Bullshit izvinjenje

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ima previse ljudi koji ne umeju da prihvate izvinjonjo vec ti ga zavezu za vrat i upotrebljavaju protiv tebe posle.
Brak je yebena stvar, za mene je red fleg ako te na startu ne dozivljava kao coveka vec kao- muskarcinu koja se dokazuje, ili manje muskarca, za neke moralne skrupule, provajdera bla bla, bilo sta drugo.

Ali mislim, ako neko ima puno vrlina i jedna mana odskače, da li zbog te 1 crvene zastavice sve odbaciti? Naravno, zavisi o čemu se radi. Ako je to samo ovo da ne ume da se izvini, jeli onda baš red ili yellow?

o tome kako se ponašamo prema drugim ljudima i prema bliskim i daljim poznanicima sveukupno učili smo u školi od prvog do petog razreda.
da li se neko danas seća toga?

Ali to je pre odraz karaktera čoveka, a ne lepog ponašanja. Neko jednostavno ne može da se izvini, jer ne oseća tu potrebu. Uvek nađe krivca u drugome. Na primer. Da bi se izvinio treba da uvidiš možda i svoju grešku

Ali to je pre odraz karaktera čoveka, a ne lepog ponašanja. Neko jednostavno ne može da se izvini, jer ne oseća tu potrebu. Uvek nađe krivca u drugome. Na primer. Da bi se izvinio treba da uvidiš možda i svoju grešku
mušku decu majke vaspitavaju tako da su uvek do službenoj dužnosti u pravu.
to posle nijedna partnerka ne može da ispegla kako treba, ali iskreno moj osvrt na temu je
da ako će me povređivati da bi vežbao kako da mi pravilno uruči izvinjenje ne mora uopšte da se trudi

i karakter se formira zavisi samo gde se čovek i u kojim okolnostima rodio i raste.

Poslednja izmena:
Ne znam da li je red flag.
Jeste, ako je to nesto sto se i nakon razgovora o tome ponavlja.
Mnogi nisu naucili da ponekad, kada nepotrebno napravis problem, treba i da se izvinis.
U osnovi svega toga je svest o sebi kao nepogresivoj osobi. Neki ljudi nisu sposobni da preuzmu ogovornost za sopstveno ponasanje, vec im je lakse da za to okrive nekog drugog.
A to me je podsetilo na onaj beogradski grafit: „Gresiti je ljudski. Bacati krivicu na druge je jos ljudskije!“ :)

Imala sam knjizicu, zapravo je verovatno jos uvek negde kod mame, sa nasim grafitima, pa je tu bilo simpaticnih stvari, tipa: „Plavo je zelenije nego zuto“ ili „Kad ja tamo, a ono medjutim!“ Mislim i da se knjiga tako zvala.

Jedna od crvenih zastavica za vezu je kad neko ne ume da se izvini
tom nekom nije stalo - prosto je, pa je cak i bezobrazan

. Ima i kad se izvini ali je to kao u naslovu, sa dozom prebacivanje krivice na tebe

Šta kažete, je li to red flag?

to se na srpskom prosto kaze - izvinjenje reda radi ili izvinjenje iz ebene kurtoazije

Ima toga u mnogim odnosima, ne samo ljubavnim.

osjeti se to i vidi.

Naravno to udaljava osobe.

Jedna od crvenih zastavica za vezu je kad neko ne ume da se izvini. Ima i kad se izvini ali je to kao u naslovu, sa dozom prebacivanje krivice na tebe

Ako je izvini iskreno,koliko god da je nespretno mozda izreceno cenim.
Ljudi nekada verbalno teze iskazuju ono sto osecaju,ali kada je nekom zao zbog necega ,to se oseca.Bitna je namera za mene

Онај који не прихвати да је учинио нешто што ме повредило и не схвати да јесте погрешио, џаба говори извини.
Ретко се извињавам, јер мерим поступке последицама по људе које може да повреди. Ако доведем себе у ситуацију да сам се огрешила, прихватим, извиним се.

Jedna od crvenih zastavica za vezu je kad neko ne ume da se izvini. Ima i kad se izvini ali je to kao u naslovu, sa dozom prebacivanje krivice na tebe

A jel vam mozda nekada padne na pamet da time na neki nacin želi da kaze da nije samo do njega krivica ali ipak se izvinjava...
Naravno ako je tako svaki put... to je jedan vid manipulativnog ponasanja...

Back