Бугарска прекида транзит руског гаса за Србију и Мађарску од 1.1.2026.

Вашем драгом председнику је у ствари најмилије да најави катастрофу - од лакше, као што је несташица бензина и дизела, до најтежих само замисливих, као што је атентат на Александра Вучића - и онда ту катастрофу предупреди својим вештим навигањем.

Ту је ваша нада сад, да ће Вучић опет увести српски брод у сигурну луку својом вештом руком.

Било је то већ пре неки дан.

Саће опет.

"ЧЕКА НАС ТЕШКО ВРЕМЕ И ЗИМА, ОД 1. ОКТОБРА САНКЦИЈЕ НИС-У" Вучић из Њујорка: Гледаћу да извучем Србију без повреде на глави​

Новости онлине
25. 09. 2025. у 19:15

636080_vn5_f.jpg

Ипак, мислим да је највеће еротско узбуђење доживео кад је рекао у време Ковида:"Гробља ће нам бити мала"

Ипак, мислим да је највеће еротско узбуђење доживео кад је рекао у време Ковида:"Гробља ће нам бити мала"

Али нису била. Захваљујући само једном човеку, име познато редакцији.

Ако постоје гасни танкери који могу да се крећу рекама... тако ћемо куповати гас.

Турска ће остати гасна сила, иако није извор истог.

Можеш и у литарским флашама да бензин купујеш, можда се сећаш. Али није много исплативо.

Зато нико нормалан не користи реке за набавку горива.

Можеш и у литарским флашама да бензин купујеш, можда се сећаш. Али није много исплативо.

Зато нико нормалан не користи реке за набавку горива.
Не питам за редове за млеко, него нешто друго.

Какво је твоје искуство са речним теретним бродовима?

Шта си запео са тим?

Откуд знам.

Ја се ни у осиромашени уранијум не разумем, иако сам Србин који пије пиво испред задружног дома.
Pa zato šti kupuju od Rusa.
Samo tupave SFREuropljane teraju da seku sami sebi dovod goriva za sopstvenu privredu

Ауторска темилица:

Делује ми да васколика публика, уважене даме и господа нашег форумског Отечества нису до краја схватили размере тектонског поремећаја изазване недавном најавом Бугарске.

Наиме, наш васточни сусед уредно је и на време најавио да више неће дозволити транзит руског газа према земљама којима је тај гас намењен.
Окрени, обрни, то се највише тиче Мађарске и Србије.
Лако је Мађарској, она је део ЕУ и као таква може се окористити механизмима јединствене набавке и имати знатно мање проблема од Србије, како у погледу количина, тако и у погледу цене.

С друге стране, Србија, Вечно и Слуђено Неутрална на Своју Штету, суочиће се са озбиљним изазовима.
На све то треба додати и чињеницу да је важећи уговор Србије и Газпрома истекао 30. септембра.

Да ли нам то Братски Бугарски Народ коначно помаже да се отресемо од руског утицаја?
гомила којештарија које ништа променути неће

нећемо се окренути од русије.

ВЛАСТ ЈЕ ОКРЕНУТА ОДАВНО

народ неће таман крепали

русија нема никакав механиѕам да би контролисала србију , док запад има тај механизам одавно.

једино што вас српске душмане и амерофиле жуља је што се санкције русији не могу увести јер би народ одмах скинуо власт која то учини

па сад покупавају са ПРИЧОМ ОКО НИС и санкцијама па са бугарским прекидом...

таман били на води лебу нећемо увести санкције русији

Period u kome Bugarska bude šiljila američku kitu Srbija će supstituisati uvozom preko Soluna klasičnim cisternama. To će biti dosta skuplje no time Srbija može zadovoljiti potrebe građana za grejanje i ostale potrepštine. Međutim industrija puca , sva preduzeća koja koriste gas kao gorivo i sirovinu za proizvodnju (a ubedljiva većina je sa zapada) će se zatvoriti zbog neisplativosti. I u principu ekonoimski uticaj Rusije koji je iovako bio minoran postaće još manji ali preduzeća sa zapadna će se potpuno povlući.
A kakav je ekonomski uticaj na Rusiju ; :lol:

Poslednja izmena:
I tako, Rusi su loši jer ne mogu da nam pomognu, a zapad je dobar kad koristi mogućnost da može da nas gazi.
Dok god ne mogu da me nateraju šta da mislim:

Ма нема ту добар и лош. Имаш само географију, и реалност која из ње произилази.

А то ти је да је Србија на једном од главних путева између Европе и Азије, а да са друге стране, ниједан пут према било коме, битан за Русију, овуда не пролази.

И ту је почетак, и крај.

А то ти је да је Србија на једном од главних путева између Европе и Азије, а да са друге стране, ниједан пут према било коме, битан за Русију, овуда не пролази.

И ту је почетак, и крај.
kakva realnost bi bilo da mi malo zagrnemo Đerdap ?

И ту је почетак, и крај.
Pa da je tako, onda na zapadu ne bi bilo bojazni što uvezemo malo nafte od Rusije, jer smo ionako na putevima koji streme zapadu. A kad je tako onda je čista zloba da nam po tom pitanju zagorčavaju život.

kakva realnost bi bilo da mi malo zagrnemo Đerdap ?

Ђердап 1 и 2 покривају добро парче електропривреде Србије.

Твоје решење је увек у фазону "хајде да чучимо у жбуњу и једемо блато, то је ем поштено ем се нико неће досетити да је то наш план".

Back