Budućnost Evropske Unije

Meliot

Elita
Poruka
24.236
Kakva je perspektiva Evropske Unije? Ovo pitanje postavljam jer će se ljudima u Evropi smučiti da im birokrate iz EU donose pravila i zakone a da ih oni nisu birali. I svakako tome će jednog dana doći kraj. Koje bi reforme bi EU trebala da sprovede kako bi opstala u bilo kom obliku?

Pre svega mislim da odluke koje donosi Evropska komisija i Evropski parlament moraju biti savetodavnog a ne obavezujućeg karaktera (ne znam kako je sada), trebalo bi formirati neku vrstu vojske EU, koja bi se bavila pitanjem bezbednosti Evropske Unije, odnosno održavanje redovnih sastanaka ministara odbrane i načelnika generalštaba u cilju poboljšanja bezbednosti EU. I na kraju napustiti sistem evra i evrozone i ponovo uvesti nacionalne valute.

Kakva je perspektiva Evropske Unije? Ovo pitanje postavljam jer će se ljudima u Evropi smučiti da im birokrate iz EU donose pravila i zakone a da ih oni nisu birali. I svakako tome će jednog dana doći kraj. Koje bi reforme bi EU trebala da sprovede kako bi opstala u bilo kom obliku?

Pre svega mislim da odluke koje donosi Evropska komisija i Evropski parlament moraju biti savetodavnog a ne obavezujućeg karaktera (ne znam kako je sada), trebalo bi formirati neku vrstu vojske EU, koja bi se bavila pitanjem bezbednosti Evropske Unije, odnosno održavanje redovnih sastanaka ministara odbrane i načelnika generalštaba u cilju poboljšanja bezbednosti EU. I na kraju napustiti sistem evra i evrozone i ponovo uvesti nacionalne valute.
Neizvesna.

Jel imas neki dokaz, izvor za ovu temu

Na primer da one ljude u EU nisu birali gradjani EU

Svaka zemlja clanica EU, uz svoje domace izbore, ima listic za glasanje za poslanike u Parlamentu EU, koji posle postavljaju sve te odbore, komesare, komisije, glasaju o budzetima, etc etc etc

Dakle, imas li nesto da potkrepis ove navode kojima si otvorio temu

Jer ne mozemo da diskutujemo o necemu sto se moze odmah svrstati kao obicno lupetanje

Svaka zemlja clanica EU, uz svoje domace izbore, ima listic za glasanje za poslanike u Parlamentu EU, koji posle postavljaju sve te odbore, komesare, komisije, glasaju o budzetima, etc etc etc

Jer ne mozemo da diskutujemo o necemu sto se moze odmah svrstati kao obicno lupetanje

EU nema
- ljude
- rude
- energiju
- industriju
- hranu
EU nema NIŠTA!

jer je sve uvozila kupovinom svega gore navedenog štampanim izmišljenim EURIMA
praveći inflaciju u celom svetu koji trguje sa njima.
EU nema budućnost!

EU nema
- ljude
- rude
- energiju
- industriju
- hranu
EU nema NIŠTA!

jer je sve uvozila kupovinom svega gore navedenog štampanim izmišljenim EURIMA
praveći inflaciju u celom svetu koji trguje sa njima.
EU nema budućnost!
Sve su to floskule, jedino je tačno ovo za evre. Štampaju se evri i zadužuju se nacionalne države. Zato sam i u uvodnom postu rekao da se treba vratiti na sistem nacionalnih valuta i da treba napustiti evro i sistem evro zone.

Pa traje od 1951. od formiranja Evropske zajednice za ugalj i čelik (72 godine).

https://sr.m.wikipedia.org/sr/Evropska_zajednica_za_ugalj_i_čelik
То једноставно није тачно јер се ти облици европске сарадње не могу да рачунају у ЕУ као заједницу, али твоја твоја тврдња о томе да није било рата је нетачна јер си прескочио шта се дешавало и даље се дешава код нас.Шта је је са тим?

То једноставно није тачно јер се ти облици европске сарадње не могу да рачунају у ЕУ као заједницу
Jesu jedan vid evropske zajednice i preteča Evropske Unije.
али твоја твоја тврдња о томе да није било рата је нетачна јер си прескочио шта се дешавало и даље се дешава код нас.Шта је је са тим?
Mi nismo bili u EU kad je rat besneo ovde. Od bivših jugoslovenskih republika samo su kasnije Slovenija i Hrvatska postale članice EU.

Jesu jedan vid evropske zajednice i preteča Evropske Unije.
Mi nismo bili u EU kad je rat besneo ovde. Od bivših jugoslovenskih republika samo su kasnije Slovenija i Hrvatska postale članice EU.
Тим горе по твоју тврдњу.Еу заједница је напала државу која је била изван њихове организације и бомбардовала је ,између осталог, и осиромашеним уранијумом.Којим то правом ?
Или ти сматраш да је то био стварно "Милосрдни ађео " ?

Тим горе по твоју тврдњу.Еу заједница је напала државу која је била изван њихове организације и бомбардовала је ,између осталог, и осиромашеним уранијумом.Којим то правом ?
Или ти сматраш да је то био стварно "Милосрдни ађео " ?
To je NATO a ne EU. Iza EU stoji Katolička crkva a iza NATO globalisti, a to nije isto.

EU nije parlamentarna demokratija jer evropska komisija ima potpunu vlast nad zakonodavnim procesom a izvrsni je organ unije.A ko bira clanove komisije?

To je NATO a ne EU. Iza EU stoji Katolička crkva a iza NATO globalisti, a to nije isto.
Хајде да се не бавимо семантичким доскочицама.Да лису државе ЕУ у НАТО? Да ли су њихове војне формације ( Чак и Немачке!!!по први пут после Другог рата !!!!) напале Југославију или нису ?Да ли војници из ЕУ као саствном дели КФОР -а и даље под окупацијом држе српску покрајину?

Хајде да се не бавимо семантичким доскочицама.Да лису државе ЕУ у НАТО? Да ли су њихове војне формације ( Чак и Немачке!!!по први пут после Другог рата !!!!) напале Југославију или нису ?Да ли војници из ЕУ као саствном дели КФОР -а и даље под окупацијом држе српску покрајину?
Nisu semantičke doskočice, već su globalistički krugovi instalirani svuda po svetu. Ima ih i kod nas koliko hoćeš.

Back