Burek i Engleskinja

E,pa ne bas...😀
Kod nas,na sjeveroistoku BiH odvajkada se govorilo burek sa sirom,burek sa mesom...itd.
Sad se govori i ovako i onako jer ima ljudi doslih iz svih krajeva...
Ali evo jedan od forumaša iz BiH isto priznaje samo onaj s mesom, a BiH Srbin je.
Znam isto hrpu BiH Hrvata koji su izbjegli iz Bosanske Posavine i mijenjali kuće sa Srbima izbjeglim iz Hrvatske, isto im je burek samo onaj s mesom.

Ali evo jedan od forumaša iz BiH isto priznaje samo onaj s mesom, a BiH Srbin je.
Znam isto hrpu BiH Hrvata koji su izbjegli iz Bosanske Posavine i mijenjali kuće sa Srbima izbjeglim iz Hrvatske, isto im je burek samo onaj s mesom.
Nema veze ko je koje nacije,nego u kom kraju je zivio i gdje se tako govorilo.
Kod nas su sve nacije govorile burek sa sirom ili burek sa mesom...Sada je to kako gdje.

Za utjehu,sa zeljem je uvijek bila pita,nikad burek.😂
Ali sad mi pade na um da kod nas u pekarama "do rata"nikad nisu pravili pitu sa zeljem.
Mogao si da biras meso,sir ili rjedje krompir.
I to je bila sva ponuda.
Mozda je otuda i bio isti naziv...burek.

Nema veze ko je koje nacije,nego u kom kraju je zivio i gdje se tako govorilo.
Kod nas su sve nacije govorile burek sa sirom ili burek sa mesom...Sada je to kako gdje.
mozda kod vas u istocnom dijelu bosne jer je blize srbiji..za vrijeme juge centralna bosna i zapadna nikad nije pisalo burek sa mesom, burek sa sirom i td nit se govorilo...takodje sto kaze jugoslav i hrvati iz posavine nikad nisu koristli burek sa mesom, burek sa sirom, burek sa krompirom i td...

mozda kod vas u istocnom dijelu bosne jer je blize srbiji..za vrijeme juge centralna bosna i zapadna nikad nije pisalo burek sa mesom, burek sa sirom i td nit se govorilo...takodje sto kaze jugoslav i hrvati iz posavine nikad nisu koristli burek sa mesom, burek sa sirom, burek sa krompirom i td...
O tome i govorim...razliciti krajevi,razliciti nacini.
A posle se ljudi izmijesali...i dobijes cak i burek sa eurokremom.😂

moja baba je to zvala pita savijača

1712859793925.png

Back