- Poruka
- 113.536
Pametan čovek uči na tuđim greškama, budala na svojim, ja spadam u drugu kategoriju, ali bolje i tako nego nikakoImati na umu i VEŽBATI! Što ne znači da ćemo uvek uspeti.
Ali bar ćemo uvek nešto naučiti. I iz grešaka![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pametan čovek uči na tuđim greškama, budala na svojim, ja spadam u drugu kategoriju, ali bolje i tako nego nikakoImati na umu i VEŽBATI! Što ne znači da ćemo uvek uspeti.
Ali bar ćemo uvek nešto naučiti. I iz grešaka![]()

Izgleda da nisam čak ni budala dovoljno da bih uživala u beneficijama intervencija viših sila...moram sama da se čuvam (ponajviše od sebe)!budalu Bog cuva....![]()

Na žalost neće, jer nema prepoznatljivog mirisa ćevapa, nego samo neke čudne biljke. Ionako me se mučenici plaše jer misle da sam veštica, mada nikad nisam imala sukobe sa njima. A to mišljenje samo podupire činjenica da sam godinama imala crne mačore. Moš' misliti!Ajde nek je sa srećom pročišćavanje, a komšijama kako bude.
Misliće da praviš neki roštilj, kad toliko dimi![]()

776. Niske veštine
Iako neki monasi i bramani, dok žive od hrane koju su im obezbedili sledbenici, zarađuju baveći se niskim veštinama, tako pogrešnim načinima sticanja sredstava za život kao što su: gledanje u dlan, proricanje na osnovu znamenja, tumačenje događaja na nebu, tumačenje snova, tumačenje belega na telu, proricanje na osnovu tkanine koju su izgrizli miševi, prinošenje žrtve paljenice bogu vatre, prinošenje iz kutlače, prinošenje mekinja, pirinčanog brašna, pirinča u zrnu, ghija, ulja, prinošenje žrtve uz izgovaranje magijskih formula, prinošenje krvave žrtve, proricanje na osnovu vrhova prstiju, određivanje da li je mesto dobro za pravljenje kuće ili vrta, predskazivanje događaja vladarima, umirivanje demona na grobljima, umirivanje duhova, recitovanje magijskih formula za zaštitu kuće, za zaštitu od zmija, lečenje od trovanja, lečenje od uboda škorpije, lečenje od ujeda pacova, tumačenje cvrkuta ptica, tumačenje kričanja gavrana, predskazivanje koliko je nekome još ostalo godina života, recitovanje magijskih formula za zaštitu od strela i recitovanje magijskih formula kako bi se razumela rika divljih životinja -- monah Gotama se kloni takvih niskih veština, takvih pogrešnih načina sticanja sredstava za život.
Buda
Brahmađala sutta (DN 1.21)
![]()

Prijatelju, nisam ni pomislila da se to odnosi baš na mene - nisam ja centar Univerzuma, nego poznat mi je tradicionalno budistički odnos prema vradžbinama, pa sam se sama pronašla, a i ne volim da se foliram, mada sam sigurna da i sam znaš koliko su Tibetanci integrisali staru religiju Bon u Budina Učenja. Takva mi je karma. Ono što je po meni važno je kako se koriste ta ''sredstva'' a u ovom slučaju je za dobrobit svih bića.Agatha, nikog ne kritikujem, samo citiram Budine reči. Pa sad ko kako shvati i primeni![]()
Inače, baš juče smo te spominjali
---------------------------
777. Druženje sa iskrenim prijateljem
Baš kao što zora jeste najava, vesnik pojavljivanja Sunca, isto tako, druženje sa iskrenim prijateljem jeste najava, vesnik pojavljivanja plemenitog osmostrukog puta. Kada se neko druži sa iskrenim prijateljem, može se očekivati da će on u sebi negovati i razvijati plemeniti osmostruki put.
Buda
Kalyānamitta sutta (SN 45.44)

Jeste dobar, posebno što je Daniel mačkar - fin čovek, odma' se vidi