Buketi cveća za dosadnu, mrtvu predstavu

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
21.214
Decenijama me sećanje dobro služi I ne mogu da se setim baš ni jedne premijere na kojoj sam bila u pozorištu, baletu, operi, a da je publika dolazila sa unapred pripremljenim buketima cveća, pa još I sa poklončićima skrivenim u ukrasnim kesama. Ipak, ako mogu neki roditelji kod nas stotine plavih I roza balona da naduvaju da bi napravili čaroliju svojim naslednicima, onda je razumljiv trend da se I u pozorište dolazi sa prazilukom u goozici I buketom u rukama.

Petar Božović kaže:

“Pozorište je kao roditeljska kuća koja uvek sve prašta”. Znamo, oprostiće pozorište I ovu paradu kiča I poznatu curu u plavom… Oprostiće I nezanimljivu predstavu sa tatinom lošom glumičicom koja nije trebalo da se desi…

Egon Savin dodaje:

Potreba pozorišta je da vrednuje stvarnost, osudi svo zlo ovog sveta, ludilo vlasti, pohlepu I oholost… Pozorište se obraća malom čoveku, obično poniženom I uvređenom I daje mu nadu makar na dva sata, da je moguć bolji svet, da su ljudi rođeni jednaki… Pozorište se ruga I podsmeva ljudskoj rugobi… ali, IPAK SE JEFTINA ZABAVA UVUKLA U NAŠ TEATAR!”

Ako znamo da se karte za premijeru skoro I ne prodaju, već se podele novinarima, političarima, pozorišnim kritičarima, poznatim facama beogradskog asfalta, izmišljenom džet setu grada, ako znamo da glavnu ulogu u glavnom pozorištu glavnog grada igra tatina mezimica koja je zavapila: “Tata, ovo moram da imam!” misleći na glavnu ulogu u glavnom pozorištu glavnog grada, ako znamo da je glumičica dobila ulogu, ali ne da statira, nego glavnu, ako znamo da su ostale uloge igrali prosečni, a precenjeni glumci, ako znamo da se samo jedna beogradska žutara oglasila floskulom “Aplauz u JDP-u” uz prepuno slika “uvažene”, snobovske publike koja seta crvenim tepihom I ako znamo da je predstava okarakterisana kao “dosadna, mrtva predstava“, pitam se javno: DA LI ĆE NEKO POŽELETI DA IDE U JDP DA GLEDA PREDSTAVU “ALISA U ZEMLJI STRAHOVA”?

Screenshot_178.png

Tatino mezimče

Screenshot_18.png

Screenshot_22.png

Poslednja izmena:
Screenshot_27.png

Egon Savin nastavlja:

“Prava pozorišna publika vise ne stanuje ovde. To su oni obrazovani ljudi koji su se iselili iz ove zemlje, ili nerado izlaze iz svojih kuća. Nove tendencije, samoljubive I pretenciozne, udaljavaju prostodušne gledaoce iz gledališta. Beogradska publika ima mentalitet I duh palanke… Iznad svega voli zabavu, makar bila I neduhovita… Zato je važno da igramo klasike koji pokazuju koliko komunikativnosti I koliko duhovitosti postoje u knjigama koje niko vise ne čita.

Publiku treba izvaspitati, ali se ona ne vaspitava kičem, cvećem I prazilukom, već joj moramo ponuditi kvalitetnu predstavu dostojnu dobre kritike u poštovanim medijima…”

https://nova.rs/kultura/banalizovanje-teme-kritika-predstave-alisa-u-zemlji-strahova/

:cvet:

:cvet::cvet:

Odličan post! Tatino mezimče mi nije bilo poznato do prije neki dan. Ovih dana sam je gledao na tv. Tema nije bila gluma. Tema je bila što je javno govorila o tome kako je bila napastovana od njenog učitelja glume.
Esnaf šapuće da je tatica podmazao nekog, hahahah
Predstava jer toliko loša, da su i ostali glumci pokazali koliko su prosečni...
Desila se slika ovog društva u ogledalu...
Mene raduje da imamo u koga prst da uperimo, mada to nije po bon tonu, hahahah

Ambi, hvala na poseti i komentaru!
grlim
:vzagrljaj:

Back