Bubuljice na vratu

Wizzzz

Aktivan član
Poruka
1.057
Pozz ljudi.z:poz:
Pre par meseci sam otvorio temu u kojoj sam naveo da imam probleme sa aknama.
Tada sam imao velikih problema sa kozom lica.
Hvala bogu to je proslo :D
Lice mi je sada cisto ko bebina guza z:mrgreen:
Mene sada muce akne na vratu (nesto iznad ledja).
Imam ih trenutno 5 na vratu i to su one gnojave (bolne).
Sad me zanimam kako da ih se resim? :think:
Lice sam ocistio od akni zdravom hranom, zelenim cajem i redovnim treninzima u prirodi. Jednom recju nisam nicim mazao lice.
Ako neko ima neki savet dobro bi mi dosao...
Btw posto spavam na ledjima , moguce je i da zbog toga dobijam akne na tom delu vrata, al menjam jastucnicu svaki 2. dan tako da sumnjam da je zbog toga.

Evo neke ideje:
mozda to nisu bubuljice?
prvo odes kod dermatologa
meni je izlazila alergija, a bile su kao bubuljice koje su cak mogle i da se stisnu i da nesto belo izadje odatle, ali je samo nestalo kada je eliminisan uzrok alergijske reakcije

mozda od prljavstine, znoja?

mozda od necega sto jedes?

mozda od deterdzenta koji koristis za pranje vesa?

mozda od sapuna koje koristis za ciscenje?

Ako ti dermatolog utvrdi da su to zaista najobicnije bubuljice savetujem ti da prodjes kroz sve ove druge pretrage pre nego sto se podvrgnes njihovim antibioticima kojima obicno resavaju taj problem... moze da bude, ali ne mora da znaci da imas infekciju. Meni se jednom desilo da imam infekciju, navukla sam nesto u fitness centru ... ali drugi put mi je krenulo nesto potkozno i otisla sam kod dermatologa i potpuno su me unistili, napravili su strasilo od mene... dzelati! ja sam imala naizgled cistu kozu, a pod prstima su se osecali cvorovi a od njih sam izasla tako da su me ljudi zalili na ulici.

Nikad necu zaboraviti to... izlecila sam se prirodnom kozmetikom. Moja koza se jednostavno zasitila "obicne" kozmetike i krenula je da reaguje na to tako sto sam imala potkozne cvorice. Imam savrsen ten, savrsenu kozu, uopste se ni ne sminkam nikad. Sve sto sam uradila je: presla sam na dr hauschka proizvode.

pozdrav i sve najbolje

Redovno perem taj deo tela. Pitao sam mamu i ona je reklda da je promenila deterdzent. Moguce je da je zbog to?
Kako bih mogao da ih se resim?!? Trenutno stavljam neku prirodnu kozmetiku na bazi kamilice i zelenog caja, al je crvenilo trnutno jos vece.

Kako glupo pitanje "Zasto mi izlaze bubuljice" a imas 16-17 godina,izlaze ti jer si u pubertetu,tako da nekog efikasnog lijeka nema (Ima ozbiljnih ljekova ali za ozbiljnije slucajeve),mozes probati sa tim alternativnim metodama ili ipak kod dermatologa ako te bas nervira

Redovno perem taj deo tela. Pitao sam mamu i ona je reklda da je promenila deterdzent. Moguce je da je zbog to?
Kako bih mogao da ih se resim?!? Trenutno stavljam neku prirodnu kozmetiku na bazi kamilice i zelenog caja, al je crvenilo trnutno jos vece.

Prirodna kozmetika je prilicno rastegljiv pojam :) ali o tome mozes da nadjes puno na netu da se obrazujes

meni je jednom kad sam bila mladja... ne znam zasto po ceo dan sam bila u brushalteru, znaci i spavala sam u njemu, tako su bili udobni da ih nisam primecivala, samo se nisam tusirala u brushalteru.

Ali to sto ih ja nisam primecivala ne znaci da ih nije primecivala moja koza. Ona nije bila naviknuta na takvo nosenje i onda su mi izasle neke bubuljice tacno na linijima u kojima je brushalter ima one glavne trake, znaci oko vrata uz dekolte i nazad na ledjima. Jednom sam napravila kupku sa puno jakog caja od kamilice, sedela sam neko vreme u tome... posle neki dan sve je otpalo samo.

Tebi je verovatno od deterdzenta i/ili omeksivaca. Posto ja licno ne volim jake mirise... mi uopste ne koristimo obicne deterdzente, nego imam neki sapun za ves u prahu je, ali vidim da je to sapun u prahu... i dodajem dosta sode bikarbone zbog tvrde vode da bi moglo bolje da se ispere.

Pazi se kozmetike :)

Zato sto nemam pozitivna iskustva sa dermatolozima.
jesi li probao sa kotodermom ? moja iskustva sa njima su i vise nego pozitivna,da nije bilo njih zavrsilo bi se kao u filmu face off
ako si ustanovio uzrok probaj sa promenom praska,ali ako ne znas bolje posetiti strucnjaka,i ako niko ne moze da ti garantuje ko je to,ali je bolje nego cekati ili probavati sam sta apotekar preporuci,pa prodje par meseci ne dodje do poboljsanja rezultata i napravi se jos vece sr*nje

Back