Бугарска прекида транзит руског гаса за Србију и Мађарску од 1.1.2026.

Ja ne vidim da su ruski energenti nešto posebno jeftiniji, uostalom to je nešto što je Evropa definitivno prežalila, nema tu povratka na staro.

Treba biti spreman za ogromne promene koje dolaze

Гасовод је увек јефтинији од транспорта преко мора; трећину јефтиније, половину јефтиније, како кад.

Јефтин гас - а био је јефтин - је био део руске стратегије, наравно; битан ослонац сарадње са Немачком, нпр. Данас је гас неколико пута скупљи од просека пре рата. То није идеално за европску индустрију, није идеално за земље које су и иначе ступидно улетеле у денуклеаризацију.

Нису Руси једино решење; може се и без Руса. Али данашња решења су далеко од идеалних за земље Европе.

Гасовод је увек јефтинији од транспорта преко мора; трећину јефтиније, половину јефтиније, како кад.

Јефтин гас - а био је јефтин - је био део руске стратегије, наравно; битан ослонац сарадње са Немачком, нпр. Данас је гас неколико пута скупљи од просека пре рата. То није идеално за европску индустрију, није идеално за земље које су и иначе ступидно улетеле у денуклеаризацију.

Нису Руси једино решење; може се и без Руса. Али данашња решења су далеко од идеалних за земље Европе.

Ma i za te gasovode su se svi izbezobrazili pa naplaćuju tranzit žestoko, dok platiš svima dođe ti na isto

Ja ne znam kada smo konkretno mi imali jeftin gas, baš bih voleo da me neko podseti

Ma i za te gasovode su se svi izbezobrazili pa naplaćuju tranzit žestoko, dok platiš svima dođe ti na isto

Ja ne znam kada smo konkretno mi imali jeftin gas, baš bih voleo da me neko podseti

Никад, мислим, али зато ми имамо вечне Бајатовиће да за нас избоксују те уговоре.

Кад помену Бајатовића, управо је проглашен за почасног руског конзула за Војводину
https://vreme.com/vesti/dusan-bajatovic-je-pocasni-konzul-rusije-za-vojvodinu/

Тај човек се намлатио пара као блесав кроз ту посредничку позицију, и још га стално одликују, воле, пишу му песме

Глупо је бити Вучић, требало би бити Бајатовић

Чекај. Ти колези кажеш "бугари кукају што су ушли у ЕУ". А он ти каже да су врло задовољни јер су у Шенгену, јер од 1.1.2016. прелазе на евро и сл. а ти као контрадоказ дајеш податке да је Бугарска и даље распад од државе (опет далеко испред Србије). Па, иако су распад од државе, врло су задовољни што су део ЕУ. А поправиће се. Сјећам се да сам им силна мита и корупције давао у неко раније време кад су тек постали чланица. То је тамо био начин живота. Тамо је корупција била као добар дан. На извол'те. А данас морају да се крију кад раде коруптивне радње.

Даље пишеш како је из демократије пребачена у категорију полуконсолидоване демократије, а и то је, опет, за један степен више, та полуконсолидована демократија, у односу на оно што је Србија (у истом том извештају који је линкован у тексту).

Дакле, потврдила си колегину тезу да су Бугари задовољни уласком у ЕУ, јер су се додатно поправили, па више нису на дну него мало изнад дна, док се ми, још увек, вуцарамо по дну.
Pa idi zivi u Bugarskoj, sta te sprecava, tebi je bar blizu.

Back