Da li neko zna razliku između ova dva pića? Postoje različiti podaci i interesuje me da li neko od vas zna nešto više o tome. Možda je tema na pogrešnom mestu, ako neko tako misli neka me preusmeri. Hvala i na ukazivanju na druge izvore informacija.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Burbon je , koliko ja znam americki viski, koji se mozda(ne znam) i ne pravi od klasicnih sastojaka od kojih se prave skotski whiskey-i ( a to su malt i grain, ako negde vidis da pise pure malt, znaj da moze biti veoma dobar).sanjaN:Da li neko zna razliku između ova dva pića? Postoje različiti podaci i interesuje me da li neko od vas zna nešto više o tome. Možda je tema na pogrešnom mestu, ako neko tako misli neka me preusmeri. Hvala i na ukazivanju na druge izvore informacija.
hanibal77:a meni su rekli kad narucim bejli kako nemam ukusa i bolje da pijem sokove :?
Uh al' se ljutiš. Svakako da sam pitala želeći da saznam nešto više i da proverim da možda to nije potpuno tačno. Ne, nisam znala to za konjak, nagađala sam. Znaš li ti da mi preporučiš neke pisane izvore (knjige, magazine ili slično) koji obrađuju ove teme? U nekim knjižarama sam pitala za knjige o vinu, recimo, ali ništa nisam našla. Tj. interesantne su mi priče o tim plemenitim tečnostima...Julian_Duranona:Sad mi nije jasno... Zasto si postavljala pitanje, ako si vec znala sve sto sam napisao? Verovatno znas odgovor i u vezi konjaka, ali svejedno cu ti reci.
pogledaj u knjizari Plato, mozda nesto iskopas...sanjaN:Uh al' se ljutiš. Svakako da sam pitala želeći da saznam nešto više i da proverim da možda to nije potpuno tačno. Ne, nisam znala to za konjak, nagađala sam. Znaš li ti da mi preporučiš neke pisane izvore (knjige, magazine ili slično) koji obrađuju ove teme? U nekim knjižarama sam pitala za knjige o vinu, recimo, ali ništa nisam našla. Tj. interesantne su mi priče o tim plemenitim tečnostima...Julian_Duranona:Sad mi nije jasno... Zasto si postavljala pitanje, ako si vec znala sve sto sam napisao? Verovatno znas odgovor i u vezi konjaka, ali svejedno cu ti reci.
Hehehehe... Ma ne ljutim se. Ja sam ti dobrica jedan... Samo izigravam namcora, jer me u protivnom svi cuskaju po forumu.sanjaN:Uh al' se ljutiš. Svakako da sam pitala želeći da saznam nešto više i da proverim da možda to nije potpuno tačno. Ne, nisam znala to za konjak, nagađala sam. Znaš li ti da mi preporučiš neke pisane izvore (knjige, magazine ili slično) koji obrađuju ove teme? U nekim knjižarama sam pitala za knjige o vinu, recimo, ali ništa nisam našla. Tj. interesantne su mi priče o tim plemenitim tečnostima...
Naravno , i ja najvise volim da probam(nista bez toga),Julian_Duranona:Hehehehe... Ma ne ljutim se. Ja sam ti dobrica jedan... Samo izigravam namcora, jer me u protivnom svi cuskaju po forumu.sanjaN:Uh al' se ljutiš. Svakako da sam pitala želeći da saznam nešto više i da proverim da možda to nije potpuno tačno. Ne, nisam znala to za konjak, nagađala sam. Znaš li ti da mi preporučiš neke pisane izvore (knjige, magazine ili slično) koji obrađuju ove teme? U nekim knjižarama sam pitala za knjige o vinu, recimo, ali ništa nisam našla. Tj. interesantne su mi priče o tim plemenitim tečnostima...
Ne znam da ti preporucim knjige... Ja sam ovo naucio u kafani. Jeste vece zadovoljstvo tako uciti, ali te skuplje dodje...
julian je poceo da hvata na sazaljenje,oh bozeJulian_Duranona:Hehehehe... Ma ne ljutim se. Ja sam ti dobrica jedan... Samo izigravam namcora, jer me u protivnom svi cuskaju po forumu.sanjaN:Uh al' se ljutiš. Svakako da sam pitala želeći da saznam nešto više i da proverim da možda to nije potpuno tačno. Ne, nisam znala to za konjak, nagađala sam. Znaš li ti da mi preporučiš neke pisane izvore (knjige, magazine ili slično) koji obrađuju ove teme? U nekim knjižarama sam pitala za knjige o vinu, recimo, ali ništa nisam našla. Tj. interesantne su mi priče o tim plemenitim tečnostima...
Ne znam da ti preporucim knjige... Ja sam ovo naucio u kafani. Jeste vece zadovoljstvo tako uciti, ali te skuplje dodje...
da sa tom razlikom što konobarica treba da zagrije čašu trljajući je od svoju butinuJulian_Duranona:Sad mi nije jasno... Zasto si postavljala pitanje, ako si vec znala sve sto sam napisao? Verovatno znas odgovor i u vezi konjaka, ali svejedno cu ti reci.
Konjak se pije iz loptastih casa sa nozicom. Drzeci nozicu izmedju prstiju, dok nam je casa na dlanu, grejemo konjak i tako ga pijemo. Takodje, ivica case je malo zakrivljena prema unutra, pa se aroma konjaka zadrzava u njoj i bolje oseti dok uzivamo u picu. Dakle, konjak se pije zagrejan, u neku ruku... Tacnije, zagrejan u nasoj ruci.
uh bre juliane ocekivala sam bolju foru od tebe,mani te decjeJulian_Duranona:Sta si ti? Zenski Kojot?
I nemoj me zvati - Boze! Znam da me postujes, ali mi je ipak pomalo neprijatno kad me tako oslovljavas...
pravo sluzenje,u restoranskoj varijanti je da se sluzi na okrugloj whisky casi u kojoj je vruca voda...dakle,cognac casa je stavljena na ovu drugu,tako sto nozica od case nije u casi,vec van nje...ala sam ga objasnila :shock: i tako gucnemo,jako male gutljaje,jer se cognac tako pije,i vratimo na grejno telo,tj casu...inace pravi ukus ovog bozanstvenog pica se i oseca kada je tako topao.Julian_Duranona:Sad mi nije jasno... Zasto si postavljala pitanje, ako si vec znala sve sto sam napisao? Verovatno znas odgovor i u vezi konjaka, ali svejedno cu ti reci.
Konjak se pije iz loptastih casa sa nozicom. Drzeci nozicu izmedju prstiju, dok nam je casa na dlanu, grejemo konjak i tako ga pijemo. Takodje, ivica case je malo zakrivljena prema unutra, pa se aroma konjaka zadrzava u njoj i bolje oseti dok uzivamo u picu. Dakle, konjak se pije zagrejan, u neku ruku... Tacnije, zagrejan u nasoj ruci.