Burger King ulazi na srpsko tržište

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
46.367
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2021&mm=05&dd=06&nav_id=1853156

Američki lanac restorana Burger king planira dolazak na naše tržište, nezvanično saznaje Ritejl Srbija (Retail Serbia).
Drugi po veličini lanac restorana brze hrane u svetu prve restorane otvoriće u narednih godinu dana u trgovinskom parku i tržnom centru, prenosi taj portal.

Burger king je postavio visoke standarde kod izbora dobavljača sirovina, koji nalažu da se burgeri prave od 100 odsto govedine, bez konzervansa i aditiva. Kako prenosi Ritejl Srbija, jela se u restoranima Burger kinga pripremaju po porudžbini, što znači da nema već pripremljenih jela.
Osnovan 1954. godine, Burger king posluje sa više od 18.000 restorana u više od 100 zemalja.

U ovom regionu lanac posluje u Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji, Albaniji i Grčkoj.

Burger king ima dva restorana u Prištini i po jedan u opštini Kosovo Polje i u Peći.

Svi to znaju sve to stoji ali od Ho ši Mina do Buenos airesa sve je puno i na svakom su koraku i Mc i BK i KFC :lol:

Nema spasa...;)

Inače ko nije probao, imaju bolje burgere od Mcdonaldsa, više su zadimljeni i nekako mesnatiji.

Ne, nije za poređenje sa pljeskavicom, nije to isto jelo a ni sa onim profi burgerima što su popularni u poslednje vreme po Beogradu...ali koštaju 500+ dinara,,,
Ali imaće svoju publiku kao i mek.

Obično kod njih potrošim ono što mi ostane od lokalne valute na aerodromu.

znam da se mekdonalds ne moze uporediti sa pljeskavicom , probao sam

probacu i ovo
Naravno da ne može, ali dobro je kad imaš izbor. Ima toliko lanaca restorana, i brendova uopšte, kojih nema kod nas a ima ljudi koji bi probali.

Što se tiče sastava, normalno da nije najzdravije što postoji, ali kad se milioni posetilaca u tih 18.000 restorana nisu otrovali, nećemo ni mi. :lol:

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2021&mm=05&dd=06&nav_id=1853156

Američki lanac restorana Burger king planira dolazak na naše tržište, nezvanično saznaje Ritejl Srbija (Retail Serbia).
Drugi po veličini lanac restorana brze hrane u svetu prve restorane otvoriće u narednih godinu dana u trgovinskom parku i tržnom centru, prenosi taj portal.

Burger king je postavio visoke standarde kod izbora dobavljača sirovina, koji nalažu da se burgeri prave od 100 odsto govedine, bez konzervansa i aditiva. Kako prenosi Ritejl Srbija, jela se u restoranima Burger kinga pripremaju po porudžbini, što znači da nema već pripremljenih jela.
Osnovan 1954. godine, Burger king posluje sa više od 18.000 restorana u više od 100 zemalja.

U ovom regionu lanac posluje u Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji, Albaniji i Grčkoj.

Burger king ima dva restorana u Prištini i po jedan u opštini Kosovo Polje i u Peći.
Jeeeej al ce sapuni da setaju ulicama. Cek da pripremim govor: Nije debeo, nego okruglast. Okruglasto je lepo.

Jeeeej al ce sapuni da setaju ulicama. Cek da pripremim govor: Nije debeo, nego okruglast. Okruglasto je lepo.
Da.....Navike u ishrani ovog naroda su inače sjajne i zdrave, pa će još jedan "kiosk" brze hrane samo malo brendiran napraviti dramatičnu razliku i odjednom će skočiti dijabetes,infrakti,a životni vek se skratiti....dosad je bilo sjajno :lol:

Da znas da si u pravu. Daj da zabiberimo to jednim hamburgerom. Fresh from AumeRika.
Opet...kako je to bitno i kako pravi razliku? Suština je da imaš izbor i da ti ga niko ne ograničava a kako ćeš ti da izabereš na tebi je. Gurmanska pljeka sa urnebesom i lukom je meni bolja od bilo kog burgera koji sam probao, a probao sam od ovdašnjih hipsterskih koji niču po Beogradu kao pečurke posle kiše,istih takvih" sa dušom" po lokalnim kafeima po Berlinu,Budimpešti i Bangkoku, pa do svih ovih lanaca + još nekoliko ovde ne toliko popularizovanih.
Ali nekada mi prija taj ukus,i treba mi odmah i kada se to desi hoću izbor. I zato neka dolaze samo...neće pljeskare ovde propasti zbog toga.

Opet...kako je to bitno i kako pravi razliku? Suština je da imaš izbor i da ti ga niko ne ograničava a kako ćeš ti da izabereš na tebi je. Gurmanska pljeka sa urnebesom i lukom je meni bolja od bilo kog burgera koji sam probao, a probao sam od ovdašnjih hipsterskih koji niču po Beogradu kao pečurke posle kiše,istih takvih" sa dušom" po lokalnim kafeima po Berlinu,Budimpešti i Bangkoku, pa do svih ovih lanaca + još nekoliko ovde ne toliko popularizovanih.
Ali nekada mi prija taj ukus,i treba mi odmah i kada se to desi hoću izbor. I zato neka dolaze samo...neće pljeskare ovde propasti zbog toga.
Pa vidi. Ja da se pitam ja bih to zabranio. Ne postoji neogranicen izbor u zivotu i u drustvu. Mozda ja hocu da biram da se bockam u venu, ali ne moze. Bockanje nije zdravo. A mogu i los primer nekome drugome da dam. Kapiras?
Tako treba i sa hranom. Odrediti limit, sta moze da se prodaje, a sta ne. Pogotovu za strane lance hrane. Na sve to papreni porezi. A ne da seje ko hoce i kad hoce. Kao i sa milka cokoladom. Nemci s vise kakaa a nama secera rafiniranog, finog, lepog.
I umesto da se borimo sa ovim sto i ima ovde i bas tim pljeskavicharama, picerijama, pekaricama, brzna hrana klopice za decu njam njam navali, mi hocemo jos. Daj i americke hamburgere pa da smo svi zadovoljni i lepi kako imamo moderne izbore u zivotu.

Pa vidi. Ja da se pitam ja bih to zabranio. Ne postoji neogranicen izbor u zivotu i u drustvu. Mozda ja hocu da biram da se bockam u venu, ali ne moze. Bockanje nije zdravo. A mogu i los primer nekome drugome da dam. Kapiras?
Tako treba i sa hranom. Odrediti limit, sta moze da se prodaje, a sta ne. Pogotovu za strane lance hrane. Na sve to papreni porezi. A ne da seje ko hoce i kad hoce. Kao i sa milka cokoladom. Nemci s vise kakaa a nama secera rafiniranog, finog, lepog.
I umesto da se borimo sa ovim sto i ima ovde i bas tim pljeskavicharama, picerijama, pekaricama, brzna hrana klopice za decu njam njam navali, mi hocemo jos. Daj i americke hamburgere pa da smo svi zadovoljni i lepi kako imamo moderne izbore u zivotu.
Daj ne...
Niko ti ne može zabraniti da se bodeš. Ako hoćeš i nemaš problem sa posledicama koje to sa sobom neizostavno nosi. Može ti se otežati nabavka,izopštiti iz društva ali ne zabraniti,niti je mislim zabranjeno zakonom...samo trgovima narkoticima je zabranjena.

To sa hranom nema nikakve veze niti se da porediti. Isto tako ako unosiš mnogo kalorija i nezdravih nutrijenata uz statički način života kakav je danas realnost to će imati posledice.U smislu zaokrugljivanja i masnoće i pridruženih bolesti. Ti si svestan toga imaš lako dostupne infornmacije pa ipak biraš, i niko ne može i ne sme da ti se meša u izbor bilo kakvim zabranama.

Na šta da lupi porez? Srpsku govedinu,srpsku salatu,srpsku lepinju,srpski sir, verovatno i srpsku hemiju :) . Zar ti stvarno misliš da se sastojci uvoze? A čak i da se uvoze, zar misliš da možeš samo jednoj kompaniji zabraniti uvoz a drugoj ne? Ili da zabraniš nekoj zemlji uvoz bez posledica ili podigneš carine selektivno? I da očekuješ da neće biti odgovora...ti koji si izvoznik sirovina pre svega?
Sjajna ekonomska logika...:klap:

Ali najgore od svega.....kako ti kao čovek po definiciji misleće biće tražiš da ti neko ograniči slobodu bilo koje vrste a koja ne ugrožava drugoga...ej tražiš ******. Koliko god banalno bilo protivno je prirodi.

Back