toku izvrsavanja programa pritisnem Ctrl-Z,(posle koga stisnem Enter) na ekranu se napise ^Z i nista se ne desava. Radim u Microsoftovom Studio 6.0. Molim za savet!

Ne znam zasto je prostor predviđen za pisanje poruke prilikom pokretanja nove teme u mom slučaju bež boje tj, nije beo i ne mogu da pišem poruku, pa ću stoga svoje pitanje postaviti ovde.Presao sam knjigu Lasla Krausa „Programski jezik C“ (obradio sve primere i i smisljao neke sam). Ispred mene je knjiga „Programski jezik C++“ od istog autora koju tek treba da pređem. No, pošto nisam uspeo nigde da nađem neka uputstva za rad sa grafikom u C-u, da li neko ovde može da mi pomogne ?! Za početak bi se zadovoljio time da znam kako da iscrtam neke jednostavne funkcije, neke najjednostavnije stvari uz pomoć kojih bi mogao da pređem i na viši nivo. Dakle, potrebni su mi uputi gde, kako ...

Koliko se secam trebalo bi da bude dosta primera za rad sa grafikom kod Cabarkape za C\C++ doduse pod Borland-om. Mada bi ti preporucio da se ne bakces sa tim nego razbi prvo C++ pa se onda baci na DirectX ili nesto slicno.

pozdrav

Back