BUS+PLUS=UCENA

• Začetnik teme Začetnik teme dang
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Све су смислили , зајебало век , прво 250 динџи без фискални рачун мислим за ове персонализоване , па онда да се мора мењати сваке 3 године , па онда неке игре са зонама па ћемо да се питамо и знамо куј де путује и зашто итд. Него да не критикујем превише јер ће и време показати које ту разне цаке постоје и како је све лепо смишљено да се овце шишају.

Јуче сам се возио градским и хтедох да откуцам ту нову картицу кад оно прелепљено са налепницом: ''Пиши ћирилицом''. Одем до другог оно исто. Погледам са стране, стварно апарат на латиници. Беше ми необично драго што су прелепили и то са оним налепницама што се тешко скидају.

Ne znaju Turci cirilicu.
Nisu oni dosli na Balkan da bi ucili cirilicu, nego da bi naplatili danak.
http://img40.imageshack.us/img40/6673/apexr.jpg

Ау , Турци , па зар вам 500 година било мало , него се вратисте се да дошишате о.... Како рекоше лопови са студиа б 450000 до сада ,како кажу само персонализованих .Па зар за 50+450 евра и њих да хранимо и појимо а они да скупљају , не требају они силом да нас поробљавају ми им се сами предамо или продамо ( мислим на разне пок. Богдановиће и настављаче Ђиласе ).

Браћа Срби, сестре Српкиње и остали Београђани...:)

209988_busplus02-foto-petar-markovic_f.jpg

209989_busplus03-foto-petar-markovic_ff.jpg

209990_busplus04-foto-petar-markovic_f.jpg

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/30...nu-guzvu-u-redu-za-izdavanje-Bus-plus-kartica

u principu eremita dobro pita. pa necu svaki dan da idem na trafiku samo da mi proveri stanje na racunu. A sa druge strane neko pomenu da ne brinem jer mi nece skinuti za vise voznji. tacno, nece, ali ja treba da pamtim i odbrojavam u glavi, jel? jedino ako na kratko izbaci na ekranu koliko je presotalo, u samom busu, pa vidis na licu mesta. Tako je recimo u Hong Kongu i Barseloni da ja znam.

Ali ljudi, nesto drugo htedoh da pitam, da li je normalno da neko ko koristi dve karte u jednom smeru, dakle ukupno 4 karte (240 dianra i to SAMO ZA PRVU ZONU) ima isplativiju opciju da sa normalnim automobilom predje tih nekih 12 kilometara u jednom smeru, ukupno 24 recimo, i plati isto tako 240 dinara koliko je negde nesto manje od 2 litra goriva, ukoliko uzmemo da trosi 8 litara/100 u gradu. Dakle, po ovom genijalnom planu, pljackaskom, je isplativije da se SAMI, samo jedan u vozilu, vozite svojim kolima i ne cekate bus, ne guzvate se,idete gde pozelite... Fora je sto ce ova naplata sada biti mnogo veca, procentualno, a pre se vecina svercovala pa su karte bile tako skupe za one koji placaju. Ljudi, sve ovo je sarena laza, i treba narod da se pobuni. Kako moze luksuz da bude da se guzvas u busu. oni koriste cinjenicu da mnogi u BGu nemaju kola i njih ce sad suptilno da podkradaju. Ti mislis da je cena karata ista kao pre, a zapravo je naplata skocila 10 puta i oni se bogate.

VOLEO BIH DA CUJEM VASA MISLJENJA

jedino sto je jako glupo sto ljudi sa povlasticama moraju da kuckaju tu kartu, valjda je jedna od prednosti povlastice sto ne moras da se cekiras svaki put, a cesto se vozis, ili si star, ili nosis bebu ili neke kesurine? ali bas glupo je dzvanjkati
mozda se i po svetu tako cekiraju non stop, mislim kad ulaze u metro onda da

Mene takodje nervira sto ne postoje dnevne karte ili karte koje ce vaziti nekoliko sati.....Sto to ne uvedu nego samo prave ovaj narod budalama! Nije fer da se placa jedna stanica 60 din. kao i 20stanica isto 60 din. Takodje sta ako je neko slucajno zaboravio mesecnu kartu tj. sada ovu personalizovanu .....mora da plati nepersonalizovanu po ceni od 250 din ...pa tek onda da plati voznju....Kuda ide sve ovo?

Pogledajte post #30 i videcete puno zadovoljnih gradjana.

Nezadovoljni su bojkotovali, ali to je kao kada samo dvoje iz razreda "kolektivno" pobegnu sa casa.

Ljudi cekaju red i veruju da konacno rade nesto korisno.

Srecni su zbog toga, na sebe ponosni, na to sto ce teskim cekanjem u redu nesto dobiti, i spremni su za to da plate.

Posmatram ljude u troli, sa ponosom i osmehom Mister Bina prinose karticu do aparata,
aparat kaze pip,
on znacajno i vazno pogleda okolinu
i sav vazan vrati svoj ponos u dzep. Verovatno je to jedini trenutak u toku dana kada se oseca dobro.
"Ko je sada faca, je li?"
Turci su nam ponudili novi statusni simbol, ej, za tricavih 250 dindzi.
Malo kasnije ulazi neobavesten lik, prinosi karticu, a automat glasno kaze: "Na kartici nemate kredita".
Blaam.
Ostali gledaju, a on stidljivo vraca kartu u dzep, gleda u zemlju i silazi na prvoj stanici.

Ma kad bi rekli da istetoviramo tursku zastavu na celu, i kada bi tetovaza znacila besplatne voznje, morali bi da uvezu iz Turske tatu-majstore, jer ih mi nemamo dovoljno za milione gradjana.
Nemam ideju odakle toliko gluposti i naivnosti u jednom malom narodu.
Negativna selekcija, ili fluor i haarp?

Poslednja izmena:
Kada se to čudo prinese aparatu na ulazu u bus treba neko vreme strateškog nameštanja da se čuje bip :mrgreen: A krdo putnika navaljuje na vrata .Nezgodna situacija ,sad je još i zima pa napolju ne izlazi niko ko ne mora i nisu tolike gužve.Jedva čekam leto da vidim kako će to izgledati kad nagrne 50 ljudi dok se svakom od njih ne oglasi to bip.Da ne spominjem iritantni glas sa tog aparata koji me obaveštava na svakoj stanici gde se trenutno nalazim,kao da ne znam gde se vozim .
Kao da se vozimo u luksuznim busevima koji dolaze tačno u minut i u kojima ima onoliko putnika koliko i sedišta a ne u prastarim kršinama čiji je red vožnje krajnje varijabilan a za svoje mesto u busu se moraš boriti laktovima.

Kada se to čudo prinese aparatu na ulazu u bus treba neko vreme strateškog nameštanja da se čuje bip :mrgreen: A krdo putnika navaljuje na vrata .Nezgodna situacija ,sad je još i zima pa napolju ne izlazi niko ko ne mora i nisu tolike gužve.Jedva čekam leto da vidim kako će to izgledati kad nagrne 50 ljudi dok se svakom od njih ne oglasi to bip.Da ne spominjem iritantni glas sa tog aparata koji me obaveštava na svakoj stanici gde se trenutno nalazim,kao da ne znam gde se vozim .
Kao da se vozimo u luksuznim busevima koji dolaze tačno u minut i u kojima ima onoliko putnika koliko i sedišta a ne u prastarim kršinama čiji je red vožnje krajnje varijabilan a za svoje mesto u busu se moraš boriti laktovima.

Kartica se mora cela nasloniti, nije dovoljno da se njome samo mahne ispred aparata... i tek onda učita, u tome je caka.
Probala ja, ja imam onu studentsku, a moja mama karticu na dopunjavanje. Isti fazon.
Samo, potpuno je nelogično što i ja moram da se otkucavam. Ako sam već platila mesečnu markicu (dobro, to je sad dopuna), zašto bih morala iznova i iznova da je "overavam"?
Olakšavajuće mi je to što su aparati odmah na ulazu, pa ne moram da se probijam kroz gužvu da bih se "proknjižila" i u tom smislu mi je lakše nego kog onih starih aparata za poništavanje.
Nije mi komplikovano, sve u svemu, samo je bespotrebno.

Inače, da Gwai Lo, i mene iritira taj glas koji me obaveštava gde sam (dok se samo vozilo raspada i ostavlja delove na cesti iza sebe :lol: ).

Kartica se mora cela nasloniti, nije dovoljno da se njome samo mahne ispred aparata... i tek onda učita, u tome je caka.
Probala ja, ja imam onu studentsku, a moja mama karticu na dopunjavanje. Isti fazon.
Samo, potpuno je nelogično što i ja moram da se otkucavam. Ako sam već platila mesečnu markicu (dobro, to je sad dopuna), zašto bih morala iznova i iznova da je "overavam"?
Olakšavajuće mi je to što su aparati odmah na ulazu, pa ne moram da se probijam kroz gužvu da bih se "proknjižila" i u tom smislu mi je lakše nego kog onih starih aparata za poništavanje.
Nije mi komplikovano, sve u svemu, samo je bespotrebno.

Inače, da Gwai Lo, i mene iritira taj glas koji me obaveštava gde sam (dok se samo vozilo raspada i ostavlja delove na cesti iza sebe :lol: ).

Pa nisam samo mahnuo jer sam skeptičan prema toj turskoj tehnologiji,oprobavao sam iz raznih uglova :mrgreen:
Ali hvala na informaciji ,nisam znao da mora baš toliko da se prislanja.
Ja moram do nekih mesta gde često idem promeniti 3 busa u jednom pravcu,što je 6 promena u oba pravca.Jer ne postoje direktne linije.A i mnogi drugi promene više buseva svakodnevno.Tako da mi je mi je vrlo brzo postalo uočljivo da u tih 6 promena stalno moram da vadim kartu i da je vraćam u džep ,tako da postoji izvestan rizik da je izgubim a budući da sam je dosad najčešće držao u novčaniku da pogubim i ostala dokumenta .( Da ne spominjem što se džeparošima otvara ceo jedan novi univerzum mogućnosti dok ljudi vade i vraćaju karte iznova i iznova).Tako da nemama pojma šta da radim osim da je vežem lancem oko pojasa ko stare bake iz ranijih vremena po selima ključ oko neke pregače na suknji .:hahaha: Mogao bih da oprobam i tu varijantu ,ima one dve rupice na vrhu i kupim kod Kineza onu vrpcu za mobilni,uvežem na rupama i okačim oko vrata .:lol:
Ja dobro pazim na svoje stvari ,ali mnogi ljudi su rasejani tako da se pitam koliko će se mesečno gubiti kartica .
Upravo to -nije teško ,ali bespotrebno ,rogobatno i potpuno besmisleno.

Рече Д.Ђилас, пре неки дан: "Ако грађани Лондона и Париза имају такав систем, зашто не би имали и грађани Београда?".

Лондон и Париз имају МЕТРО, МЕТРО, МЕТРО...и сви возе добра кола. Њихови аутобуси су током дана празни а у време шпица полупразни...
Београд нема МЕТРО, МЕТРО, МЕТРО...и ретко ко вози кола. Овде су аутобуси током дана ПУНИ а у време шпица ПРЕПУНИ...
Е сада, да видимо како ће Београђани у време шпица да "откуцавају" карте у беспрекорном реду и миру...:)

A sta ako mi autobuska karta treba samo jednom i pitaj boga kada vise? Prije nekoliko dana sam prolazio kroz Beograd prema aerodormu. Poslije desetak kioska na kojima sam uzalud trazio kartu odustao sam i u autobusu od vozaca trazio kartu. Ni on je nije imao. Kada sam ga upitao st sada da radim kada nemam karte a moram hitno na aerodrom on je samo slegao ramenima i rekao mi da sjednem i da se vozim bez karte sto sam i ucino. I kako cu se ja poslije nekoliko mjeeci vratiti u grad sa aerodorma kada se tamo karte nisu ni ranije prodavale a kamoli sada?

A sta ako mi autobuska karta treba samo jednom i pitaj boga kada vise? Prije nekoliko dana sam prolazio kroz Beograd prema aerodormu. Poslije desetak kioska na kojima sam uzalud trazio kartu odustao sam i u autobusu od vozaca trazio kartu. Ni on je nije imao. Kada sam ga upitao st sada da radim kada nemam karte a moram hitno na aerodrom on je samo slegao ramenima i rekao mi da sjednem i da se vozim bez karte sto sam i ucino. I kako cu se ja poslije nekoliko mjeeci vratiti u grad sa aerodorma kada se tamo karte nisu ni ranije prodavale a kamoli sada?

Moja mama se vrrrlo retko vozi autobusom.. znači slična situacija.. karta joj treba "sad pa ko zna kad".
Procedura je ovakva.. mora da se kupi kartica na kiosku (50 dinara).
I onda je dopinuš sa minimalcem koji ti treba, i to je to.

Podesili su tako da ne možeš ništa bez kartice da uradiš.
A sva je nikakva, krhka, kartonska...Pa to se gubi za tren oka...

U tvom slučaju će verovatno biti opet da sedneš i da se voziš bez karte, zbog okolnosti.

Јуче сам се возио градским и хтедох да откуцам ту нову картицу кад оно прелепљено са налепницом: ''Пиши ћирилицом''. Одем до другог оно исто. Погледам са стране, стварно апарат на латиници. Беше ми необично драго што су прелепили и то са оним налепницама што се тешко скидају.

Borite se na trgovima, na ulicama, borite se u autobusima, na krajnjim stanicama i okretnicama, i nikad se ne predajte.

Pogledajte post #30 i videcete puno zadovoljnih gradjana.

Nezadovoljni su bojkotovali, ali to je kao kada samo dvoje iz razreda "kolektivno" pobegnu sa casa.

Ljudi cekaju red i veruju da konacno rade nesto korisno.

Srecni su zbog toga, na sebe ponosni, na to sto ce teskim cekanjem u redu nesto dobiti, i spremni su za to da plate.

Posmatram ljude u troli, sa ponosom i osmehom Mister Bina prinose karticu do aparata,
aparat kaze pip,
on znacajno i vazno pogleda okolinu
i sav vazan vrati svoj ponos u dzep. Verovatno je to jedini trenutak u toku dana kada se oseca dobro.
"Ko je sada faca, je li?"
Turci su nam ponudili novi statusni simbol, ej, za tricavih 250 dindzi.
Malo kasnije ulazi neobavesten lik, prinosi karticu, a automat glasno kaze: "Na kartici nemate kredita".
Blaam.
Ostali gledaju, a on stidljivo vraca kartu u dzep, gleda u zemlju i silazi na prvoj stanici.

Ma kad bi rekli da istetoviramo tursku zastavu na celu, i kada bi tetovaza znacila besplatne voznje, morali bi da uvezu iz Turske tatu-majstore, jer ih mi nemamo dovoljno za milione gradjana.
Nemam ideju odakle toliko gluposti i naivnosti u jednom malom narodu.
Negativna selekcija, ili fluor i haarp?

Ni fluor, ni HAARP, vec jaram Velikoga Brata koji je upakovan u plastificiranu, sarenu, dopadljivu oblandu.

Na srecu, ima oblandi i oblandi. Borite se na forumima, na ulicama, borite se i nikada se ne povinujte tiranima.

Zna li neko po kom to zakonu novopostavljena firma za naplatu prevoza u GSP-u odbija da izda mesecne ,,bus+plus,, legitimacije ljudima koji imaju ne placene kazne izrecene od strane kontrolora GSP-a?Ima li tu elemenata krivicnog dela,povrede ljudskih prava, krsenje zakona i ustava od strane novoosnovane privatne agencije ?
Ko zna po kojem zakonu..danas niko ništa ne zna....

Back